VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Křižánky Vítejte u nás.
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Historické památky města MIKULOV
Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
ÚSTÍ U VSETÍNA.
… správný cíl vaší cesty!
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
Svazek obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko - Kelečsko.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Moje oblíbené místo O P A V.
Sportovní vyžití v Karviné
Občanská výchova 6. ročník
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Naše město Zruč nad Sázavou.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
Plzeň Plzeň.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Zlínský kraj.
Královéhradecký kraj. Královéhradecký kraj Obsah Vlajka kraje Základní informace Symboly Historické podoby Okresy.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Jihomoravský kraj.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Igor Dostal
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Potenciál města Kroměříže v cestovním ruchu a cesty k jeho využití.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Bc. Michal Kafura projektový manažer města rozvoj města a jeho další potenciál.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Město a příměstské oblasti
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Královské město Rakovník
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Transkript prezentace:

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

Kde nás najdete

BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou v nadmořské výšce asi 380 metrů. Boskovice se pro své krásné okolí stávají centrem turistiky a odpočinku.  Celé okolí města má letoviskový charakter. Nejbližší okolí nabízí zajímavé možnosti pro pěší turistiku a cykloturistiku. Boskovice jsou obklopeny pěknými lesy Drahanské vrchoviny. V okolí města je řada značených turistických tras. Boskovice se nacházejí v severní části Moravského krasu se Sloupsko- Šošůvskými jeskyněmi a dalšími lokalitami krasového území.

BOSKOVICE Boskovice jsou obcí s rozšířenou působností III. stupně. Působí ve  správním obvodu s 50 tisíci obyvateli, kteří žijí v 72 obcích na 2/3 území okresu Blansko.  V Boskovicích a přidružených obcích – Mladkov, Hrádkov, Bačov a Vratíkov – žije asi 11 500 obyvatel.

BOSKOVICE - historie

BOSKOVICE – městská památková zóna Městská památková zóna je situována v těžišti městského prostoru. Pro objektivní posuzování  zásadních urbanistických a architektonických  záměrů z hlediska památkové péče slouží od roku 1994 Program regenerace.

BOSKOVICE – turistické cíle Městská památková zóna Ü náměstí s okolím Ü židovské město Ü zámek a park Ü hrad Ü obora s židovským hřbitovem Pro turisty n naučné stezky n stezky zdraví

BOSKOVICE - HRAD První písemná zpráva je uváděna v roce 1312. V držení hradu a panství se vystřídalo několik rodů: páni z Boskovic, páni z Kunštátu, Ederové ze Štiavnice, Zástřizlové, Dietrichsteinové. Hrad dominuje městu ve výšce 448 m.n.m. V letní sezóně v areálu hradu probíhá bohatý kulturní program: hradní radovánky, Festival Boskovice, Hradhouse, šermířská klání...

BOSKOVICE - ZÁMEK Zámek byl vystavěn na místě bývalého kláštera v empírovém slohu v letech 1819 – 1826 rodem Dietrichsteinů. V roce 1856 přechází do držení rodu Mensdorff-Pouilly, který ho získal zpět na konci minulého století. Zámecká expozice je přístupná veřejnosti.

BOSKOVICE – zámecký areál Do zámeckého areálu patří: REZIDENCE - v níž je dnes Muzeum Boskovicka ZÁMECKÝ SKLENÍK, který dnes slouží kulturním účelům PANSKÝ DVŮR, kde je restaurace, klášter, penzion Pod zámkem JÍZDÁRNA, kde je restaurace a sportovní hala

BOSKOVICE – kostel sv. Jakuba Základy kostela pocházejí z doby vzniku města, první archivní záznam o existenci kostela je z roku 1346. Současnou podobu kostel dostal na přelomu 15. a 16. stol. za Ladislava z Boskovic. V kostele je řada cenných náhrobků vlastníků boskovického panství – Ederů, Zástřizlů a Dietrichsteinů, dlažba je z roku 1719.

BOSKOVICE – židovské ghetto Židé se ve městě začali usazovat po roce 1454. Po emancipaci v roce 1848 vzniklo samostatné městečko se starostou, policií a hasičským sborem. V této době zde žilo více než 2000 židů. Židovským městem vede naučná stezka, 27 domů a objektů nese tabulky s informacemi a mapky. Významnými dominantami ghetta jsou synagoga (1638) a židovský hřbitov.

BOSKOVICKO – muzea a galerie Ü Muzeum Boskovicka n stálé expozice – Hradní 1, budova rezidence: Řemesla a cechy, Pravěk Boskovické brázdy, Keltové na Starém Hradisku n expozice Židovské město Boskovice v Synagoze v židovské čtvrti n expozice Historická zemědělská technika, nám. 9. května Ü GALERIE n Galerie Otakara Kubína Boskovice, Masarykovo náměstí, budova radnice

BOSKOVICE – podnikání Město Boskovice v maximální míře podporuje rozvoj podnikání v Boskovicích. Nová průmyslová zóna o rozloze 120 000 m2 se nachází v severozápadní části města. K nejvýznamnějším firmám zde patří švédský ITAB Concept Shop, Lánik a Junker.

BOSKOVICE – zdravé město Výkonný výbor Projektu Zdravé město Boskovice každoročně vyhlašuje pro občany města soutěž BALKON ROKU

BOSKOVICE – zábava a sport Westernové městečko v Boskovicích Zábavní přírodní park: indiáni, kovbojové, trapeři, saloony, countrybály, amfiteátr. Divadelní představení, tematické dny, atraktivity Ubytování přímo v areálu

BOSKOVICE – zábava a sport Sportovně společenské centrum MODRÁ VĚŽ (autobusové nádraží Boskovice) Squash, badminton, bowling, minigolf, fitness, diskotéka Kromě sportovišť jsou k dispozici šipky, stolní fotbal, solárium, sauna, masáže, kavárna, internet. V areálu se nachází i prodejna ALBERT a Černohorská restaurace

BOSKOVICE – zábava a sport Areál Červená zahrada: koupaliště, tenisové kurty, volejbal, kuželna, fotbalový a hokejový stadion Turistická ubytovna. Kryté lázně s relaxační částí, toboganem a 25 metrovým bazénem

BOSKOVICE – zábava a sport „DRUHÁ DOVOLENÁ“ Aktivní odpočinek pro kolektivy i jednotlivce.

BOSKOVICE Děkujeme vám za pozornost a věříme, že se vám bude v Boskovicích líbit. Rádi se tu s vámi setkáme. Aktuální informace o městě získáte: www.boskovice.cz, www.regionboskovicko.cz „Městské informační středisko Boskovice, Informační centrum Boskovicko“ – Masarykovo nám., tel 516 453 253 E-mail: mu@boskovice.cz; informace@regionboskovicko.cz