Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stop násilí ve vztazích

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stop násilí ve vztazích"— Transkript prezentace:

1 Stop násilí ve vztazích
Stručně o Výboru Závěrečné slovo Jindřiška Krpálková

2 Mgr. Jindřiška Krpálková, předsedkyně Výboru, ředitelka
Výbor pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách při Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Mgr. Jindřiška Krpálková, předsedkyně Výboru, ředitelka Pro Dialog, z.s.

3 Založení a cíle Výboru Založen , členy jsou odborníci státní i nestátní sféry Cíle : Vypracovávat a předkládat Vládě ČR návrhy strategií v oblasti problematiky domácího násilí. Zabývat se soustavně problematikou domácího násilí a zasazovat se o to, aby tato problematika byla v ČR důsledně řešena.

4 Národní akční plán pro prevenci domácího násilí na léta 2015-2018
7 Strategických oblastí (70 opatření ) resortům): Podpora osob ohrožených DN Děti ohrožené DN Práce s násilnými osobami Vzdělávání a interdisciplinární spolupráce Společnost a DN Výzkum Legislativa

5 Činnost Výboru v roce 2016 Monitoring a vyhodnocování plnění NAP, souhrnná zpráva z resortů za rok 2015, podpora resortům Pracovní skupiny pro práce s násilnou osobou a řešení sexuálního násilí Monitoring postupu ČR při provádění kroků vedoucích k podpisu a ratifikaci Úmluvy RE o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí (Istanbulská úmluva)

6 Činnost Výboru v roce 2016 Statistiky, Prevence
Dostupné služby (Komplexní přístupy) Práce s násilnou osobou, možnosti nařízení soudem Znalecké posudky Soustředění na PRÁVA DĚTÍ, zlepšit situaci dětí, Asistované kontakty

7 Reflexe z konference Závěrečné slovo …...

8 Děkuji za pozornost Pro Dialog,o.s. t. 00420 777 311 559
Jindřiška Krpálková Pro Dialog,o.s. t


Stáhnout ppt "Stop násilí ve vztazích"

Podobné prezentace


Reklamy Google