P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Chování při malé řezné ráně ŽenyMuži. ...pomyslí si: „Au“... Ženy...
Orientace ve městě.
TOUR MORAVA, 0. ročník SPRING SCOOTER CLASSICS, Tour Morava není závod. Jde o přátelské jarní putování. Celkem cca 333km rozděleno do.
Výukově poznávací zájezd do Španělska
Co děláme o přestávce  Nosková Petra  Septima 2008/2009.
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:1.12.
Automatická prezentace Představte si, že Vám banka otevře účet s €, přitom je potřeba dodržet jen 2 pravidla.
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Školní výlet – Praha 2013/14.
A … jdeme na to - klikni si Poloautomatické střídání stránek s hudbou a poučením :
SILNIČNÍ DOPRAVA Technika služeb v cestovním ruchu
Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
Adaptačně motivační kurzy 2011 Informace a pokyny k odjezdu web:
PROČ CHODIT NA MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN ?!
Be, fe, le, me, pes se veze, ke kterému i, y nás veze?
Motivační kurzy 2013 (pro studenty ZRU a ZKUPP) Informace a pokyny k odjezdu web:
Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
Program dovolené a seznam věcí potřebných pro absolvování pobytu
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče
3.června 2012 Na náměstí je nás deset, osm pionýrů a dva turisté z Nepomuku.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
K u d y n a a k c i a c o t a m k d e b u d e a u t e m a l e i j i n a k 112.6km, 1h17min Do centra 113.1km, 1h19min Do Bynova Poslední barák pod lesem,
Klub českých turistů Bedřichov Jihlava pořádá dne studánkovou vycházku Luka nad Jihlavou - Bítovčice. Sraz v Lukách nad Jihlavou na nádraží.
Život ve stínu středověkých hradeb projekt ZŠ Nové Hrady.
K cestě na start 12. ročníku pochodu Ze Zbraslavic do Zruče, který se uskuteční 11. května, a na který Vás srdečně zveme, většina z Vás opět využije posílených.
Meluzíni, Meluzínky, Meluzíňata – bývalí, současní i budoucí dříve než na nás přijde zimní spaní je tu zase hradní hraní LP 2009 Od pátku 30. října do.
Proč miluji důchod.
UPOUTÁVKA na geologickou víkendovku 13. – 15. dubna 2012 a ještě něco navíc, co v pozvánce nebylo První zásadní zpráva můžu potvrdit, že i do Klokočských.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:28.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: GREENWICH ROCHESTER hrad HEVER.
XIII. Zimní sraz turistů Jilemnice
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
Vlakem do Zbečna a dále pěšky k vodní nádrži Klíčava a křivoklátskými lesy na Křivoklát.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
Vandrácká Nostalgie T.S. Sára Spolek Svobodných Tuláků.
Adaptačně motivační kurzy 2013 Informace a pokyny k odjezdu web:
Proč milovat důchod Poloautomatické střídání stránek s hudbou
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Český svaz žen Štoky pořádá
ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do Bzence
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Naučil jsem se....
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_23_Hrad Helfštýn.
ŠKOLA Základní škola Malá Morávka, okres Bruntál, příspěvková organizace AUTOR Mgr. Zuzana Zechová PŘEDMĚT Český jazyk a literatura NÁZEV CO MI STANDA.
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Poznávací zájezd do Říma
H2O - Vltava.
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Autobusy na zavolání v Libereckém kraji
Transkript prezentace:

P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu nelze oddálit ani o vteřinu. Pěšky se jde po značených cestách - necestách asi 4 hodiny do obce Věžná (délka asi 20km). Odtud se pokračuje vlakem do Nedvědice a dál pěšky na hrad (2km). Ráno se k nám můžete připojit cestou na rozcestí silnic Horní - Dolní Libochová - Bojanov asi v 6 30 nebo na Krčmě okolo osmé hodiny anebo jak chcete i jinde. Standardní prohlídka hradu bude objednána na nebo 45. POZOR zájemci či vybraní jedinci letos mohou v témže čase spatřit i jinak nepřístupné sklepní a půdní prostory hradu v rámci pro nás speciálně objednané prohlídkové trasy C - stavební vývoj hradu. Této prohlídky se však mohou zúčastnit pouze osoby starší 15 let a nesmí nás být více jak 10 osob. Tato prohlídka trvá cca 2 hodiny takže „vybraní jedinci“ nestihnou oběd, jedině by se připojili k „silným jedincům“ jdoucím pěšky domů. Po prohlídce hradu a eventuelně obědě v hradní restauraci se slaboši vrací vlakem z Nedvědice přes Tišnov do Křižanov. V Tišnově se čeká hodinu na spoj v cukrárně nebo se čas krátí návštěvou Porta Coeli. Návrat přibližně v týž den. Silnější jedinci se vrací po svých cestou kterou na hrad přibyli. Hodina jejich návratu bude upřesněna a oznámena v křižanovské restauraci Pod radnicí dne Sebou doporučujeme vzít si svačinu, pohodlné pevné a neděravé boty, vhodné jsou i sandály do batohu na přezutí, deštník nebo pláštěnku. Dál nějaký ten peníz. Vhodná je pozornost pro vůdce, Vaše šance na přežití se tak zvýší. Co kdo v hospodě sní to si zaplatí, stejně tak i vstupné a jízdné. Pozor !!! Z cesty není kam utéci. Musíš jít buď vpřed, nebo sám zpět domů. Poslední možnost je zahynout. Dopravní obslužnost podél cesty je opravdu špatná. Svoje věci i rizika nese si každý sám! Petr Uhlíř Křižanov 266 telefon Nádvoří a prostory středověkých hradů se vždy otevíraly jen odvážným, hrdinům, lidem kteří se nebáli dálek, prašných cest, brodů, zrádných bystřin ani stínů lesních zákoutí a samot. I dnes jen takoví smí doufat, že budou patřit k těm, jimž se otevřou brány a bude jim dopřáno spatřit jeden z nejkrásnějších moravských hradů PERNŠTEJN který odolal náporu času i nepřátel, nikdy nebyl přemožen silou ani nebyl vydán zradou. L.P. 2003