Centrum pro regionální rozvoj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Monitorovací systém strukturálních fondů IS MSSF-CENTRAL
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Kontrola.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Maršálkovský úřad Opolského vojvodství 1 Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Zkušenosti s IS INTERREG III A a výzvy OPPS Piotr.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Závěrečný seminář Interreg IIIA Česká republika-Polská republika , Olomouc RNDr. Ivo Ryšlavý Vinohradská.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
NNO a fondy EU Plzeň 23. a Operační programy přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská územní spolupráce období Ing. Vladimír Šourek.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Mgr. Dagmar Musilová.
Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Centrum pro regionální rozvoj ČR Problémy.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
CIS Cizinecký informační systém
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Realizační tým ICZ duben 2005
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
CRR ČR – základní informace. 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Webová aplikace BENEFIT Jeseník Olomouc Zlín Kroměříž.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Interní postupy MAS Brdy
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Transkript prezentace:

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Monitoring programů a projektů spolufinancovaných EU – spolupráce zprostředkujícího subjektu s řídícími orgány operačních programů RNDr. Ivo Ryšlavý RNDr. Blanka Fischerová 3.4.2007 Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Historie činnosti CRR ČR v letech 1998 – 2007 Činnost CRR ČR v letech 1998 – 2007 a ve výhledu do roku 2013 Historie činnosti CRR ČR v letech 1998 – 2007 a ve výhledu do roku 2013 Centrum pro regionální rozvoj ČR, příspěvková organizace MMR, CRR ČR zajišťuje dlouhodobě využívání fondů EU v ČR v působnosti MMR od roku 1998 do roku 2006 pracovalo jako implementační agentura pro předvstupní fondy (přeshraniční spolupráce, programy Národního Phare, ISPA 2000 2004 – 2008 zprostředkující orgán pro SROP, JPD Praha a INTERREG III A, B C 2007 – 2013 zprostředkující orgán pro INTERREG III A,B,C; IOP a OPTA Zajištění společných technických sekretariátů pro INTERREG III A Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Historie monitorovacích systémů 1998 – 2004 jedna z podmínek EU poskytnutí finančních prostředků ČR Pro řízení využívat IS poskytující věrohodné údaje o programů/projektech Dokladovat využívání finančních prostředků EU podle programových dokumentů využívat informační technologie rozvoj Informačních Systémů – podpůrný nástroj pro projektové a finanční řízení programů sledování implementačních procesů - informace o proplácení finančních prostředků hodnocení projektů – long a short listy poskytování informací o území / regionech – jako podklad pro programování, přípravu projektů vyhodnocování dopadů projektů na rozvoj regionů reporting pro evropskou komisi a Národní fond Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Plánovací období 2004 – 2006 (2008) a zajištění monitorovacích systémů Současný stav monitorovacích systémů 2004 – 2006 (2008) Plánovací období 2004 – 2006 (2008) a zajištění monitorovacích systémů Centrum pro regionální rozvoj ČR, bylo pověřeno v roce 2004 funkcí zprostředkujícího subjektu pro 11 OP (SROP, JPD2, Interreg IIIA, Interreg IIIB, Interreg IIIC, ESPON, INTERACT) CRR ČR zajistilo – provoz IS na HW komponentech spolu se smluvním zabezpečením všech aplikací Zajišťujeme spolupráci se zahraničními partnery Přenosy dat do systémů centrálního monitorovacího systému a do IS u zahraničních partnerů Komplexní podporu žadatelů Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Nové řešení pro programovací období Monitorovací systémy 2007 - 2013 Nové řešení pro programovací období 2007 - 2013 třívrstvá architektura Web žádost Benefit7 IS ZS – Monit7+ IS MCS07+ Centrální Datová Věta - požadavku EK na společnou strukturu předávaných dat z jednotlivých OP Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Evropské společenství Odbor evropských fondů Zprostředkující subjekt Monitoring OP Evropské společenství Parlament Vláda ČR Centrální monitorovací systém Odbor evropských fondů ČSÚ Řídící orgán MF IS VIOLA IS ISPROFIN IS CEDR IS IRIS Informační systém ZS Zprostředkující subjekt účetní systém řídícího orgánu Webová žádost Koneční příjemci

Evropské společenství Monitoring OP Evropské společenství Centrální monitorovací systém Souhrnný reporting Strukturálních fondů Plánování strukturálních operací Vazby na ostatní systémy OEF MMR Příprava programů Řízení a vyhodnocení programů Řídící orgány Řízení realizace programu Sběr žádostí, hodnocení Příprava projektů Monitoring životního cyklu projektů Vyhodnocení realizace projektů Zprostř. subjekty Webová žádost Vyplnění žádosti o pomoc EU Podávání informací o realizaci projektu Koneční uživatelé

Monitoring SF Evropské společenství Centrální monitorovací systém Sektorové operační programy Regionální operační programy Přes-hraniční spolupráce Cíl 3 OP TP IOP Řízení realizace programu 6x SOP 2x Praha 7x ROP 7x OP Webová žádost

(terminálové služby provozované v třívrstvé architektuře) Systémové schéma IS ZS Infrastruktura CRR Aplikace IS ZS Komunikační server (terminálové služby provozované v třívrstvé architektuře) Databáze IS ZS Internet Uživatelé: OP ROP OP Cíl3 OP TP IOP Web prohlížeč Web prohlížeč Web prohlížeč Web prohlížeč

Vazby na ostatní IS IS VIOLA (MF) IS SFC2007 (EK) CEDR (MF) Centrální monitorovací systém XML ISPROFIN (MF) DIS (MMR) IS IRIS (CRR) IS ZS XML Účetní systém RR Webová žádost UIR ADR IS ARES (MF)

Nové řešení pro nové programovací období WEBová žádost Nové řešení pro nové programovací období formulář žádosti o projekt je přístupný na WEBU formulář žádosti ke čtení – bez registrace formulář žádosti k editaci – s registrací (uživatelské jméno a heslo) jedinečná identifikace žádosti možnost cizojazyčných verzí – příprava polské a německé verze pro programy Cíl3 (Polsko, Sasko, Bavorsko, Rakousko) Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

možnost práce se žádostí ještě před finálním načtením žádosti do IS ZS WEBová žádost možnost práce se žádostí ještě před finálním načtením žádosti do IS ZS vznik databáze žadatelů – informace pro ŘO a OEF o aktivitách v území Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Příprava systému pro programy Evropské přeshraniční spolupráce - Cíl 3 Monitorovací systémy 2007 - 2013 Příprava systému pro programy Evropské přeshraniční spolupráce - Cíl 3 dva monitorovací systémy: Český informační systém ZS (MONIT7+) Zahraniční IS oboustranný přenos dat mezi IS ZS a IS zahraničního ŘO přenos dat a načítání dat ve formátu „soubor.XML“ přenos dat každých 24 hodin (pouze přírůstky) přístup k datům na základě práv a kompetencí (Čeští uživatelé nemůžou opravovat data zahraničních partnerů) Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Příprava systému pro programy Evropské přeshraniční spolupráce - Cíl 3 Monitorovací systémy 2007 - 2013 Příprava systému pro programy Evropské přeshraniční spolupráce - Cíl 3 import informací i o projektech zahraničních partnerů, kde projektový partner je z České republiky příprava specifik pro webovou žádost pro Cíl 3 zdrojové aplikace pro vývoj systémů pro nové programovací období - Monit I3A Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Příprava systému pro Regionální OP Monitorovací systémy 2007 - 2013 Příprava systému pro Regionální OP HW a SW provoz, zodpovědnost CRR ČR za dodržení požadavku za jednotné datové rozhraní, CDV příprava specifik pro webovou žádost pro ROP poskytování služeb pro uživatele - ŘO programů a ZS realizaci specifik programů na základě smluvního vztahu Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Příprava systémů pro OPTP a IOP Monitorovací systémy 2007 - 2013 Příprava systémů pro OPTP a IOP HW a SW provoz, zodpovědnost CRR ČR za dodržení požadavku za jednotné datové rozhraní, CDV a realizaci specifik programů příprava specifik pro webovou žádost pro OPTP a IOP poskytování služeb pro uživatele - ŘO programů a ZS zdrojové aplikace pro vývoj systémů pro nové programovací období Monit SROP Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

realizace informačního systému CRR ČR příprava HW komponent systému Monitorovací systémy 2007 - 2013 realizace informačního systému CRR ČR příprava HW komponent systému součinnost při realizaci jednotného monitorovacího systému pro provoz všech aplikací OP a centrálního systému pro období 2007 spolu s odbory MMR realizace propojení mezi CRR ČR a MMR přes optické vlákno (zálohování, přenosy dat, správa účtů….) zprovoznění IS ZS dle specifik operačních programů – Monit7+ příprava přenosů dat ze všech OP do IS IRIS a mapový server dle metodiky monitoringu Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

realizace informačního systému 1 pololetí 2007 Monitorovací systémy 2007 - 2013 realizace informačního systému 1 pololetí 2007 provoz a testování aplikací pro období 07+ dle specifik všech IS námi podporovaných operačních programů testování přenosů mezi IS Monit7+, centrálním systémem MSC2007 a datovou základnou Benefit příprava specifik dle OP s vysokým procentem společných znaků a zachování již ověřených funkčností z aplikací provozovaných v období 2004 - 2006 Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Monitorovací systémy 2007 - 2013 Informace o metodice monitoringu, technickém zabezpečení a funkčnosti webové žádosti, provozu a rozvoje IS Monit7+ pro programy ROP, Evropské přeshraniční spolupráce, OPTP, IOP na společném stánku MMR a CRR ČR v předsálí hlavního sálu Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz

Děkuji za pozornost RNDr. Ivo Ryšlavý tel.: +420 221 580 201 Monitorovací systémy 2007 - 2013 Děkuji za pozornost RNDr. Ivo Ryšlavý ředitel CRR ČR tel.: +420 221 580 201 Centrum pro regionální rozvoj ČR, Vinohradská 46, 120 21 Praha 2 | tel.: +420 221 580 201 | fax: +420 221 580 284 | e-mail: crr@crr.cz | www.crr.cz