Ošetřovatelský proces

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_10.
Projektové řízení Modul č.1.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Vize, Strategie, Cíle.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Fáze dojednávání v poradenském rozhovoru, formulace cílů a tvorba plánu intervence Radka Janebová.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
PhDr. Eva Tomešová, Ph.D CÍLE VE SPORTU PhDr. Eva Tomešová, Ph.D
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ROZHODOVÁNÍ.
Zásady pozorování a vyjednávání
Didaktické prostředky
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Personální management
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výstupy z učení a národní kvalifikační rámec terciárního.
Školní hodnocení  všechny hodnotící procesy a jejich projevy, které bezprostředně ovlivňují školní výuku nebo o ní vypovídají (široké pojetí)  systematický.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
Systém hodnocení operátorů Hodnocení Operátor – zácvik Operátor.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Péče o umírajícího dle vzoru LCP - zahraniční zkušenosti Anita Reda, Blanka Highfiel, Velká Británie.
Metody pedagogické diagnostiky
Plánování ošetřovatelské péče
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Rozhodovací procesy.
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
Troubleshooting Hledání příčin poruch Metody pro určení proč něco nepracuje správně, nebo neposkytuje očekávané výsledky.
Případová studie Seminář 2014.
Realizace ošetřovatelského plánu/péče
Model fungujícího zdraví
MAnagement.
Struktura bakalářské práce
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ o.p.s. CONTROLLING Ing. Jan Cedl AŘ KONTAKT s.r.o.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Modely obecně. Co je model? Použití v každodenním životě Něco, co není skutečné, ale má ke skutečnosti velice blízko Např. umělohmotné modely letadel.
Ošetřovatelský proces
aneb Assessment Centre a Development Centre
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Autodiagnostika učitele
Možnosti domácí léčby některých forem strabismu
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
Specifika domácí péče Nutné znalosti a dovednosti - „ sama doma“. Přátelská spolupráce sester mezi sebou – „přítel na telefonu“. Nutná spolupráce s praktickým.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_18.
Správné formulování odchylek a neshod Doc. Ing. Michal Voldřich CSc. Ing. Jan Pivoňka ing. Rudolf Ševčík Ph.D.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Práce s biografií a komunikace
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Didaktické prostředky
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ukazatele kvality Program školení.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Edukační standardy Beharková Natália.
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Ošetřovatelský proces Mgr. Hana Kašparovská Září 2013
následná lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Název plánované práce Student: Vedoucí práce: Třída: Školní rok:
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Ošetřovatelský proces Hodnocení

Hodnocení dosažení cíle Porovnání chování nebo stavu pacienta s chováním stanoveným při formulaci cíle Cíl může být splněn zcela, částečně nebo vůbec ne – schopnost posoudit stupeň dosažení cíle závisí na tom, jak dobře byl cíl formulován

Postup při hodnocení Přečíst stanovený cíl – zjistit, jaké chování nebo změnu stavu jsme očekávali Cíleně vyšetřit pacienta, zda se u něj požadovaný stav vyskytuje Porovnat stanovená kriteria se skutečným stavem Posoudit míru dosažení konsenzu mezi stanoveným cílem a skutečným stavem

Co se hodnotí Vzhled pacienta a tělesné funkce (přímým pozorováním, z dokumentace) Specifické symptomy (přímým pozorováním, rozhovorem, z dokumentace) Znalosti (rozhovor) Psychomotorické dovednosti (pozorování) Emocionální stav (pozorování, rozhovor, personál)

Příklad Očekávaný výsledek – 7.8. bude pacient sedět na židli vedle lůžka po dobu 15 minut Vyšetření pacienta – 7.8. seděl 20 minut na židli vedle lůžka

…porovnání Kritéria cíle Sedět na židli Židle vedle lůžka Po dobu 15 minut 7.8. Chování pacienta Splněno Překročeno

…posouzení stupně dosažení cíle Pacient dosáhl nebo překročil všechna kritéria (očekávané výsledky). Cíl byl splněn.

Krátkodobé cíle Pokud byl splněn jednotlivý cíl, pokračuje se v ošetřovatelském plánu Pokud nedojde ke splnění, nebo pouze částečně, sestra znovu vyšetří pacienta a reviduje plán Po dosažení všech krátkodobých cílů je možné problém označit jako vyřešený

Dlouhodobé cíle Splněné se hodnotí na základě dosažení všech krátkodobých cílů Při splnění dlouhodobého cíle se problém označí jako vyřešený

Cíle pro propuštění pacienta Týkají se požadovaného chování stavu nebo stavu pacienta při propuštění Pokud dojde pouze k částečnému dosažení cíle, je nutné předat pacienta dalšímu odborníkovi, například domácí péče

Přehodnocení ošetřovatelského plánu Pokud nedojde ve stanoveném termínu k dosažení cíle, je nutné plán přehodnotit: Vyšetřit pacienta Stanovit nové diagnózy Přehodnotit stanovené intervence Přehodnotit cíle a očekávané výsledky

Pomocné otázky Bylo posouzení stavu pacienta dostatečné? Bylo plánování dostatečné? Byly ošetřovatelské diagnózy úplné a odpovídající? Byly cíle správně formulované? Byly cíle splněné? Všichni účastníci spokojení?

Byla komunikace v průběhu celého procesu dostatečná? Došlo ke změnám v potřebách pacienta? Jsou ještě nutné další změny? Jak se cítí pacient (je spokojen s výsledky)? Co se mohlo udělat jinak?