Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír Rychlý NÁZEV: VY_32_Inovace_Informatika_1 ČÍSLO DUM: 15 TÉMA: Power Point – vkládání hypertextových odkazů ROČNÍK: 7. OBDOBÍ REALIZACE: 11/2012

2 Anotace Prezentace popisující způsob vložení hypertextových odkazů do prezentace programu Microsoft Office Power Point Obsahuje podrobný popis vložení odkazů na webové stránky i odkazy mezi snímky v rámci dané prezentace, vše na řešených příkladech. Obsahuje i úkoly pro žáky. Možno použít i pro samostudium.

3 Hypertextové odkazy

4 Odkaz na stránku na internetu
Např.: Pokud chceme ukázat zdroj, odkud jsme získali informace. Chceme rozšířit naše údaje. Odkaz na video k našemu tématu.

5 Odkaz na internetovou stránku
Vybereme myší text, ze kterého povede odkaz na internetovou stránku. Klikneme na výběr pravým tlačítkem myši. Zvolíme Hypertextový odkaz.

6 Odkaz na internetovou stránku
Vybereme Existující soubor nebo web. stránka. Zkopírujeme adresu stránky z internetu a potvrdíme OK. Po spuštění prezentace bude odkaz fungovat.

7 Hypertextový odkaz na snímek v prezentaci
Chceme přeskočit na jiný snímek v prezentaci – např. část prezentace můžeme přeskočit. Jeden snímek souží jako rozcestník, odkud přecházíme na jiné snímky prezentace a znovu se vracíme na rozcestník. Příklad soutěž – viz dále.

8 Soutěž Spusťte si novou prezentaci a postupujte podle dalších pokynů. Vytvoříme si tabulku o požadovaném počtu polí – viz obrázek dole (karta Vložení – Tabulka, v našem případě 4 pole = 2 sloupce, 2 řádky) Do tabulky napíšeme počet bodů za otázku – z nich povede hypertextový odkaz na otázku. 100 200 300 400

9 Vytvoříme si čtyři snímky, na kterých jsou otázky – počet odpovídá počtu polí tabulky = v našem případě budou 4 snímky se 4 otázkami.

10 Který je dnes rok?

11 Jak se jmenuje český prezident?

12 Kolik máme na Zemi kontinentů?

13 Kolik měsíců má Jupiter?

14 Vrátíme se na snímek s tabulkou.

15 Odkaz na snímek Označte v tabulce číslo 100 = body za 1 otázku a klikněte na něj pravým tlačítkem myši. Vyberte opět Hypertextový odkaz.

16 Odkaz na snímek Vyberte Místo v tomto dokumentu.
Najděte snímek s otázkou za 100 bodů. Potvrďte OK.

17 Odkaz na snímek Stejným způsobem označte otázky za 200, 300 a 400 bodů. Abyste zabránili přechodu z rozcestníku s body za otázku jiným způsobem než přes hypertextové odkazy, zakažte na kartě Přechody přechod na další snímek = nic není zatrženo.

18 Návrat na rozcestník Na každé otázce si vytvořte odkaz pro návrat na rozcestník s body. Může to být text, obrázek apod.

19 Vytvoření šipky pro návrat z otázky
Přejděte na snímek se zněním 1 otázky. Na kartě Vložení vyberte Obrazce a Šipku doleva

20 Myší nakreslete na snímku šipku

21 Dvakrát na ni klikněte levým tlačítkem myši, abyste do ní mohli psát, a napište text.

22 Vytvořte na ní hypertextový odkaz na rozcestník s body = klikněte na šipku pravým tlačítkem myši – hypertextový odkaz. Pozor – nevybírejte myší text v šipce, ale klikněte přímo na šipku.

23 Vyberte Místo v tomto dokumentu a snímek s body = rozcestník.

24 Šipku teď nakopírujte na všechny snímky s otázkami.
Zároveň na všech snímcích s otázkami zakažte přechody na jiný snímek = jediná možnost přechodu tak bude kliknout na šipku a vrátit se na rozcestník s body.

25 Hotovo Spusťte a vyzkoušejte.

26 Úkol Vytvořte prezentaci o 2 vašich oblíbených zpěvácích, zpěvačkách nebo skupinách. První snímek bude rozcestník ze kterého povedou odkazy dále – viz další snímek. Jeden odkaz povede někam dál do vaší prezentace , kde bude informace o zpěvákovi. Na snímku o zpěvákovi bude návrat zpět na rozcestník. Nezapomeňte zakázat přechody. Druhý odkaz bude na internetovou stránku o zpěvákovi. Třetí bude nějaké zpěvákovo video na Youtube.

27 Karel Gott Beatles Stránky o K. Gottovi Stránky o Beatles Video K. Gotta Video Beatles

28 Karel Gott Známý český zpěvák Držitel mnoha zlatých slavíků Zpět

29 Beatles Slavná britská skupina Vydala spoustu hitů. John Lennon
Ringo Star Paul Mc Cartney George Harrison Zpět


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2623 AUTOR: Mgr. Vladimír."

Podobné prezentace


Reklamy Google