Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sportovní vyžití v Karviné

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sportovní vyžití v Karviné"— Transkript prezentace:

1 Sportovní vyžití v Karviné
Areál loděnice, se nachází při slepém rameni řeky Olše v jižní části zámeckého parku (park Boženy Němcové). Stejně jako na ostatních úsecích řeky Olše tak i zde je možno si zarybařit.

2 Sportovní vyžití v Karviné
Letní koupaliště nabízí svým návštěvníkům velký a malý bazén a dětské brouzdaliště. Pro aktivní využití volného času je zde připraveno hřiště pro plážový volejbal, hřiště pro míčové hry, badminton a stolní tenis. Děti zde najdou prolézačky, klouzačku, pískoviště či kolotoče.

3 Sportovní vyžití v Karviné
Handball Club Banik Karviná je jedním z nejslavnějších českých házenkářských klubů. Byl založen již v roce 1955 a prakticky ihned po svém založení se dostal do české spičky. Klub je dvanáctinásobným mistrem své země, dvakrát mistrem Československa (v letech 1968 a 1972) a desetkrát mistrem Česka (v letech a ). Klub za dobu své existence vychoval řadu reprezentantů Česka. V posledním desetiletí odehrál Baník Karviná také několik sezón v Lize mistrů.

4 Sportovní vyžití v Karviné
MFK Karviná je fotbalový klub hrající 2. fotbalovou ligu, tedy druhou nejvyšší soutěž v Česku. Dnes se jedná o jediný fotbalový klub v Karviné, a sdružuje tak velké množství mládežnických týmů.

5 Sportovní vyžití v Karviné
Krytý bazén se nachází v Karviné – Hranicích. Bazén je otevřen celoročně. V areálu jsou dva bazény –pětadvacetimetrový bazén s osmi drahami a dětský bazén. Bazény jsou svými rozměry i teplotami ideální pro plavání lidí všech věkových skupin a plaveckých dovedností – od jednoho roku až po závodní plavání.

6 Sportovní vyžití v Karviné
Uplavat stovku libovolným způsobem a připojit se tak do celorepublikové soutěž Plave celé město se každoročně účastní několik stovek Karviňáků. Od školních dětí, kterých se soutěže zúčastnilo nejvíce až po občany v důchodovém věku.

7 Sportovní vyžití v Karviné
Wheel klub je občanské sdružení, které od roku 2009 pronajalo skateboardové hřiště a provedlo pod hlavičkou Nadace OKD a městem Karviná rozsáhlou rekonstrukci, při které vznikla řada nových překážek. Každoročně v tomto areálu jsou pořádany závody Wheel Jam Karviná, na kterých mohou změřit síly jak borci na kolech, tzak in-lineři, skateboardisti a koloběžkáři.

8 Sportovní vyžití v Karviné
Další sportovní kluby v Karviné: hokejbal, krasobruslení, badminton, tenis, basketbal, střelba, stolní tenis, jezdectví, judo, bojová umění,

9 Sportovní vyžití v Karviné
Vzhledem k neutuchajícímu, ba stále vzrůstajícímu, zájmu o cykloturistiku připravila Karviná k vyznačeným regionálním trasám euroregionu Těšínského Slezska vlastní tematické turistické cyklotrasy. Ty jsou směřovány ke třem základním skupinám: dětem, sportovcům a turistům. Tři z celkem pěti vytvořených tras jsou vedeny městem a nejbližším okolím a dvě trasy jsou koncipovány buď pro náročnější cyklisty – tato trasa vede až do Beskyd nebo pro zájemce o poznání příhraničního regionu – trasa vede do Polska.

10 Sportovní vyžití v Karviné
Už v létě si příznivci golfu budou moci odpálit míček na novém hřišti. Staví se u řeky Olše, u silnice směrem na Ostravu a hráči budou pálit se siluetou dolu Darkov za zády.


Stáhnout ppt "Sportovní vyžití v Karviné"

Podobné prezentace


Reklamy Google