Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu."— Transkript prezentace:

1

2 PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu Obecné zásady tvorby projektu

3 Příprava a plánování projektu Identifikace problému, potřeby Záměr projektu Analýzy Formulace projektu

4 Obecné zásady tvorby projektu Realizace projektu Realizace aktivit Tvorba výstupů a výsledků Řízení, monitorování

5 Obecné zásady tvorby projektu Zakončení projektu Hodnocení Další udržitelnost projektu

6 ÚroveňOtázkyKomentář Cíl / Hlavní cíl Stav, kdy určitá potřeba nebo problém neexistuje nebo došlo k znatelnému zlepšení  Jakou všeobecnou potřebu či problém se pokoušíte řešit?  Jaký je váš širší dlouhodobý sektorový či rozvojový cíl? Obecný cíl (stejně jako účel) odpovídá na otázku PROČ - obecné „proč? Skupina projektů může sdílet stejný cíl. Specifický cíl / Účel Dopad projektu v určitém časovém období  Jaká chcete, aby se stala změna?  Jak ostatní, s nimiž pracujete, využijí či zrealizují výstupy vašich aktivit?  Jaký bude mít klient/uživatel prospěch? Také účel odpovídá na otázku PROČ - proč máte v plánu přinést dané výstupy a dělat dané aktivity? Účel obvykle souvisí s tím, jak budou využity výstupy projektu.

7 ÚroveňOtázkyKomentář Výstupy / Výsledky Měřitelné výsledky plánovaných aktivit; „produkty“ projektu  Co bude měřitelnými konečnými výsledky plánovaných aktivit? Výstupy popisují, CO projekt přinese. Výstupy a aktivity musí být nezbytné a dostačující. Děláte dost pro dosažení účelu? Není Vámi vynaložené úsilí příliš vysoké? Aktivity Co se konkrétně bude v průběhu projektu dělat?  Co se musí udělat, aby v projektu vznikly plánované výstupy? Aktivity popisují, JAK bude organizace dosahovat výstupů.


Stáhnout ppt "PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu."

Podobné prezentace


Reklamy Google