Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Identifikátor materiálu: EU
X EXEL.
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
WORD – Formátování textu
Digitální učební materiál
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Identifikátor materiálu: EU
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Klávesy – kamarád při psaní
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Word – Struktura dokumentu
Identifikátor materiálu: EU
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Textový procesor (MS Word)
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Identifikátor materiálu: EU
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Spuštění aplikace Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,18 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/červen 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Microsoft Word – označení textu MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

Abychom mohli text formátovat, je nezbytné umět text označovat – program Word musí mít jasno, kterého textu se úpravy budou týkat. Označený text je zvýrazněn podbarvením. Říkáme, že jsme text označili jako blok. MS Word 2010 – označení textu Spusťte aplikaci MS Word 2010 a postupuj podle jednotlivých instrukcí.

MS Word 2010 – označení textu Opiš do nového dokumentu následující odstavce dle předlohy (jednotlivé odstavce odděl klávesou enter): Informatika je matematický obor zabývající se zpracováním a využitím dat – informací. Studuje výpočetní a informační procesy z hlediska Hardware i Software.

MS Word 2010 – označení textu Označ první odstavec pomocí myši a vyčkej na kontrolu vyučujícího. Označení libovolného textu pomocí myši: a)Kurzor myši umístíme na začátek textu, který chceme označit. b)Stiskneme (a nepouštíme) levé tlačítko a myš táhneme ve směru označovaného textu. c)Po označení textu pustíme levé tlačítko myši.

MS Word 2010 – označení textu Označ druhý odstavec pomocí klávesnice a vyčkej na kontrolu vyučujícího. Označení libovolného textu pomocí klávesnice: a)Umístíme textový kurzor na začátek textu, který chceme označit. b)Stiskneme klávesu Shift a pomocí kurzorové šipky označujeme text.

MS Word 2010 – označení textu jedno slovo = na slovo 2x klepněte levým tlačítkem myši celý řádek = stiskněte a držte klávesu CTRL a 1x klepněte levým tlačítkem myši do věty, kterou chcete označit celý dokument = pomocí kombinace kláves CTRL + A nesousedící text = stiskni a drž klávesu CTRL a jednou z možností začni označovat libovolná slova, po ukončení pusť klávesu CTRL Ve Wordu existuje několik zjednodušených postupů jak označit do bloku např. pouze jedno slovo, jeden řádek, odstavec apod.:

MS Word 2010 – označení textu Nyní uzavři aplikaci MS Word, spusť Internet Explorer a na školním webu v sekci Žáci v podsekci Informace pro žáky si stáhni do své složky soubor „Cvicny_list_EU dotx“ a začni pracovat.Cvicny_list_EU dotx

Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu