Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností 12.10.2011 - Benešov, 19.10.2011 - Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
NS-LEV 21 proti korupci JUDr. Mgr. Karel Horák http://
Boj proti korupci a lichvě
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Jednou za 4 roky k volbám a šmytec Úředník ani politik není nepřítel » přechod od diskrétnosti státní správy/samosprávy k principu publicity zapojování.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Legislativní proces J.Kožiak.
NÁRODNÍ PROGRAM REFOREM ČESKÉ REPUBLIKY Z POHLEDU BOJE S KORUPCÍ Rok 2011/2012 Ing. Robert Vacek náměstek místopředsedkyně vlády ČR a vrchní ředitel Sekce.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Kontrola veřejné správy I.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Rozpočtový proces a jeho kontrola
Územní samospráva Obce
Dělba státní moci 1. Zákonodárná moc
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Příprava zákona „o úřednících veřejné správy“ odbor veřejné správy Ministerstvo vnitra 8. Národní konference kvality ve veřejné správě Praha, 28. – 29.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Organizace, řízení a struktura města Mgr. František L U K L, MPA Předseda SMO ČR starosta města Kyjova.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Vodohospodářské aktuality
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Obecná část rozpočtového práva III
Legislativní pravidla vlády I - úvod
Legislativní materiály vlády
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Veřejný ochránce práv.
Obecná část rozpočtového práva III
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším právním předpisům Ing. Marie Kostruhová ředitelka odboru dozoru a kontroly veřejné správy

Předpokládané legislativní změny zákonů o ÚSC plnění vládní Strategie boje proti korupci na obd a 2012 vychází z UV č. 1/2011, č. 65/2011, č. 370/2011 projednáno s: –SMO ČR, SMS ČR, AK ČR, SPOV –zást. přísl. výborů Poslanecké sněmovny a Senátu PČR –Oživení o.s., Transparency International ČR –zástupci KÚ na pravidelné poradě –zveřejněno k diskusi na webu meziresortní připomínkové řízení – předpokl. zahájení 2. pol. října 2011

Přehled plnění jednotlivých úkolů plynoucích ze Strategie vlády v boji proti korupci 1.zavedení přísnějších pravidel pro nakládání s majetkem ÚSC a posílení odpovědnosti za způsobenou škodu 2.zavedení větší transparentnosti hlasování v orgánech územní samosprávy ve věcech nakládání s majetkem nebo o zakázkách, dotacích a grantech 3.změna přístupu členů zastupitelstev ÚSC k informacím

Přehled plnění jednotlivých úkolů plynoucích ze Strategie vlády v boji proti korupci 4.Úprava kompetencí mezi zastupitelstvem a radou zamezující obcházení zákona 5.Úprava centrální adresy 6.Zpracování etických kodexů na úrovni všech volených zástupců

Další legislativní návrhy zavedení přímé volby starostů příprava nového zákona o kontrole Analýza účinnosti zákona o svobodném přístupu k informacím

KONTAKTY Ministerstvo vnitra odbor dozoru a kontroly veřejné správy tel: Děkuji za pozornost Marie Kostruhová