Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?"— Transkript prezentace:

1

2 Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?

3 ANO ? A to s tím jste zcela spokojeni ? Opravdu si myslíte že má každý auto? Nebo chcete dávat sumy za taxi? Nebo chcete dopadnout jako v Horním Slavkově na Sokolovsku?

4 Tak to je dobře že NE! Nejste jediní ! V ČR existuje obrovské množství obcí, do kterých zajíždí autobus jen v pracovní dny dny a to ještě v rozmezí zákonem stanovené základní dopravní obslužnosti ! Jsou i obce, do kterých poslední spoj jede kolem 17 hodiny a lidé z práce cestují STOPEM ! W W W W

5

6 TAXIBUS Je projekt, který by měl pomoci i těm nejmenším obcím a osadám s jejich obsluhou. Díky tomuto projektu by byly obce efektivně a levně obsluhovány a to podle podle aktuální potřeby občanů !

7 O co vlastně jde…. Jedná se o specifický způsob přepravy osob po silnici. Jedná se o jakousi kombinaci taxi a autobusu. Klasická autobusová linka jede po stanovené trase, ve stanovený jízdní řád. Tato linka však nezajíždí všude a tak lidé často chodí na zastávku linky celé kilometry. U taxibusu je to jinak !

8 Specifika „taxibusu“ Takováto linka by jela z místa A do místa B a měla by na trase stanovené pevné a variantní zastávky. Variantní zastávky jsou zastávky v obcích, do kterých by taxibus zajížděl na požadavek cestujícího. Linka by tak obsloužila nejen obce po trase, ale i kolem ní. Odpadla by tak cesta pěšky na a nebo z linky !

9 Jízdní řád Existoval by pevný stanovený jízdní řád, který by zahrnoval časy příjezdů a odjezdů jak z pevných i variantních zastávek. Jízdní řád by mohl být dále doplněn spoji,které by jezdili podle potřeby. Například sešlo-li by se na zastávce více jak 10 cestujících. Mimo tuto dobu by menší vozidla Taxibusu sloužila jako vozidla taxi. Cena přepravy by však byla stejná!

10

11

12 Občané obcí by tak mohli i v sobotu večer bez problémů navštívit divadlo či jiné kulturní akce, které si nyní nemohou dovolit ! I lidé bez automobilu by si mohli jet nakoupit do města aniž by se vraceli až za několik hodin ! Taxibus by mohl vytvořit návaznou dopravu na jiné druhy doprav ! A hlavně, jen taxibus by Vás dopravil i o víkendu až před dům !

13 Podpořte tento projekt. Projekt, který je tu pro lidi Projekt pro lepší cestování Projekt budoucnosti v obsluze obcí ! Internet :

14 Autor tohoto projektu Vám děkuje za shlédnutí této prezentace. Věřím, že se najde někdo koho projekt zaujal. Veškeré náměty zasílejte na: MartinHouska@seznam.cz MartinHouska@seznam.cz


Stáhnout ppt "Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?"

Podobné prezentace


Reklamy Google