Seznamujeme se s počítačem III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
školení internetového vyhledávače
Obrázek v prostředí MS-WORD
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Internetové servery Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Základy práce s počítačem – lekce V.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Informace – vyhledávání informací
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/5.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Informační technologie v každodenním životě ICT 2.-3.ročník.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_381_Internet AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Efektivní vyhledávání na internetu
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Práce s operačním systémem
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
Rozcestník Seznam.cz. Vyhledávání Přihlášení na Založení u Druhá část obrazovky je na dalším snímku Vyhledávání firem Služby Seznamu.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Jak vyhledávat informace na Internetu?
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Školení internetového vyhledávače
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Orientace a vyhledávání na internetu
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Co bychom měli také o internetu vědět
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Seznamujeme se s počítačem III. Vyhledávání na internetu Mgr. Barbora Charvátová

Internetové vyhledavače jsou servery, kde můžeme nalézt potřebné informace. Úkol pro tebe? 1. Přihlaš se na jeden z těchto vyhledavačů: www.seznam.cz www.google.com www.centrum.cz

A jdeme na stránky pro děti… 2. Do dialogu uprostřed stránky napiš slovo „alík“ a klikni na tlačítko vyhledat nebo stiskni ENTER. 3. Jdi na odkaz Alík.cz - internet pro děti. 4. Klikni na tlačítko /značku/ STOP nevychovaným a přečti si základní pravidla chování uživatelů těchto webových stránek.

A protože již pravidla znáš, můžeš….. kliknout na ikonu DOMEČEK – HRY, kliknout na SUDOKU nebo hru KOLAPS /přečti si nápovědu a hraj…../. Zhodnoťte svou dnešní práci v hodině. Domácí úkol: na Alíkovi v DOMEČKU – V POZNÁNÍ –najdi KALENDÁŘ- dnešní roční dobu . Přepiš ji v textovém editoru, vlož do dokumentu obrázky a odešli splněný úkol e-mailem. Hodně zdaru….