Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pohyb tělesa opakování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pohyb tělesa opakování"— Transkript prezentace:

1 Pohyb tělesa opakování
VY_32_INOVACE_FY_03 Pohyb tělesa opakování Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Říjen 2011

2 Informace pro učitele:
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Ročník: 7. Tematická oblast: Mechanika Klíčová slova: Pohyb tělesa (žák rozhodne, zda je dané těleso v klidu či v pohybu vzhledem k jinému tělesu) Použité materiály: kliparty sady MS Office Word Metodický postup: Samostatná práce u počítače. Žáci si během průchodu zapisují definice. Na závěr si zkontrolují úplnost svých zápisů.

3 Pohyb Co je to pohyb ? Kdy je těleso v klidu?
Jaký je rozdíl mezi trajektorií a dráhou?

4 Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 1. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

5 Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 2. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

6 Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 3. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

7 Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 4. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k druhému autu.

8 Pohyb a klid Pohyb tělesa je změna polohy tělesa vzhledem k jinému tělesu. Těleso je vzhledem k jinému tělesu v klidu, pokud se vzhledem k němu nepohybuje. 5. Rozhodněte, zda se auto s červenou hvězdou pohybuje vzhledem k slunci .

9 Trajektorie a dráha Trajektorie Trajektorie je spojnice bodů, kterými při pohybu projde určitý bod tělesa. Dráha je délka trajektorie, proto se měří ve stejných jednotkách jako délka. Značka fyzikální veličiny dráhy je s.

10 Otázka 6. Vyberte, v kterých jednotkách není možné změřit dráhu.

11 Pohyb přímočarý a křivočarý
Podle tvaru trajektorie rozdělujeme pohyb na : křivočarý – není-li trajektorií úsečka přímočarý – trajektorie je úsečka 7. Rozhodněte, kdo koná křivočarý pohyb vzhledem k zemi.

12 Vyhodnocení


Stáhnout ppt "Pohyb tělesa opakování"

Podobné prezentace


Reklamy Google