Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Doktorské studium na AF
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Technologická agentura ČR
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Doktorské studium na AF
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Školení IGA AF MENDELU 2015 IGA AF MENDELU 2015 týmové projekty Havlíček doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Transkript prezentace:

Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. 25.9.2014 Úvod do doktorského studia

OBSAH 1. Grantové příležitosti - obecně 2. Grantové možnosti ze státního rozpočtu ČR 3. Možnosti v oblasti zemědělského výzkumu 4. Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty 5. Projektová podpora na AF MENDELU 6. Interní grantová agentura AF MENDELU 7. Grantové aktuality

Grantové příležitosti - obecně Rozvojový charakter 1. Inovace studijních programů 2. Mobilita přednášejících 3. Podpora vzdělávacích seminářů Podporující vědecko- výzkumnou činnost 1. Základní výzkum 2. Aplikovaný výzkum 3. Mobility 4. Partnerství a sítě na dané téma

Grantové možnosti ze státního rozpočtu ČR Základní výzkum Aplikovaný výzkum

Zemědělský výzkum NAZV GAČR TAČR MŠMT IGA MŠMT

Operační programy pro VVŠ V programovém období 2007 - 2013 OP Výzkum a vývoj pro Inovace - investiční OP Životní prostředí OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost - neinvestiční Od 1.1.2014 začíná nové programové období OP Výzkum, vývoj a vzdělávání

Možností zapojení Ph.D. studentů do grantových úkolů Kolektivní součást pracovního (realizačního týmu) Individuální Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ) – již není! Interní grantová agentura (IGA) Grantová agentura ČR (GAČR) Ostatní

Interní grantová agentura AF MENDELU Projekty týmové a individuální Primárně určeno k podpoře disertační práce Vyhlášená soutěž 2015 – přihlášky se podávají do 31.10.2014 do 10:00 hod. Informace na www.af.mendelu.cz - odkaz Projekty, Specifický výzkum (IGA) – Interní grantová agentura

Statistika IGA 2008 - 2012 50

Statistika IGA 2013 Přehled projektů IGA AF MENDELU (v tis. Kč)

Statistika IGA 2013 Přehled projektů IGA AF MENDELU (počet)

Interní grantová agentura AF MENDELU Seminář spojený s workshopem k tvorbě individuálních projektů IGA 7.10.2014 ve 10:00 hod. v zasedací místnosti děkanátu AF, bud. C

Projektová podpora AF Kontaktní osoba: Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. Děkanát AF – budova C, přízemí, vpravo Klapka: 3009, E-mail: sarka.dvorakova@mendelu.cz Systém informovanosti: Kontakt přes vedoucí ústavů Webové stránky fakulty – www.af.mendelu.cz Odkaz Projekty, grantové příležitosti Semináře k vyhlášeným programům Projektový den Workshopy s předchozími úspěšnými i neúspěšnými navrhovateli Kontrola navrhovaných projektů – formální náležitosti Zajištění podkladů pro navrhovatele Projektové centrum MENDELU

Přímý zdroj VaV informací Newsletter VaV http://www.af.mendelu.cz/cz

Podklady pro vyhlášené grantové soutěže Podpora projektových skupin http://www.af.mendelu.cz/cz

Aktuálně pořádané semináře Orientujeme se v grantovém systému aneb grantový systém – snadno a rychle – listopad 2014 1. Seminář 6.11.2014 : Jak hledat relevantní informace potřebné pro přípravu projektové žádosti - vyhledávání zdrojů - jak efektivně číst Zadávací dokumentace grantových výzev - grantové rešerše grantový slovník 2. Seminář 13.11.2014 : Výběr finančního zdroje pro vědecko - výzkumnou činnost - přehled českých a zahraničních dotačních zdrojů nejen pro zemědělský výzkum - časový harmonogram výzev podporovaných z českých dotačních titulů finanční problematika grantů 3. Seminář 20.11.2014 : Konkurenceschopný projektový záměr - příprava projektového záměru aneb KDO? NA CO? KOLIK? KDE? KDY a S KÝM? - projektové týmy - proces hodnocení projektů

Děkuji za pozornost Očekávám dotazy k přednesené problematice ....