1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
F INANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Jakub Novotný 3. září 2009 Hranická rozvojová agentura, z.s.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Provozně - ekonomický pohled na datová centra
Projektové řízení Modul č.1.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Vliv konceptu zelených budov na provozní fázi výstavbového projektu Ing. Jiří Dobiáš LEED AP.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Evropský sociální fond
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
3. Životní cyklus a procesy projektu
STUDIE PROVEDITELNOSTI ANALÝZA NÁKLADŮ A PŘÍNOSŮ
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
pro integrovaný projekt
Management a rozvoj obcí
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Centrum dokumentárních filmů Jihlava (CDF) Záměr projektu: přestavba městského kina Dukla na víceúčelové kulturní zařízení zaměřené na dokumentární film.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu: vybudování komplexu Centra environmentální výchovy Smyslem projektu: vzdělávání a zvýšení image města.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Integrovaný projekt RENESANCE REGIONU TELČSKO Závěrečná obhajoba předběžné studie proveditelnosti 25. května 2007.
Podnikatelský plán struktura plánu.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Struktura podnikatelského plánu
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Ekonomika malých a středních podniků
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Presentation Title 1st September 2002
Transkript prezentace:

1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“

2 Příprava projektu II. Projektová fiche Osnova projektu Strategie Studie proveditelnosti

3 Studie proveditelnosti Základní informace Studie proveditelnosti je standardní, běžně zpracovávaná studie v tržním prostředí, jejímž hlavním účelem je: prokázat, že subjekt, který hodlá projekt realizovat, má jasnou představu o tom, jak projekt proběhne jak bude výstup projektu dále provozován prokázání že projekt je životaschopný.

4 Studie proveditelnosti Účel Zhodnocení všech realizačních alternativ Zhodnocení efektivnosti využití potenciálně vložených finančních prostředků Ověření smysluplnosti projektu Je zásadním nástrojem projektového řízení

5 Studie proveditelnosti Časové fáze 1.Studie příležitostí rozbor příležitostí k realizaci, analýza současného stavu, SWOT analýza, rámcový obsah projektu, prvotní odhad nákladů a přínosů 2.Předběžná studie proveditelnosti je stupeň mezi zásadním rozhodovacím dokumentem studií proveditelnosti a studií příležitosti

6 Studie proveditelnosti Časové fáze 3.Studie proveditelnosti Rozbor možných cest dosažení cíle Hodnocení cest z hlediska potřebných celkových nákladů a celkově potřebného času s přihlédnutím k celkovým disponibilním zdrojům 4.Investiční studie Návrh způsobu financování Rozbor hlavních nákladů a předpokládaných přínosů Výpočet hlavních a ekonomických ukazatelů

7 Studie proveditelnosti Základní informace o studii Projekt předkládají tito partneři Jeho hlavním cílem je zjistit: Projekt je relevantní z hlediska zvolené strategie a skutečných potřeb Projekt je proveditelný, cílů lze dosáhnou přes omezení vyplývající z prostředí i ze schopností žadatele Projekt je udržitelný Návrh projektubude vhodné financovat z….

8 Studie proveditelnosti Základní informace o studii Výsledkem studie je: Dokument, který bude tvořit přílohu projektu v žádosti Jasná a praktická doporučení na zlepšení návrhu projektu za účelem dosažení cílů studie

9 Studie proveditelnosti Otázky, které je nutné prověřit Relevance  Jasná identifikace příjemců  Problémy příjemců jsou dostatečně popsány  Analýza problémů je dostatečně popsána  Vysvětlení, proč je studie důležitá pro společnost  Přínosy projektu pro příjemce  Prokázání potřeby výsledků a poptávky po nich

10 Studie proveditelnosti Otázky, které je nutné prověřit Proveditelnost  Přispěje projekt k dosažení cílů opatření  Výsledkem jsou služby pro cílovou skupinu  Když bude zajištěn výsledek dojde k dosažení cíle  Vynaložení prostředků je zdůvodněno kvantifikovanými cíli  Identifikace problému vně projektu  Zajištění předpokladů je přijatelné  Bude žadatel schopen projekt realizovat

11 Studie proveditelnosti Otázky, které je nutné prověřit Udržitelnost  Existuje další program vhodný pro následnou podporu projektu  Je použitelná technologie vhodná pro místní podmínky  Je zachovaná kvalita životního prostředí během i po ukončení projektu  Je projekt v dostatečné míře ve vlastnictví přijemce  Potvrzuje finanční analýza, že projekt je efektivní, účinný, životaschopný a relevantní

12 Studie proveditelnosti Struktura 1.Úvod 2.Rekapitulace výsledků 3.Současný stav a historie projektu 4.Analýza trhu a koncepce marketingu 5.Materiálové potřeby 6.Lokalita projektu a životní prostředí 7.Technické řešení projektu 8.Organizace projektu a provozní náklad

13 Studie proveditelnosti Struktura 9.Lidské zdroje 10.Harmonogram realizace projektu 11.Finanční analýza subjektu předkladatele 12.Finanční analýza projektu 13.Ekonomická analýza 14.Analýza rizik 15.Závěry a doporučení

14 Studie proveditelnosti Struktura 2. Současný stav a historie projektu  Záměr projektu  Návaznost projektu na cíle a priority  Historie projektu a jeho současný stav  Definice projektu a jeho popis  Indikátory pro monitorování  Charakteristika předkladatele  Zkušenosti předkladatele  Disponibilní finanční zdroje

15 Studie proveditelnosti Struktura 3. Analýza trhu a koncepce marketingu  Analýza poptávky  Tržní cena produktu nebo služby  Analýza nabídky  Schopnost provozovatele zajistit obsluhu

16 Studie proveditelnosti Struktura 3. Analýza trhu a koncepce marketingu  Klasifikace materiálových dodávek  Kvalita materiálových dodávek  Dostupnost materiálových dodávek  Náklady materiálových dodávek

17 Studie proveditelnosti Struktura 5. Lokalita projektu a životního prostředí  Detailní popis lokality projektu  Vliv projektu na životní prostředí  Sociální a ekonomické prostředí  Infrastruktura v lokalitě  Lokalita staveniště, dodávek zařízení nebo služeb  Odhad nákladů na pozemky

18 Studie proveditelnosti Struktura 6. Technické řešení projektu  Provozní program a rozsah činností  Výběr technologie a provoz  Podmínky pro získání a provozování technologie  Postup přípravy projektové dokumentace  Výběr strojů a zařízení  Stavební práce  Organizaci výstavby  Oprava a údržby  Odhad celkových investičních nákladů

19 Studie proveditelnosti Struktura 7. Organizace provozu  Vedení organizace provozu  Režijní náklady provozu

20 Studie proveditelnosti Struktura 8. Lidské zdroje  Náklady vlastníka  Kategorie a funkce zaměstnanců  Sociální, ekonomické a kulturní prostředí  Požadavky na odbornost  Dostupnost zaměstnanců  Plán zaškolení  Mzdové a ostatní náklady

21 Studie proveditelnosti Struktura 9. Harmonogram realizace 10. Finanční analýza subjektu  Zaměření a cíle  Metodický postup

22 Studie proveditelnosti Struktura 11. Finanční analýza projektu  Zaměření a cíle  Základní hlediska  Metodický postup

23 Studie proveditelnosti Struktura 12. Ekonomická analýza  Zaměření a cíle  Základní hlediska  Metodický postup 13. Analýza rizik 14. Závěry a doporučení

24 Děkuji za pozornost Ing. Ivana Chytilová Projektová manažerka