NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP 21.08.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Spisová služba u veřejnoprávních původců
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Spisová služba Ivana Šmídová
Nakládání s písemnými dokumenty a datovými zprávami a skartační řízení
Kariérové poradenství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Řízení dokumentace.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Hodnocení škol a školských zařízení
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Novely právních norem a jiné … PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL
Vlastní hodnocení školy
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
vlastní hodnocení školy
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Financování regionálního školství
LEGISLATIVNÍ VYMEZENÍ INTEGRACE
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
POVINNÁ DOKUMENTACE ŠKOL VÝROČNÍ ZPRÁVA Seminář 13. srpen 2012 OŠMTS KÚ LK.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Spisová služba – základní pojmy
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Informace ze sociální oblasti
Spisová služba je upravena Zákonem. č. 499/2004 Sb
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
ERMS - eSSL.
Základní vzdělávání a další …
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Liberecký inspektorát ČŠI
Normativní financování vztahy a souvislosti
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Hejnice 20. – 21. září 2018.
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP

Školský zákon - § 32a  § 32a Spolupráce škol a školských zařízení  projekty EU - smlouva o partnerství  projekty zaměřené na podporu kvality, rozvoje nebo dostupnosti vzdělávání a školských služeb  partner ► škola = souhlas zřizovatele  (podmínka platnosti smlouvy o partnerství)

Souhlas zřizovatele  souhlas = rada / starosta obce  smlouva o partnerství musí obsahovat ustanovení, např.:  „S uzavřením této smlouvy vyslovila v souladu s § 32a odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, souhlas rada kraje / města / obce / usnesením č. … ze dne …“  součástí smlouvy ověřený výpis daného usnesení rady

Vyhláška 15/2005 Sb.  Vyhláška 225/2009 Sb. ► novela vyhlášky č. 15/2005 Sb. kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy  účinnost od 1. srpna 2009

Vyhláška 15/2005 Sb. - VZ  rámcový popis personálního zabezpečení činnosti školy  údaje o prevenci sociálně patologických jevů  údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních programů,  údaje o předložených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů,  údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení,  údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání.

Vyhláška 15/2005 Sb. – sebehodnocení Nová oblast hodnocení  „výsledky vzdělávání žáků a studentů“  SŠ a VOŠ „uplatnitelnost absolventů na trhu práce“  vlastní hodnocení školy se zpracovává průběžně za období 3 školních roků.

Zákon 499/2004 Sb. „archivnictví“  zákon č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů - novela zákonem č. 190/2009 Sb. s účinností ke dni  školy - povinnost uchovávat dokumenty (archiválie)  dokument – každá písemná, obrazová, zvuková nebo jiná zaznamenaná informace v analogové či digitální podobě vytvořena původcem nebo byla původci doručena  spisová služba (příjem, evidenci, rozdělování, oběh, vyřizování, vyhotovování, podepisování, odesílání, ukládání a vyřazování dokumentů ve skartačním řízení, a to včetně kontroly těchto činností)  vyhláška č. 191/2009 Sb. o podrobnostech výkonu spisové služby  nově řeší nakládání s dokumenty v digitální podobě

Autorské právo  zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském  ve školách - rozmnožování a šíření výňatků autorských děl = odborných textů či učebnic bez souhlasu autora nebo nakladatele  MŠMT – web - informační materiál k ochraně autorských práv  ( 1 ) 1