Počitatelné – nepočitatelné Některá podstatná jména můžeme počítat:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Advertisements

Blowin’ in the Wind (Odpověď létá ve větru)
Počitatelná podstatná jména
POČITATELNOST PODSTATNÝCH JMEN
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Proč se už nemůžeme vídat? Why can't we be seeing each other any more?
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
COUNTABLE and UNCOUNTABLE NOUNS Markéta Zakouřilová VY_32_INOVACE_107 ZŠ Jenišovice.
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_01
First Conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Countability – some, any VY_22_INOVACE_03 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Countable and Uncountable Nouns, some, any, a/ an
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině How much, how many VY_22_INOVACE_34 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Pracovní list - pro tisk Vloženo z stress.pptx Začátek.
Past simple / present simple / present perfect
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní.
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Some, any VY_22_INOVACE_33 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Interrogative pronouns VY_22_INOVACE_05 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_427_Zájmena neurčitá a ukazovací AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
I wish, If only Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_51.
Menu Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ANOTACE: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznamují se zde se slovesem „mít“ v minulém čase minulý čas slovesa mít v otázce + procvičení si.
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno PředmětAnglický.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Podstatná.
Some/any Zájmenné a příslovečné složeniny vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
FIRST CONDITIONAL – PRVNÍ PODMÍNKA. Tvoření: If + present simple, will + sloveso Příklad: If it doesn't rain tommorow, I will visit my friend. (Jestli.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Countable and uncountable nouns Číslo vzdělávacího materiálu: AJ1 – 29 Šablona: II/2 Inovace a.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Neurčitá zájmena SOME, ANY, NO
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
GE - Vyšší kvalita výuky
First Conditional – tvar a použití
Datum: Projekt: Kvalitní výuka
Quantifiers.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Podstatná jména počitatelná/nepočitatelná
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Radka Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_ANGLICKY_JAZYK_GRAMATIKA_17Množství.
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Blowin’ in the Wind (Odpověď létá ve větru)
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Blowin’ in the Wind (Odpověď létá ve větru)
Název školy Střední škola obchodně technická , s. r. o. Číslo projektu
Future tenses Překlad Handout.
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
Vloženo: much_many.ppt Začátek. Vloženo: much_many.ppt Začátek.
Transkript prezentace:

Počitatelné – nepočitatelné Některá podstatná jména můžeme počítat: One potatoe, two potatoes, three potatoes, ... One girl, two girls, three girls, ... One dollar, two dollars, three dollars, ...

Některá podstatná jména nelze počítat: time money butter water salt milk coffee

Některá podstatná jména jsou výjimečná – jejich množné číslo je stejné jako jednotné: Fish There is one fish in my pool. There are 100 fish in my pool. Sheep There is one sheep in my garden. There are 100 sheep in my garden.

Podle počitatelnosti musíme správně vyjádřit kolik? hodně málo trochu

How many friends have you got? Kolik máš přátel? how much? Počitatelné Nepočitatelné kolik? how many? How many friends have you got? Kolik máš přátel? how much? How much petrol have you got? Kolik máš benzínu? mnoho hodně spoustu many I haven‘t got many friends. Nemám mnoho přátel. a lot of I have got a lot of friends. Mám mnoho přátel. much I haven‘t got much petrol. Nemám moc benzínu. I have got a lot of petrol. Mám spoustu benzínu. málo few I have got few friends. Mám málo přátel. little I have got little petrol. Mám málo benzínu. několik trochu a few I have got a few friends. Mám několik přátel. a little I have got a little petrol. Mám trochu benzínu.

Many, much v otázce nebo záporu. A lot of v kladném oznámení. Many – much – a lot of Many, much v otázce nebo záporu. A lot of v kladném oznámení. mnoho hodně spoustu many How many friends have you got? Kolik máš přátel? I haven‘t got many friends. Nemám mnoho přátel. a lot of I have got a lot of friends. Mám mnoho přátel. much How much petrol have you got? Kolik máš benzínu? I haven‘t got much petrol. Nemám moc benzínu. I have got a lot of petrol. Mám spoustu benzínu.

few – málo a few – několik little – málo a little – trochu I have got few friends. Mám málo přátel (nikdo mě nemá rád). I have got a few friends. Mám pár přátel (na ně se mohu spolehnout). I have got little petrol. Mám málo benzínu (bojím se, že nedojedu). I have got a little petrol. Mám ještě něco benzínu (myslím, že dojedu OK).

How much vs. How many. http://thedailyenglishshow. blogspot

I had a delicious smoothie for breakfast. What was in it I had a delicious smoothie for breakfast. What was in it? - banana - blueberries - almonds - coconut - vanilla - soy milk - water - ice How much ice did you put in? Three cubes. How much water? One cup. How much soymilk? One cup. How much vanilla? A few shakes. How much coconut? One tablespoon. How many almonds? Four. How many blueberries? Five. How many bananas? One.

Blowing in the wind - Bob Dylan http://www.youtube.com/watch?v=tSSjM6-fUFE

Bob Dylan: Blowin' In The Wind Lyrics How many roads must a man walk down Before you call him a man ? How many seas must a white dove sail Before she sleeps in the sand ? Yes, how many times must the cannon balls fly Before they're forever banned ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind.

Yes, how many years can a mountain exist Before it's washed to the sea Yes, how many years can a mountain exist Before it's washed to the sea ? Yes, how many years can some people exist Before they're allowed to be free ? Yes, how many times can a man turn his head Pretending he just doesn't see ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind.

Yes, how many times must a man look up Before he can see the sky Yes, how many times must a man look up Before he can see the sky ? Yes, how many ears must one man have Before he can hear people cry ? Yes, how many deaths will it take till he knows That too many people have died ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind.

Bob Dylan: Blowin' In The Wind How many roads must a man walk down Before you call him a man ? How many seas must a white dove sail Before she sleeps in the sand ? Yes, how many times must the cannon balls fly Before they're forever banned ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind. Yes, how many years can a mountain exist Before it's washed to the sea ? Yes, how many years can some people exist Before they're allowed to be free ? Yes, how many times can a man turn his head Pretending he just doesn't see ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind. Yes, how many times must a man look up Before he can see the sky ? Yes, how many ears must one man have Before he can hear people cry ? Yes, how many deaths will it take till he knows That too many people have died ? The answer my friend is blowin' in the wind The answer is blowin' in the wind.

How much / How many http://www.better-english.com/easier/howmuch.htm