Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Identifikátor materiálu: EU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Identifikátor materiálu: EU"— Transkript prezentace:

1 Identifikátor materiálu: EU - 19 - 7
Anotace Žák dokáže rozlišovat typy počítačů Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Zná a rozlišuje typy počítačů Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Typy počítačů – střediskový, síťový, osobní, přenosný Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,91 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/Říjen 2011

2 OSOBNÍ POČÍTAČ Typy počítačů

3 Typy počítačů Ve výpočetní technice se setkáme s různými druhy počítačů. Kromě standardního počítače, který máte doma, existují i další. Jsou rozděleny podle toho, k jakému účelu se používají. Počítače lze dále rozlišovat podle: účelu, ke které mu se bude používat podle kapacity podle ceny

4 Typy počítačů Multimediální schopnosti Multimediální počítač
Herní počítač Univerzální počítač Levný osobní počítač Souborový server Aplikační server Výkon procesoru

5 Typy počítačů 1. PC – osobní počítač
Nejrozšířenější typ počítače. Jedná se klasický počítač typu IBM PC, který se skládá ze skříně, monitor, klávesnice a myši.

6 Typy počítačů 2. Notebook (laptop, netbook)
Jedná se o přenosný počítač, který obsahuje podobné komponenty (zminiaturizované) , stejné funkce a operační systéme jako osobní počítače. Mají velikost kufříku, který je přenosný a poměrně lehký.

7 Typy počítačů 3. Kapesní počítače (PDA či Palmtop)
Jedná se o kapesní počítač o rozměrech většinou cca 13(v) x 7(š) x 1,5(tloušťka) cm. Nejedná se o počítače v pravém slova smyslu. Většinou mají vlastní OS (Palm, Windows Mobile či Symbian) a vlastní aplikace, které se ovládají pomocí dotykového displeje. Má různé konektory pro připojení sluchátek, USB kabelu atd. Samozřejmostí je Wi-fi a Bluetooth.

8 Typy počítačů 4. Superpočítače (sálové počítače)
Jedná se o počítače určené k vědeckým účelům. Výkon těchto počítačů dosahuje mnohonásobně vyšších hodnot a dokáží vykonat bilióny operací za sekundu.

9 Rychlé opakování: Podle čeho se budeš rozhodovat při koupi nového počítače? Jaký počítač máš doma? Jaké znáš typy počítačů?

10 Zdroje Vlastní fotografie autora DUMu


Stáhnout ppt "Identifikátor materiálu: EU"

Podobné prezentace


Reklamy Google