JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 07_ Rozmanitost přírody Počasí (SADA ČÍSLO 2)
Okořín Nicola Čutková.
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Proč se střídají roční období?
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Vítek Urban prosinec 2004 prima
Jaro Zdenka Suchánková.
JARO Prvouka.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
Ovocné stromy v různých ročních obdobích
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
JARO JE KDYŽ KVETOU KYTIČKY A ZPÍVAJÍ JARNÍ PÍSNIČKY,SLUNÍČKO ZAČÍNÁ HŘÁT,POSPĚŠ SI JARO A POJĎ MEZI NÁS,AŤ VIDÍM ÚSMĚV NA TVOJI TVÁŘI,JE TU 1.MÁJ JARO,TO.
Země a její okolí Miroslava Maňásková.
Podzim.
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
JARO.
VY_V/2_INOVACE_15_Trvání dne a noci
Vysvětlení některých pojmů
Roční období Název školy:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Člověk v rytmu času Výchova k občanství 6. ročník ZŠ
Roční období.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Trvání dne a noci na Zemi TÉMATICKÝ CELEK:
Podzim Prvouka , 2. třída.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JARO.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
05 Květiny a stromy na jaře
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
Výtvarná výchova – 1. ročník, Ledové království
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
TRVÁNÍ DNE A NOCI Jak to vlastně funguje ?.
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_12_PODZIM TÉMA: PODZIM
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
DUM I. / 15. roční období Bc. Zdeněk Klíma.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Příroda na jaře - opakování
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Řád: Pěvci znaky: v krku – hlasové ústrojí→zpěv
Transkript prezentace:

JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji musím opatrně uštípnout, abych neporouchala bílý zvoneček. Pak sněženky s tátou svážeme nitkou. A máma nám za ně dá jarní pusu. Taky povídala, že máme ten den jarní rovnodennost. Protože den už není tak krátký jako v zimě, ale je stejně dlouhý jako noc. Možná máme taky rovnodennost proto, že jsem si všichni rovni, když máme rádi jaro. MILENA LUKEŠOVÁ JAK TO CHODÍ NA SVĚTĚ

CO JE MORANA? SMRTI FIGURA FIGURA ŽIVOTA

VYNÁŠÍ SE Z VESNICE, PROTOŽE UŽ KONČÍ ZIMA. SE ZIMOU KONČÍ HLAD A SMRT. A VŠICHNI SE TĚŠÍ NA JARO. PROTOŽE MORANA PŘEDSTAVUJE ZIMU A POSÍLAJÍ JI NA SEVERNÍ PÓL.

BÍLÉ- BARVA SMRTI MODRÉ- BARVA NEMOCI A MORU DO ČEHO SE MORANA STROJILA? DO STARÝCH HADRŮ V BARVĚ ČERVENÉ- BARVA ŽIVOTA, KRVE. ŽLUTÉ -BARVA BLAHOBYTU, MEDU A OBILÍ ZELENÉ- BARVA ŠTĚSTÍ

CO S MORANOU DĚLALI? PÁLILI JI, TOPILI NEBO HÁZELI ZE SKÁLY. POSADILI MORANU DO VLAKU, ABY ODJELA DALEKO.

KDYŽ SE MORANY ZBAVILI, TAK OČEKÁVALI LÉTO JARO ZIMU PODZIM

MOŘENA MORANA

VRAŤ SE NA ZAČÁTEK!

NEVLÍDNÁ, ZVÍŘÁTKA NEMAJÍ CO JÍST. STUDENÁ, STROMY SPÍ ZIMNÍM SPÁNKEM SMUTNÁ, DEN JE KRÁTKÝ. ZIMA JE: JARO JE: BAREVNÉ, VŠUDE KVETOU KVĚTINY A STROMY. TEPLÉ,PROBOUZÍ ZE ZIMNÍHO SPÁNKU VŠE ŽIVÉ. VESELÉ, ZPÍVAJÍ PTÁCI. RADOSTNÉ, RODÍ SE MLÁĎATA A ROSTOU KVĚTINY.

OR A J