Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. – 19. 5. 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. – 19. 5. 2013."— Transkript prezentace:

1 VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. –

2 VÝLET NA PŘÁNÍ VARIANTA KADAŇ VARIANTA SKOKOVSKÁ STEZKA VARIANTA HŘENSKO

3 VARIANTA 1

4 VARIANTA 1 MĚSTO KADAŇ

5 VARIANTA 1 Kde: Ústecký kraj
Co tam budeme dělat: Český Krumlov zná kdekdo, ale Kadaň zůstává trochu zapomenutá. Přitom jsou si obě města svou krásou rovna. Kadaň leží na Ohři, její dominantou je královský hrad a náměstí. My se trochu projdeme po okolí, prohlédneme se ten hrad, na náměstí si dáme rozchod, v parku si lehneme nebo něco zahrajeme.

6 VARIANTA 1 Zajímavost: Kadaň drží jeden český rekord. Je tam nejužší ulice v republice, takzvaná Katovská ulička. V nejužším místě měří 66,1 centimetru, v nejširším 131,5. Takhle úzká prý byla proto, aby se tam vešel právě a pouze kat se svou obětí. Speciální důvod navíc: Když jsme z KADova, taky bychom se měli do KADaně podívat, ne?

7 VARIANTA 2

8 VARIANTA 2 SKOKOVSKÁ STEZKA

9 VARIANTA 2 Kde: Karlovarský kraj
Co tam budeme dělat: Projdeme si část stezky, která vede napříč Karlovarským krajem a celá měří přes 60 kilometrů. Cesta vede krásnou přírodou podél říčky Střely a během ní potkáme zapomenuté mlýny, dochovanou lidovou architekturu tohoto kraje a mnoho duchovních staveb – kláštery a kostely. Je to tuze hezké. Výhoda: Stezka byla obnovena teprve v roce 2009, je poměrně neznámá a tudíž nepřelidněná.

10 VARIANTA 2

11 VARIANTA 2

12 VARIANTA 3

13 VARIANTA 3 HŘENSKO

14 VARIANTA 3 Kde: Ústecký kraj. Je to cesta až na samý kraj České republiky, tam, kde ji Labě odděluje od Německa. Co tam budeme dělat: Po plavbě na lodičkách Divokou a Tichou soutěskou, kde mimo jiné uvidíme vodopád, který se spouští splachovadlem na záchod, se vydáme vstříc Pravčické bráně. Cestou mineme neobydlený skalní hrad. Od Mezí louky až po Pravčickou bránu budeme procházet tzv. Gabrielinu stezku, která je plná zajímavostí skalního města, a samozřejmě se podíváme také na malou Pravčickou bránu, po níž se dá i chodit. Zajímavost: Spánek si vychutnáme v neprobádané jeskyni uprostřed lesů s tajemným názvem Memento Mori

15 VARIANTA 3

16 VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. – 19. 5. 2013 VARIANTA 1 VARIANTA 2 VARIANTA 3
KADAŇ SKOKOVSKÁ STEZKA HŘENSKO Kde: Ústecký kraj Co tam budeme dělat: Český Krumlov zná kdekdo, ale Kadaň zůstává trochu zapomenutá. Přitom jsou si obě města svou krásou rovna. Kadaň leží na Ohři, její dominantou je královský hrad a náměstí. My se trochu projdeme po okolí, prohlédneme se ten hrad, na náměstí si dáme rozchod, v parku si lehneme nebo něco zahrajeme. Zajímavost: Kadaň drží jeden český rekord. Je tam nejužší ulice v republice, takzvaná Katovská ulička. V nejužším místě měří 66,1 centimetru, v nejširším 131,5. Takhle úzká prý byla proto, aby se tam vešel právě a pouze kat se svou obětí. Speciální důvod navíc: Když jsme z KADova, taky bychom se měli do KADaně podívat, ne? Kde: Karlovarský kraj Co tam budeme dělat: Projdeme si část stezky, která vede napříč Karlovarským krajem a celá měří přes 60 kilometrů. Cesta vede krásnou přírodou podél říčky Střely a během ní potkáme zapomenuté mlýny, dochovanou lidovou architekturu tohoto kraje a mnoho duchovních staveb – kláštery a kostely. Je to tuze hezké. Výhoda: Stezka byla obnovena teprve v roce 2009, je poměrně neznámá a tudíž nepřelidněná. Kde: Ústecký kraj. Je to cesta až na samý kraj České republiky, tam, kde ji Labě odděluje od Německa. Co tam budeme dělat: Po plavbě na lodičkách Divokou a Tichou soutěskou, kde mimo jiné uvidíme vodopád, který se spouští splachovadlem na záchod, se vydáme vstříc Pravčické bráně. Cestou mineme neobydlený skalní hrad. Od Mezí louky až po Pravčickou bránu budeme procházet tzv. Gabrielinu stezku, která je plná zajímavostí skalního města, a samozřejmě se podíváme také na malou Pravčickou bránu, po níž se dá i chodit. Zajímavost: Spánek si vychutnáme v neprobádané jeskyni uprostřed lesů s tajemným názvem Memento Mori.


Stáhnout ppt "VÝLET NA PŘÁNÍ | 17. – 19. 5. 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google