Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková."— Transkript prezentace:

1 Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková

2 Anotace: Materiál obsahuje prezentaci se základními informacemi o významu půdy. Dále obsahuje kontrolní otázky a úkoly pro žáky. Autor: Bc. Jana Kloučková Datum vytvoření: Září 2013 Jazyk: Čeština Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Obor: Zeměpis Tematický okruh: Přírodní obraz Země Učivo: Význam půdy Očekávaný výstup: Rozlišuje a porovnává složky přírodní sféry, jejich vzájemnou souvislost a podmíněnost, rozeznává, pojmenuje a klasifikuje tvary zemského povrchu. Speciální vzdělávací potřeby: internet Klíčová slova: organismus, ekosystém Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák II. stupně – 6. ročník Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělání – druhý stupeň Typická věková skupina: 11 – 13 let

3 Význam půdy Velké množství organismů. Stanoviště pro rostliny, na kterých jsou závislá zvířata i člověk. Zásadní složka všech ekosystémů. Podíl na procesu fotosyntézy.

4 Význam půdy Prostředí pro pěstování plodin. Zásobárna vody. Zásobárna uhlíku, dusíku apod. Základní složky stavebních materiálů a surovin. Prostor pro rekreaci.

5 Význam půdy Důležitá je kvalita a úrodnost půdy. Škodliviny se mohou dostat do potravního řetězce. Využití ke stavbě obydlí, továren a hal, hospodářských objektů. Dále ke stavbě dopravních komunikací, sportovních zařízení.

6 Obrázek 1

7 Otázky a úkoly 1. S pomocí internetu vysvětlete následující pojmy: ◦ Trvalá udržitelnost, biodiverzita, biomasa, bioodpad, potravní řetězec, intenzifikace zemědělství. 2. Čím je ovlivňována úrodnost půd?

8 Zdroje obrázků 1.Packa. [cit. 2013-09-9]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Franti%C5%A1 ka_Divi%C5%A1e_str_2,_Prague_Uh%C5%99%C3%A Dn%C4%9Bves.jpg?uselang=cs

9 Použité zdroje: Vypracovala, pokud není uvedeno jinak, Bc. Jana Kloučková V Obříství, září 2013


Stáhnout ppt "Význam půdy Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková."

Podobné prezentace


Reklamy Google