Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338"— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14_C_15 Tematická oblast: Organizování a legislativa dopravy Téma: Záznamová zařízení Autor: Ing. František Smitka Datum vytvoření: Leden 2013

2 Metodický pokyn Anotace:
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky doplněných textem podporujícím výklad učitele Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku. Pro možnost plného využití materiálu je potřebné být připojen k internetu.

3 ZÁZNAMOVÁ ZAŘÍZENÍ

4 TOTO NAŘÍZENÍ OBSAHUJE (ŘEŠÍ):
Zásady a oblast působnosti Schvalování typu Montáž a kontrolu Používání zařízení

5 NAŘÍZENÍ MÁ TŘI PŘÍLOHY:
Příloha I Požadavky na konstrukci, zkoušení, montáž a kontrolu analogový tachograf. Příloha I b Požadavky na konstrukci, zkoušení, montáž a kontrolu digitální tachograf. Příloha II Schvalovací značka a osvědčení.

6 ZÁZNAMOVÁ ZAŘÍZENÍ ZAZNAMENÁVAJÍ PŘEDEVŠÍM TYTO ÚDAJE:

7 Nařízení 561/2006/ES uděluje výjimku.
Záznamové zařízení musí být zabudováno a užíváno ve vozidlech, která jsou registrována v členském státě a používána pro silniční přepravu cestujících (více než 9 osob) nebo zboží nad 3.5 tuny včetně návěsu nebo přívěsu. Nařízení 561/2006/ES uděluje výjimku.

8 Kontrolní otázky: 1. Víš jaké Nažízení EHS pojednává o záznamových zařízení? 2. Vyjmenuj přílohy nařízení o záznamových zařízení? 3. Vyjmenuj data zaznamenávaná záznamovým zařízení? 4. Vyjmenuj jakým způsobem je nařízeno používat záznamová zařízení?

9 Použité zdroje: NAŘÍZENÍ RADY (EHS) č. 3821/85 ze dne 20. prosince 1985 o záznamovém zařízení v silniční dopravě Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338"

Podobné prezentace


Reklamy Google