Studentská 95 532 10 PARDUBICE www.uni-pardubice.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

Přijímací řízení.
Studentská PARDUBICE 2
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
IP národní: Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Hlavní garant: Prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA Zahájení realizace projektu:
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Národní kvalifikační rámec České republiky a projekt Q-RAM
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Kreditový systém Předsednictvo Rady vysokých škol 14. Zasedání – , Praha.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
EURES – vaše práce v Evropě
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Úvod do doktorského studia Agronomické fakulty MENDELU Studijní a zkušební řád doktorského studia, doporučený postup studia Doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Doktorské studium na AF
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
Studentská PARDUBICE 2
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Aplikace studijních předpisů a proces zajišťování studijní agendy
Pracovní stáže
Institucionální program na rok 2017
Institucionální akreditace
Kreditní systém studia
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
Transkript prezentace:

Studentská PARDUBICE

DS label udělen Univerzitě Pardubice na období Seminář RVŠ v návaznosti na 3. sněm RVŠ dne doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc., prorektorka

Význam a souvislosti Boloňská deklarace – Boloňský proces Cíl: vytvořit do roku 2010 evropský prostor vysokoškolského vzdělávání Jedna z potřeb: srozumitelnost pro relevantní aktéry (student – univerzita – trh práce). jednotnost obsahu i (do jisté míry) formy standardní model Evropské komise, Rady Evropy a UNESCO = 8 sekcí + preambule

Proces přípravy - adekvátně stavu a vývojovému stadiu univerzity ZVŠ § 57 (6) Dodatek k diplomu obdrží absolvent studia ve studijním programu. (7) Vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu se považují za veřejné listiny a jsou opatřeny státním znakem České republiky spolu s uvedením označení příslušné vysoké školy a akademického titulu, který je udělován; vysoká škola je vydává zpravidla při akademickém obřadu. Statut, Studijní a zkušební řád, metodický pokyn IS (STAG) Site visit 2006 zda vydáváme DS zda je vydáván každému studentovi automaticky a bezplatně zda má DS strukturu danou EK, RE, UNESCO zda je vydáván v instituci centrálně ve kterých řečech je DS vydáván zda jsou vykazovány i předměty absolvované v zahraničí zda DS obsahuje údaje o ECTS kreditech

Hlavní východiska pro směrování úprav * DS/DD informuje o tom, co absolvent studoval x doklad o obsahu akreditovaného SP x doklad o zapsaných předmětech * - jednotnost formulací (4.2 požadavky v rámci programu) - srozumitelnost (4.3 kód/název/datum/známka/kredity/jazyk) (4.4 klasifikační stupnice a vysvětlení jejího významu) - úplnost (5.2 profesní status) (6.1 doplňkové informace) „Give details of each of the individual elements or parts of the qualification and their weighting.“

Nutné (nikoliv postačující) předpoklady úspěšné účasti * - uzavřená „Erasmus University Charter“ - zveřejnění informací o DS/DD (webová adresa) - způsob vydávání (všichni - 1. a 2. cyklus, automaticky, bezplatně) - aplikace standardního modelu EK,RE,UNESCO (kontrolní soupis struktury jednotlivých sekcí – „checklist“) - jazyky „The DS is issued in a widely spoken European language and, if so wished, in another language.“

Sada podkladů k hodnocení (2009) * DS/DD 2 studentů 1. stupně z různých fakult různých studijních programů/oborů DS/DD 2 studentů 2. stupně z různých fakult různých studijních programů/oborů Vydané v roce 2007 nebo 2008 Ověřené (certifikované) kopie originálů (autentických DS/DD)

Kreativita vs. jednotnost a konzistence DS 2005 DS 2007 DS 2009 Vybrané momenty preambule identifikační část část 4.3 největší benevolence standardní student: 180, resp. 120 ECTS kreditů absolutní a relativní klasifikační stupnice „cizí studia“ profesní status - pomůže Q RAM ? stáže + další informace DS 2005DS 2007DS 2009

Průběh uplynulého kola hodnocení * odevzdání žádosti k 15/1/2009 národní kolo hodnocení (NAEP,BE) evropské kolo hodnocení výsledky – květen 2009 Otázky pro hodnotitele: - preambule - shoda se standardním modelem - potvrzení o způsobu vydávání - webová adresa (informace + vzor)

Přeji úspěch všem budoucím žadatelům o DS label!