VODA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Advertisements

Voda-Základ života.
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
PROJEKT „ BEZ VODY NELZE ŽÍT“
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Voda a její okolí.
Autor: Andrea Bartoníková
Biologické aspekty vody
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Hydrosféra.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Integrovaná střední škola, Slaný
Základní vzdělání - 2. stupeň
Zpracovala: Natali Hoffmannová
V.O.D.A.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
KOLOBĚHY LÁTEK V PŘÍRODĚ
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Kontaminace (znečištění) vody
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
Voda.
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Ekologie a životní prostředí- Ochrana sladkých vod
Hydrosféra Filip Bordovský.
Zpacoval:Miroslav Trumpeš
HYDROLOGIE věda, která se systematicky zabývá poznáváním zákonů výskytu a oběhu vody v přírodě Voda - nejrozšířenější látka v přírodě. Vyskytuje se trvale.
DETOXIKACE – očista organismu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
VODA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Ellen zvolská , Veronika Frýdová , Sabina Hübschová , Natalie Vaitová
Složky krajiny a životní prostředí
Definice, která je zakotvena v zákoně 258 a vyhlášce ministerstva zdravotnictví ČR 252. Pitná voda „je zdravotně nezávadná voda, která ani při trvalém.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Ekosystémy přírodní a umělé
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Prvouka 2.roč.ZŠ „NEŽIVÁ PŘÍRODA – VODA“
RYBNÍK JAKO CELEK.
J. Schlaghamerský: Ochrana životního prostředí - ochrana vod – voda jako zdroj Voda jako zdroj.
Hydrosféra Vodní obal země.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Fyzika a chemie společně CZ/FMP/17B/0456 SOUBOR VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ FYZIKA + CHEMIE ZŠ A MŠ KAŠAVA ZŠ A MŠ CEROVÁ.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název DUM: VY_32_INOVACE_XII_3_15_VYLUČOVACÍ SOUSTAVA Šablona číslo: XII Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 15 Autor: Mgr. Kateřina Zikmundová.
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Příjem a výdej energie. V čem měříme množství energie? Množství energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme.
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Globální problémy lidstva globální problémy týkají se celého lidstva ohrožují samotnou existenci člověka.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Voda – oběh vody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_05_20_nekvalitní voda.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_52_INOVACE_Hydrosféra-učební text
Transkript prezentace:

VODA

Obsah O nás Název firmy Vznik firmy Čistota vody Znečišťování vody Proč pravidelně pít ? Pitný režim

SLZSV Název firmy : Spolek lidí zabývající se vodou (SLZSV) Vznik firmy roku 2000

Čistota vody Ještě generace našich dědů pamatuje, že z jakéhokoli pramene, který potkali při cestě z vesnice do vesnice, se mohli napít. Kvůli vedlejším produktům našeho způsobu života, který nás činí zcela závislými na technice, jsme se o tuto a mnoho dalších kvalit přírodního prostředí připravili. Jedním ze způsobů, jakým se s touto skutečností vyrovnáváme, je zjišťování nejrůznějších kvalitativních vlastností vody, na jejichž základě určujeme vhodnost jejího použití k rozličným účelům, i možnosti a způsoby jejího znovu vyčištění. Pokuste se zjistit, jaká je kvalita vody vodního toku ve vašem okolí. Co je příčinou případného znečištění? Vyskytují se v nejbližším rybníku řasy a sinice?

Znečišťování vody Znečištění vody je jeden z největších problémů současného světa výrazně totiž omezuje přístup určité části lidské populace k pitné vodě. Znečištěním vodních toků a nádrží se zhoršuje kvalita vodních ekosystému i ekosystémů v jejich okolí. Znečištění vody lze v některých případech omezit metodami čištění odpadních vod.

Proč pravidelně pít ? Pod pojmem pitný režim rozumíme udržování dostatečného množství tekutin a min­erál­ních látek v organ­ismu. Tekutiny je nezbytné doplňo­vat průběžně během celého dne, pro­tože tělo vodu také průběžně ztrácí — vylučováním, dýcháním, pocením, či fyz­ickou zátěží.

Pitný režim Přibližně 2/3 tekutin v těle tvoří voda. člověk vážící 72 kg obsahuje přibližně 50 litrů vody během roku vypijeme více než 1 000 litrů vody přes ledviny protéká během dne kolem 180 litrů krev obsahuje 83 % vody kosti obsahují 22 % vody svaly obsahují 76 % vody mozek obsahuje 75 % vody

Proč nepít Energetické nápoje ? Chutnají jako tekuté lízátko, jsou neuvěřitelně sladké a mají podivně chemickou barvu. Konzumují je studenti, kteří potřebují vydržet učení před zkouškou, řidiči před dlouhou cestou a vůbec kdokoli, kdo potřebuje přemoci spánek a podat mimořádný výkon. Jen v Austrálii za ně lidé utratí víc než pět set milionů dolarů za rok. Jenže problém je v tom, že energetické nápoje nemusí mít na vaše tělo zdaleka takový účinek, který slibují reklamy a jejich efekt může být velmi nepříjemným překvapením.

Koloběh vody Koloběh vody (hydrologický cyklus) je stálý oběh povrchové a podzemní vody na Zemi, doprovázený změnami skupenství.

Logo

Tímto bych vám chtěl poděkovat za shlédnutí Zpracoval: Lukáš Veřmiřovský