Tachografy Tachograf je sdružený přístroj, který umožňuje záznam okamžité rychlosti, ujeté dráhy a chodu motoru v závislosti na čase. Vybavení vozidel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informatika a výpočetní technika
Advertisements

Přídavná zařízení.
Tato prezentace byla vytvořena
PC SÍTĚ I.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Palubní přístroje Střední odborná škola Otrokovice
AT122-D TACHOSTORE PRESENTATION - OCT 05 TACHOSTORE: ŘEŠENÍ PRO DOPRAVCE AT122-D.
Hardware a software.
Paměťová média.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Snímače (senzory).
Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat Volby konfigurace.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Autor: Ing. Roman Jireš ZÁKLADY OVLÁDÁNÍ POČÍTAČE Část I Základní pojmy.
Architektura počítače
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-12.
skupina signálových vodičů - Paralerní - skupiny řídicích, adresových a datových vodičů - Sériové - sdílení dat a řízení na společném vodiči Má za účel.
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
Tiskárny By: Svoradová.
Dokumentace k zajištění BOZP
HARDWARE.
Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV Tel.: ČKS-50.konference.
Elektronické přístupové systémy. Od 125 kHz k 13,56 MHz = = Frekvence 125 kHz umožňuje používat kartu pouze jako identifikační číslo (občanský průkaz)
Převody s ozubenými koly kuželovými a šroubovými Planetový převod
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek III. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mechanické převody. Seznámení studentů se základními stavebními prvky strojů a strojního zařízení. Úvod do problematiky mechanických spojů.
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Palubní přístroje I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_01.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_01.
Porty a rozhraní Markéta Koubíková.
Název prezentace (DUMu): Palubní přístroje II.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Pracovní režimy řidičů (Nařízení EP a Rady (ES) č. 561/2006)
Vnitřek skříně počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název prezentace (DUMu): Úvod do zapalování, rozdělení, pojmy
Měniče napětí.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Tachografy Tachograf je sdružený přístroj, který umožňuje záznam okamžité rychlosti, ujeté dráhy a chodu motoru v závislosti na čase. Vybavení vozidel tachografy je stanoveno zákonem

Princip tachografu Kinematické veličiny (dráha, rychlost, otáčky) jsou snímány na výstupním hřídeli převodovky a odtud přenášeny na záznamové zařízení. Tachografy dělíme podle způsobu přenosu a jeho záznamu.

Rozdělení tachografů Mechanické - přenos veličin je ohebným hřídelem, hodiny jsou mechanické (musí se natahovat) Elektronické - přenos je kabelem nebo bezdrátově, hodiny jsou elektrické Digitální – přenos je bezdrátově, záznamy jsou ukládány do paměti přístroje , následně tištěny nebo přenášeny na jiné médium

Ukázky tachografů Elektronický tachograf Mechanický tachograf Digitální tachograf

Záznamová média - kotoučky Kotouček mechanického tachografu Kotouček mech. a elektronického tach.

Při silniční kontrole je řidič povinen mít u sebe záznamy tachografu za předcházejících sedm kalendářních dní Kotouček tachografu, který slouží k vykázání dnů, po které řidič nepracoval. Např. dovolená, státní svátek, víkend, nemoc atd.

Digitální tachografy Instalace digitálních tachografů je stanovena  Nařízením rady EU č. 561/2006 od 1.5. 2006 pro vozidla uváděna nově do provozu. Digitální tachograf  technologicky  představuje zásadní změnu oproti dosud používaným záznamovým zařízením včetně elektronického (EC) tachografu, a to způsobem záznamu dat. Jedná se o počítač, ukládající požadované hodnoty do vnitřní paměti, s možností výměny dat na příslušné čipové karty a s možností výstupu na displej nebo na tiskárnu, která je povinnou součástí digitálního záznamového zařízení. Jednotlivé karty pro výměnu dat jsou: a) Karta řidiče b) Karta dopravce c) Karta servisního střediska d) Karta kontrolního orgánu