Bertino údolí Neuvěřitelné se stalo skutkem a s příchodem nového starosty Ústí nad Labem (Gandalovičem) se konečně začínají řešit věci, donedávna neřešitelné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. –
Advertisements

Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
The Great Wonders of Europe Ústí nad Labem, The Czech Republic.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vyvolám na Tvé tváři úsměv? Měla jsem trochu volného času, otevřela jsem svoji mailovou schránku, abych viděla, jestli jsem od Tebe něco dostala.
Dobrý den online příteli - přítelkyně!.
Druhy podstatných jmen
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
61.1 Podstatná jména rodu ženského – vzor žena
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
 Poniklá se nachází v okrese Semily v Libereckém kraji.  Obec roku 2010 měla obyvatel. Část obce se rozkládá v údolí řeky Jizery.  Poslední obydlí.
Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy
Středověká vesnice Kdy vznikla vesnice, ve které bydlíte?
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Vznik měst a jejich význam
Nýznerov – od kaple k vodopádům…
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Skalní město Petra v Jordánsku, jeden ze sedmi divů světa
Architektura Sochařství Malířství
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
Vybrali jsme si problém letního kina v Rumburku, protože si myslíme že je ve špatném stavu. (Nepromítá se, rozbité sedačky, atd..)
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zánik závazků.
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zajištění závazků.
PAMÁTKY PRAHA.
DRUHY PODSTATNÝCH JMEN
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková Zdroj: Český jazyk, 4.ročník, Alter ISBN
Japonskočínští bojovníci
Z Plzně nad Bezděz Autor : Jarda Fous.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.

Středověk Lenní systém Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_D1r0105.
START Ahoj děti! Chtěly byste se dozvědět něco víc o podstatných jménech? Pokud ano, tak klikněte na START.
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Podstatná jména. Co jsou podstatná jména? Podstatná jména: ● názvy osob, zvířat, věcí ● vlastností, jevů, činností, vztahů.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Podstatná jména OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-U Co jsou podstatná jména?
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_32_INOVACE_13_ČJ_Podstatná jména_kost Téma Číslo projektu Anotace ČJ 4 – Podstatná jména - skloňování.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 37 AnotaceRegulované.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_32_INOVACE_12_ČJ_Podstatná jména_píseň Téma Číslo projektu Anotace ČJ 4 – Podstatná jména - skloňování.
Vlakem do Zbečna a dále pěšky k vodní nádrži Klíčava a křivoklátskými lesy na Křivoklát.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
INTERNET Pro 5. ročník.
DRUHY PODSTATNÝCH JMEN
SNĚŽNÉ.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
Číslo podstatných jmen
Vy_32_INOVACE_79_Přísudek 7.třída
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Skalní město Petra v Jordánsku, jeden ze sedmi divů světa
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Pády podstatných jmen, rod ženský, člen určitý
LUCEMBURKOVÉ NA ČESKÉM TRŮNĚ
Královské město Rakovník
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_02
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Transkript prezentace:

Bertino údolí Neuvěřitelné se stalo skutkem a s příchodem nového starosty Ústí nad Labem (Gandalovičem) se konečně začínají řešit věci, donedávna neřešitelné. (Větruše, letní kino, Bertino údolí, úklidové čety atd...). Já si těchto činů vážím a také jsem na radnici (poprvé ve svém životě) poslal em poděkování. Lidé se naučili jenom nadávat (já vlastně také) a pozitivních krůčků si málokdo všimne. Krásným příkladem se stalo Bertino údolí o kterém jsem na těchto stránkách již dříve psal. Údolí prošlo nedávno celkovou rekonstrukcí. Uklízelo se, opravovalo, dávaly se nové lavičky, stavěly se můstky, čistil se potok. Já jsem si udělal chvilku a ač nebyly příznivé světelné podmínky na focení, tak jsem něco cvaknul.

Bertino údolí

bývalý dům paní šlechtičny Berty bývalý dům paní šlechtičny Berty

Stříbrníky Stříbrníky (Ziebernik) m n. m. Původ obce není znám. V počátcích ranného feudalismu patřila asi jako korunní zboží k ústeckému hradu. Později jako součást poddanského statku Vaňov, k němuž náležely obce Vaňov, Stříbrníky a Kabát, královskému městu Ústí. Název je nepochybně odvozen od stříbra, které se tu nalézalo a těžilo. Původně mělo jméno tvar jednotného čísla. První zmínka je až z roku 1438 (in villa Strziebrnyk) a ještě v r čteme Stáňa z Sříbrníka. Teprve později dotalo jméno podobu čísla množného. Když projdeme krátkým úsekem Důlců a v místě, kde se vpravo do terénu noří široké potrubí obalené stříbřitou izolací, vejdeme, jsme v údolí Stříbrnického potoka. Údolí se stále zužuje a nabývá romantického rázu. ze zarostlých strání se noří sopečný tuf s tvrdými koulemi. Najdete tam různé jeskyňky snad ještě z doby dolování stříbra. Stříbrnický potok je zaříznutý až do hloubky 30 m Stříbrníky (Ziebernik) m n. m. Původ obce není znám. V počátcích ranného feudalismu patřila asi jako korunní zboží k ústeckému hradu. Později jako součást poddanského statku Vaňov, k němuž náležely obce Vaňov, Stříbrníky a Kabát, královskému městu Ústí. Název je nepochybně odvozen od stříbra, které se tu nalézalo a těžilo. Původně mělo jméno tvar jednotného čísla. První zmínka je až z roku 1438 (in villa Strziebrnyk) a ještě v r čteme Stáňa z Sříbrníka. Teprve později dotalo jméno podobu čísla množného. Když projdeme krátkým úsekem Důlců a v místě, kde se vpravo do terénu noří široké potrubí obalené stříbřitou izolací, vejdeme, jsme v údolí Stříbrnického potoka. Údolí se stále zužuje a nabývá romantického rázu. ze zarostlých strání se noří sopečný tuf s tvrdými koulemi. Najdete tam různé jeskyňky snad ještě z doby dolování stříbra. Stříbrnický potok je zaříznutý až do hloubky 30 mVaňovKabátÚstíVaňovKabátÚstí

Bertino údolí