10.5. 2010Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Návrh komunitního plánu na rok
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Finanční možností svépomocných skupin
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Stanislava Správková
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Brno - město přátelské rodině Bc. Drahomíra Tesařová Odbor Zdraví MMB.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov vznikla v rámci projektu: „Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov“ Jak na společné.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Stop násilí ve vztazích
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Rodinná politika Olomouckého kraje
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd, Sdružení pěstounských rodin

Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu je orgánem zřízeným Radou města Brna rozhodnutím R5/011 na její schůzi dne Posláním sboru je monitorovat situaci rodin a rodinné politiky v Brně a iniciovat vytváření příznivějších podmínek pro rodinu, především pro rodinu s nezaopatřenými dětmi. Jeho úkolem je iniciovat diskusi o potřebách rodin v městě Brně a navrhovat dlouhodobá koncepční i bezprostřední konkrétní opatření, která budou potřeby rodin uspokojovat. Je tvořen skupinou odborníků, politiků, úředníků magistrátu a zástupců prorodinných neziskových organizací, jejíž členové jsou do této dobrovolné a neplacené funkce Radou města Brna jmenováni.

Konference Brno - město pro rodiny Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností za celé období 34 setkání Poradního sboru – zápisy na www. brno-prorodiny.cz - koncepční oblast v návaznosti na vládou přijatou Národní koncepci rodinné politiky - konkrétní činnost a konkrétní kroky vedoucí ke splnění cíle podle situace v oblasti rodiny v Brně

Konference Brno - město pro rodiny Projekt „Cities for Children “ Stuttgart Rodinné pasy v Brně Výzkumy a analýzy pro rozvoj činnosti s rodinou Koncepce podpory rodin ve městě Brně - struktura Preambule, Teze, Opatření, která budou mít střednědobý charakter. Na Koncepci bude navazovat Akční plán, který se bude každý rok měnit. Vytvoření funkce referent pro rodinu Konkrétní dotační podpora města Brna organizacím i jednotlivcům, kteří nabízí služby pro rodinu

Konference Brno - město pro rodiny Akreditovaný vzdělávací kurz pro pracovníky, kteří profesionálně pečují o dítě Podpora práce na částečný úvazek Podpora služeb pomoci v domácnosti Zvýšení kvality dopravy pro rodiny s dětmi Podpora již existujících služeb pro rodiny v městě Brně formou dotací Soutěž MPSV „Obec přátelská rodině“ Kapacita zařízení pro děti předškolního věku v městě Brně

Konference Brno - město pro rodiny Zhodnocení plánu pro-rodinných činností za rok Komunikace s rodinami - Family Point Mapa a přehled aktivit pro rodiny s dětmi v centru města Brna 2 Služby pro rodiny Navazána spolupráce s OŠMT – PhDr. Klusoňová bude přizvána k jednáním Poradního sboru pro rodinu, která se budou týkat problematiky MŠ Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Brna na projekty v oblasti podpory rodin

Konference Brno - město pro rodiny 3 Slučitelnost rodiny a zaměstnání Informační brožura o slučitelnosti rodiny a zaměstnání „Nesnadné neznamená nemožné“ proběhla konference „Brno – město pro rodiny“, Audit Rodina & Zaměstnání (aktivita v rámci projektu Anima Plus CZ) 4 Městský prostor přátelský rodinám Generel přístupnosti města Jednání s ÚMČ z důvodu zřízení Family Pointů. 5 Monitoring situace rodin v Brně Monitorovací zpráva o situaci rodin ve městě Brně“

Konference Brno - město pro rodiny 6 Spolupráce a výměna zkušeností mezi městem Brnem a jinými městy v oblasti podpory rodiny „Cities for Children“ (Města pro děti) a pravidelně 2x za rok předkládá zprávu 7 Finanční podpora Dotace z rozpočtu města Brna na projekty v oblasti podpory rodiny 8 Přímá podpora rodin Projekt Rodinné pasy Osvobození od poplatků za komunální odpad dětí

Konference Brno - město pro rodiny 9 Institucionální, personální a koncepční zajištění rodinné politiky Koordinována Poradním sborem RMB pro rodinu Akční plán pro-rodinných činností na rok 2009 „Podpora fungující rodiny“ je začleněna do Komunitního plánování sociálních služeb. Pro rok 2010 – 2013 se jedná o Prioritu č.4, Opatření 4.1.

Konference Brno - město pro rodiny Úkoly 2010 Schéma monitorovací zprávy o situaci rodin ve městě Brně Spuštění internetových stránek s rodinnou problematikou pod oficiálním názvem – prorodiny.cz Psychologická pomoc rodičům v otázkách souvisejících s mimorodičovskou péčí o děti do 3 let věku. A ještě mnohem více – zápisy ze zasednání na – prorodiny.cz

Konference Brno - město pro rodiny Děkuji za pozornost. Mgr. Ing. Pavel Šmýd Člen Poradního sboru Rady města Brna pro rodinu Kontakt na referenta pro rodinu: Lenka Vaverková, DiS. referent pro rodinu Odbor zdraví Magistrát města Brna Dominikánské nám Brno tel.: