Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál."— Transkript prezentace:

1

2

3  Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál celkovou modernizací. K dispozici je plavecký bazén a bazén atrakcí (divoká řeka, masážní lavice atd.). Nechybí zde ani dětský bazén s vodním hřibem.  V prostoru koupaliště je restaurace s letní terasou a rovněž různá sportoviště na minigolf, pétanque, tenisové kurty a hřiště na plážový volejbal.

4

5  Benedikt je uměle vytvořené jezero, které se začalo napouštět 1973.  Kompletní rekonstrukce a přestavba jezera proběhla v roce 1999.  Jezero Benedikt je rozděleno na dvě části. Větší plocha slouží ke koupání, menší pro rybaření.  V okolí je vybudováno sportovní hřiště, in-  line dráha na brusle, restaurace aj. Areál je hojně využíván pro širokou škálu sportů.

6

7  Předchůdce dnešního Aquadromu zahájil činnost v roce 1976.  Modernizací prošel v roce 2003.  Vodní park ležící v blízkosti centra města.  Návštěvníkům nabízí krytý plavecký bazén s mnoha atrakcemi včetně tobogánů, divoké řeky, vířivky, sauny, parní komory, masáží, solária a fitness centra. Na venkovní letní bazény navazuje minigolfové hřiště.

8

9  Matylda je další vodní nádrží určené k rekreaci, která vznikla zatopením povrchového dolu v 90.letech 20.století.  Jezero leží pod dvěma mosteckými vrchy, Hněvínem a Širokým vrchem. Její rozloha dosahuje téměř 40 ha vodní plochy a hluboké je v průměru 3 až 4 m.  Slouží především k rekreaci, provozování vodních sportů jako je windsurfing nebo vodní lyžování a také k rybaření. Nachází se zde i půjčovna vodních skútrů. Na východních březích je písčitá pláž i travnaté plochy. Zalesněné západní břehy jsou cílem rybářů ze širokého okolí. Roku 2009 zde byla dokončena čtyřkilometrová in-line bruslařská dráha.

10

11  Vzniká na místě, kde stálo původní město Most, které ustoupilo těžbě uhlí v 60. a 70. letech 20. století.  Mostecké jezero bude druhým největším jezerem v České republice (s plochou 311 hektarů a maximální hloubkou 75 metrů).  V okolí vzniká rekreační oblast, cyklistické stezky. Na pobřeží vznikne přístav plachetních sportů, pláže a pobřežní korzo.  V blízkosti je k podívání např. přesunutý kostel Nanebevzetí Panny Marie.

12

13 Rybníček u Děkanského kostela Ressl Řeka Bílina

14 Napsala: Tereza Jeníčková


Stáhnout ppt " Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál."

Podobné prezentace


Reklamy Google