Měření fyzikálních veličin – Měření času

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohyb tělesa opakování
Advertisements

VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Měření fyzikálních veličin – Měření teploty
ČAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Měření času Jednotky času
ČAS.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Prosinec 2011
Škola Střední průmyslová škola Zlín
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Měření času – jednotky Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
Čas a jeho měření.
Paulus Lukáš Co je to čas ?.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Násobilka 3 VY_32_INOVACE_086, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Rychlost, dráha a čas.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.36 Téma: Výkon Číslo.
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
STAVBA LÁTEK – Tělesa a látky
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Magnetické vlastnosti látek
Elektromagnetické jevy
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Jednotky času - procvičování
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
Násobilka 6, 7, 8, 9 VY_32_INOVACE_090, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
VY_32_INOVACE_433, 22. sada, Prvouka
Magnetické vlastnosti látek - opakování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_460.
ČAS Běží, běží a nemá nohy. LC.
Měření fyzikálních veličin – Hustota
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Částicové složení látek
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast: Fyzikální vzdělávání Tematická oblast:Mechanické kmitání Téma:Periodické pohyby, kmitavé pohyby.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_165_Čas AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
Elektrické vlastnosti látek
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
Měření fyzikálních veličin – Měření objemu
Didaktický učební materiál pro ZŠ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čas Číslo DUM: III/2/FY/2/1/11 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny a jejich.
FYZIKA VY__III/2__ INOVACE__208. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy7. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jakou fyzikální veličinou se budeme dnes zabývat?  Závodník uběhl 60.
M ĚŘENÍ ČASU Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čas
zpracovaný v rámci projektu
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Jednotky času.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Fyzika 6. ročník
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ČAS A MĚŘENÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Rychlost Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Transkript prezentace:

Měření fyzikálních veličin – Měření času Fyzika, 6. ročník VY_32_INOVACE_157, 8. sada, F ANOTACE Prezentace je určena k výkladu tématu „Měření fyzikálních veličin – Měření času“, je doplněna obrázky k tématu a obsahuje otázky a úkoly k procvičení daného tématu. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák zná jednotky času používané v praxi a zná vztahy mezi nimi. Umí vyjmenovat přístroje na měření času. V rámci procvičení učiva vyhledává chybné zápisy času, odpovídá na otázky k danému tématu. Pro koho je materiál určen  Žáci 6. ročníku ZŠ Autor  Ing. Jana Homolková Datum vzniku  10. 3. 2013 Vzdělávací oblast  Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková

MĚŘENÍ FYZIKÁLNÍCH VELIČIN Měření času Fyzika – 6. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Čím měříme čas?   Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Jednotky času Základní mezinárodní jednotka času - sekunda Sekunda – s Další jednotky: Hodina – h Minuta – min Den - d Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Vztahy mezi jednotkami 1 min = 60 s 1 h = 60 min = 3600 s 1 den = 24 h = 86 400 s Fyzikální veličina čas – značka t Zápis: t = 5 min Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Měření času Historie využití přírodních jevů, které se pravidelně opakovaly (Slunce, Měsíc, hvězdy) přesýpací hodiny, vodní hodiny (klepsydra), sluneční hodiny, … mechanické hodiny – kyvadlové, orloje, přenosné a kapesní hodiny Současnost nejpřesnější jsou hodiny atomové (kmity atomů) signál mezinárodní časové služby (televize, rozhlas, ..) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Chybné zápisy zakroužkuj 60 s = 1 min 15 min = 0,15 h 30 min = 0,5 h 2 h = 7 200 s 10 min = 600 s 6 min = 0,1 h 45 min = 0,75 h 2 400 s = 4 min 1,5 h = 90 min 5 min = 30 s 105 min = 1 h 45 min Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Otázky k procvičení učiva Vyjmenuj, jaké druhy hodin znáš, s jakými jsi se setkal(a). Jaká se nazývá základní jednotka času? sekunda Jaké jsou další jednotky času? hodina, minuta, den Jaké druhy hodin se používaly v historii? Kolik hodin má den? 24 Kolik minut má hodina? 60 Cestující jel rychlíkem z Brna do Prahy. Rychlík vyjel z Brna v 10:39 a přijel do Prahy ve 13:21. Kolik času strávil cestující ve vlaku? 2 h 42 min Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Použité zdroje AUTOR NEUVEDEN. Měření času [online]. [cit. 10.3.2013]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9B%C5%99en%C3%AD_%C4%8Dasu [2013-03-10] http://office.microsoft.com/cs-cz/images/ Literatura: KOLÁŘOVÁ, R., BOHUNĚK, J. Fyzika pro 6. ročník základní školy. 2. upravené vyd. Praha : Prometheus, 2004. ISBN 80-7196-246-5. s. 95 - 99 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.