Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Hodnocení škol a školských zařízení
Microsoft Office Project 2007 kritická cesta
Řízení rizik ve veřejné správě legislativní rámec
Historické etapy vývoje managementu
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Proces řízení projektu
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Předmět: Řízení podniku 1
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Koncepce informačního systému vnitřní kontroly v rezortu MO
zpracování hlášení o korupčních zjištěních
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Rozhodovací procesy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Charakteristika správní vědy Přednáška SV č.1 M. Horáková.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Plánování auditu ISA 300 Plánování práce auditora
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
Téma 13: Finanční plánování
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Inspekční a prosazovací přístup
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
Osobní management – modul č.4
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Liberecký inspektorát ČŠI
6 KONTROLA. Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení příspěvkových organizací.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Rámec pro podporu infrastruktury a investic v Pardubickém kraji
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Úřad vlády České Republiky
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Překontrolovanost – plánování a koordinace kontrolní činnosti

plánování a koordinace kontrolní činnosti CÍLEM plánování je zaměřit činnost kontrolních orgánů na priority vedení resortu Ministerstva obrany a koordinací výkonu kontrolní činností eliminovat duplicity, resp. absenci kontroly u kontrolovaných objektů

plánování a koordinace kontrolní činnosti Východiska pro plánování kontrolní činnosti Směrnice ministra obrany Hlavní úkoly resortu MO Řízení rizik Eliminace překontrolovanosti

plánování a koordinace kontrolní činnosti Plánování kontrolní činnosti zaměření kontrolní činnosti – textová část ročního plánu činnosti resortu MO roční plán činnosti MO koordinace plánování

plánování a koordinace kontrolní činnosti Koordinace výkonu kontrolní činnosti koordinační jednání organizovaná IMO v průběhu kalendářního roku s cílem podchytit operativní kontrolní činnost zevšeobecňování a zveřejňování kontrolních závěrů RMO č. 20/2012 Inspekce ministra obrany

plánování a koordinace kontrolní činnosti Podpora koordinace a plánování Navázání na systém plánování v resortu obrany APV Věcné plánování Cílem je snížit výskytu kontrol ve stejném místě, čase a shodným předmětem.

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: zobrazení všech kontrol z databáze opatření, úkolů a činností APV VP; generaci sestavy se souběhem kontrol u jednoho organizačního celku v určitém termínu několika kontrolními orgány;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: editaci věcných a časových parametrů kontrol s následnou aktualizací databáze opatření, úkolů a činností APV VP; vyhodnocení stavu provedené kontroly (např. splněno, nerealizováno) s přímou vazbou na modul hodnocení APV VP;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: generaci statistického přehledu o kontrolní činnosti v parametrech jako např. celkový počet kontrol v resortu, počet kontrol u jednoho organizačního celku, počet kontrol v jednotlivých oblastech u resortu a u organizačních celků, celkový počet kontrol prováděných jednotlivými kontrolními orgány, počet kontrol podle výsledku hodnocení;

plánování a koordinace kontrolní činnosti APV Věcné plánování – změny v roce 2014 Vytvoření modulu k řízení kontrolní činnosti, který bude umožňovat: Modul bude obsahovat vlastní číselníky pro kategorizaci kontrol a předpokládá se sdílení některých číselníků používaných v APV VP podle potřeby (např. číselníky „Řídí, Odpovídá“, „Součinnost“).

plánování a koordinace kontrolní činnosti Zpracování a vyhodnocení poznatků Cílem je správné zaměření kontrolní činnosti na následující období jak z hlediska věcného zaměření tak kontrolovaných objektů. Zevšeobecňování a zveřejňování poznatků a podklad pro manažerská opatření.

Děkuji za pozornost Mgr. Zoran Nerandžič Praha, 26. března 2014