Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zámek Hluboká Webové stránky zámku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zámek Hluboká Webové stránky zámku"— Transkript prezentace:

1 Zámek Hluboká Webové stránky zámku http://zamek-hluboka.eu

2 Historie Zámek Hluboká byl původně založen jako strážný hrad v polovině 13.století českými králi. V držení se zde vystřídalo několik šlechtických rodů. Mezi významné patřili např. Pernštejnové. Významný šlechtický rod pánů z Hradce zakoupil hlubocké panství v roce 1561. O dva roky hrad stavebně upraven na renesanční zámek.

3 Roku 1661 koupil Hlubokou Jan Adolf Schwarzenberg. Schwarzenbergové pobývali na Hluboké do roku 1947.

4 Schwarzenbergové hlubocký zámek dvakrát stavebně upravili, v barokním stylu, později provedli rozsáhlou rekonstrukci zámku v romantickém stylu nové gotiky v 19.století včetně úpravy parku a okolní krajiny.

5 Hlavní předlohou projektu byl královský zámek Windsor. Přestavba byla započata podle plánů vídeňského architekta Franze Beera, po jeho smrti pokračoval v projektování schwarzenberský stavitel Damasius Deworetzky.

6 Zámky a hrady v okolí Státní zámek Červená http://www.zamek- cervenalhota.euhttp://www.zamek- cervenalhota.eu Státní zámek Český Krumlov Státní zámek Dačice Státní zámek Jindřichův Hradec Státní zámek Kratochvíle Státní hrad Landštejn

7 Státní hrad Rožmberk nad Vltavou Státní zámek Třeboň Státní hrad Zvíkov Klášter Zlatá Koruna Státní hrah Nové Hrady Schwarzenberská hrobka Domanín


Stáhnout ppt "Zámek Hluboká Webové stránky zámku"

Podobné prezentace


Reklamy Google