1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Projektové řízení Modul č.1.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Měkké projekty – rozvoj lidských zdrojů OP RLZ
Evropský sociální fond
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
SUŠMÁNIE JAK… …NAPSAT PROJEKT. CÍL Musíte vědět CO, chcete udělat!
Strategické plánování
PŘÍPRAVA GRANTOVÉHO PROJEKTU prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projektové řízení Evropský sociální fond
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Žádost o grant Metoda fundraisingu. 1. Průvodní dopis Identifikuje vaši organizaci (případně i vaši partnerskou organizaci, se kterou žádáte o grant.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Systém managementu jakosti
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Základy marketingu část 4. Ing. Monika Dobešová Univerzita Pardubice FEI Letní semestr 2012/2013.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Ekonomika malých a středních podniků
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Systém managementu jakosti
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Žádost o grant.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Příprava programového období 2014 – 2020
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Michal Šperling - EUREDIS
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Projektový management
Mgr. Josef Smékal Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
Transkript prezentace:

1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce

2 Financující instituce jako ‘nákupčí’ – nezbytnost souladu s opatřením K financující instituci byste měli přistupovat jako k nákupčímu K financující instituci byste měli přistupovat jako k nákupčímu Nákupčí pro strukturální fondy očekává konkrétní výsledky v místě realizace Nákupčí pro strukturální fondy očekává konkrétní výsledky v místě realizace Typy očekávaných výsledků jsou uvedeny v popisu opatření (specifické cíle) Typy očekávaných výsledků jsou uvedeny v popisu opatření (specifické cíle)

3 Jaký problém chcete řešit Všechny projekty strukturálních fondů musí vycházet z jasné definice problému, který chcete v regionu řešit. Musí být formulován naprosto jasně a musí jít o problém, na jehož řešení je opatření zaměřeno. Cíl Vaší akce musí mít vazbu na tento problém a tím i na opatření. Říká se tomu soulad s cílem opatření. Všechny projekty strukturálních fondů musí vycházet z jasné definice problému, který chcete v regionu řešit. Musí být formulován naprosto jasně a musí jít o problém, na jehož řešení je opatření zaměřeno. Cíl Vaší akce musí mít vazbu na tento problém a tím i na opatření. Říká se tomu soulad s cílem opatření.

4 Výsledky, výstupy a vstupy Předkladatelé akce obvykle vycházejí z činností, které chcete zajistit. Předkladatelé akce obvykle vycházejí z činností, které chcete zajistit. Financující instituce však začínají tím, že zkontrolují, zda Vaše definice problému zapadá do opatření/GS. Financující instituce však začínají tím, že zkontrolují, zda Vaše definice problému zapadá do opatření/GS. Pak zjišťují, kdo jsou příjemci akce a co jim akce nabízí. To znamená, že musíte jasně vědět, pro koho bude akce přínosem a proč. Pak zjišťují, kdo jsou příjemci akce a co jim akce nabízí. To znamená, že musíte jasně vědět, pro koho bude akce přínosem a proč.

5 Výsledky, výstupy a vstupy Když začínáte akce zpracovávat, musíte již myslet na jeho konec. Musíte specifikovat příjemce a výsledky, které pro ně akce zajistí. Když začínáte akce zpracovávat, musíte již myslet na jeho konec. Musíte specifikovat příjemce a výsledky, které pro ně akce zajistí. Výsledky a výstupy akce jsou dvě odlišné věci. Výsledky a výstupy akce jsou dvě odlišné věci.

6 Poptávka Financující instituce požadují ujištění, že je mezi příjemci po akci poptávka. Je nutno prokázat nejen to, že příjemci akci potřebují, ale že jsou ochotni se do ní zapojit. Financující instituce požadují ujištění, že je mezi příjemci po akci poptávka. Je nutno prokázat nejen to, že příjemci akci potřebují, ale že jsou ochotni se do ní zapojit.

7 Hodnota za peníze Jde o nákladově nejefektivnější způsob řešení problému? Jde o nákladově nejefektivnější způsob řešení problému? Očekává se, že byla zvážena všechna alternativní řešení a že předkládaný návrh je nákladově nejefektivnější Očekává se, že byla zvážena všechna alternativní řešení a že předkládaný návrh je nákladově nejefektivnější

8 Proveditelnost - reálnost akce Byla zvážena variantní řešení a vybráno nákladově nejefektivnější řešení Byla zvážena variantní řešení a vybráno nákladově nejefektivnější řešení Byly stanoveny náklady a přínosy a jsou v přijatelných vzájemných relacích Byly stanoveny náklady a přínosy a jsou v přijatelných vzájemných relacích Byla identifikována rizika a existuje plán pro nepředvídané události Byla identifikována rizika a existuje plán pro nepředvídané události Byla provedena všechna praktická opatření včetně zajištění financování Byla provedena všechna praktická opatření včetně zajištění financování

9 Oprávněnost Jsou předkladatelé oprávnění pro získání podpory? Jsou předkladatelé oprávnění pro získání podpory? Jsou náklady oprávněné? Jsou náklady oprávněné? Nezapomeňte, že jednotlivá opatření čerpají prostředky buď z ESF nebo ERDF a každý tento fond má jiná pravidla oprávněnosti. Nezapomeňte, že jednotlivá opatření čerpají prostředky buď z ESF nebo ERDF a každý tento fond má jiná pravidla oprávněnosti.

10 Partnerství Financující instituce budou prověřovat, zda je předkladatel akce důvěryhodný a zda ho podporují partneři, kterých se akce logicky týká. Podporu je nutno vysvětlit – jaký bude její skutečný obsah Financující instituce budou prověřovat, zda je předkladatel akce důvěryhodný a zda ho podporují partneři, kterých se akce logicky týká. Podporu je nutno vysvětlit – jaký bude její skutečný obsah

11 Rozpočet akce Kraj bude požadovat úplný rozpočet akce s uvedením všech nákladů a finančních vstupů. To znamená, že kromě rozpočtu je obvykle nutno předložit také prognózu cash flow. Kraj bude požadovat úplný rozpočet akce s uvedením všech nákladů a finančních vstupů. To znamená, že kromě rozpočtu je obvykle nutno předložit také prognózu cash flow. Musíme mít jistotu, že předkladatelé jsou schopni zajistit realizaci akce FINANČNĚ. Musíme mít jistotu, že předkladatelé jsou schopni zajistit realizaci akce FINANČNĚ.

12 Adicionalita/ doplňkovost Strukturální fondy nejsou určeny k podpoře již prováděných činností. Strukturální fondy nejsou určeny k podpoře již prováděných činností. Mají podporovat nové činnosti, které by se bez finanční podpory neuskutečnily, což musíte prokázat. Mají podporovat nové činnosti, které by se bez finanční podpory neuskutečnily, což musíte prokázat.

13 Plán a řízení akce Hlavní část posouzení se bude věnovat řízení akce; financující instituce požadují informace dokládající, že osoby pověřené řízením akce jsou schopny akce řídit. Hlavní část posouzení se bude věnovat řízení akce; financující instituce požadují informace dokládající, že osoby pověřené řízením akce jsou schopny akce řídit. Financující instituce budou chtít vědět, jak předkladatelé zajistí dosažení cílových hodnot a termínů, a očekávají ujištění, že předkladatelé budou monitorovat a vyhodnocovat vývoj akce. Financující instituce budou chtít vědět, jak předkladatelé zajistí dosažení cílových hodnot a termínů, a očekávají ujištění, že předkladatelé budou monitorovat a vyhodnocovat vývoj akce.