1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období 2007-2013 z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Strategie dopravy ČR ve vztahu k IDS
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Úřad Regionální rady.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Operační programy pro ČR
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Fakulta managementu a ekonomiky Prostorový vzor finanční alokace dopravních projektů kohezní politiky jako faktor regionálního rozvoje doc. RNDr. Oldřich.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Silnice nebo železnice
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
1 Tiskový brífink Pokrok v čerpání z fondů EU 2. března 2010.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
ministryně pro místní rozvoj
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Financování dopravní infrastruktury v roce 2016 Ing. Zbyněk Hořelica ředitel SFDI.
Operační program Doprava Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Evropský sociální fond
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Přehled IPRM v ROP Ministerstvo pro místní rozvoj
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

1 Fondy Evropské unie

2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu na aktuální kurz koruny to je téměř 750 miliard korun, tedy částka rovnající se přibližně dvěma třetinám ročního státního rozpočtu ČR.

3 Stav čerpání z fondů EU Současný stav čerpání z evropských fondů Finanční objem podaných žádosti o podporu: 434,1 mld. Kč Počet podaných žádosti o podporu: Finanční objem schválených projektů: 202,1 mld. Kč Počet schválených projektů: Celkový finanční objem podpory dopravy z fondů EU v regionálních operačních programech: 61,2 miliardy Kč Z této celkové sumy už bylo přiděleno konkrétním projektům 19,3 procenta, tedy 11,8 miliardy Kč.

4 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Severozápad Prioritní osa 3 Dostupnost a dopravní obslužnost 3.1 Rozvoj dopravní infrastruktury regionálního a nadregionálního významu 5613,81929, Rozvoj dopravní obslužnosti v regionu 2575,600

5 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Moravskoslezsko Prioritní osa 1 - regionální infrastruktura a dostupnost 1.1 Regionální infrastruktura a dostupnost 3367,1936, Rozvoj a dostupnost letiště Ostrava 2871, Rozvoj dopravní obslužnosti 2413, Infrastruktura integrovaného záchranného systému 701,5679,11

6 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Jihovýchod Prioritní osa 1 - Dostupnost dopravy 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu 8255, Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy 1125,4160, Obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob 1197, rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu 580,741,27

7 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Střední Morava Prioritní osa 1 - Doprava 1.1 Doprava 4626,11208, Veřejná doprava 2960,460, Bezmotorová doprava 659,7244,516

8 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Severovýchod Prioritní osa 1 - Rozvoj dopravní infrastruktury 1.1 Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury 4780,81252, Podpora projektů zlepšujících dopravní obslužnost území , Rozvoj mezinárodních letišť 392,700

9 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Jihozápad Prioritní osa 1 - Dostupnost center 1.1 Modernizace regionální silniční sítě 6151,11111, Rozvoj infrasrtuktury pro veřejnou dopravu 178,335, Modernizace vozového parku veřejné dopravy 713, Rozvoj regionálních letišť Rozvoj místních komunikací 1248,1292,830

10 Strukturalni-fondy.cz ROP PRIORITNÍ OSA A OBLAST PODPORY ALOKACE PŘIDĚLENÉ FINANČNÍ PROSTŘEDKY (v mil. Kč) POČET SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ Střední Čechy Prioritní osa 1 - Doprava 1.1 Regionální dopravní infrastruktura 5639,41207, Udržitelné formy veřejné dopravy 1879,81857

11 Děkuji za pozornost Ing. Mikuláš Ostatnický Odbor publicity a administrativní kapacity NSRR