Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
Komunitární program PROGRESS
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Informační zdroje v programu 1N Celostátní porada vysokoškolských knihoven České Budějovice Věra Kubíková, MŠMT.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
České vysoké učení technické v Praze
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Příprava národních priorit výzkumu, experimentálního vývoje a inovací R. Haňka.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Resortní program TIP – veřejná soutěž
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Nová pravidla veřejné podpory
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
KONFERENCE projektu APSYS „ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe “ Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Jsou potřebné,
Možnosti rozvoje alternativních paliv v dopravě v České republice Praha
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS Ing. Miroslav Dvořák Odbor rozvoje a výzkumu průmyslu E-mail: dvorak@mpo.cz T: 224 852 151

Programy VaV MPO v roce 2008 IMPULS Program podporuje projekty průmyslového výzkumu a vývoje nových výrobků, materiálů, technologií a informačních produktů a technologií. Projekty mohou být řešeny jak projektovými konsorcii, tak jednotlivými subjekty Doba řešení projektu je nejvýše 3 roky. Návratnost prostředků vložených do výzkumu a vývoje musí být nejvýše 5 let od ukončení řešení. Program bude ukončen v r. 2010 Podpora formou dotace.

Rada Programu IMPULS Ing. Petr Porák – MPO Ing. Miroslav Dvořák – MPO Ing. Miroslav Chlumský – MPO Ing. Luděk Janík – MPO Prof. RNDr. Jitka Ulrichová, CSc. – Univerzita Palackého Olomouc Doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. – ČVUT Praha Ing. Karel Kloc, CSc. – UJP Praha, a.s. Prof. Ing. Karel Hrbáček, DrSc. – PBS Velká Bíteš, a.s. Ing. Pavel Švejda, CSc. – AIP ČR Ing. Pavel Dzida – Svaz průmyslu a dopravy ČR Prof. Ing. Miroslav Václavík, CSc. – VUTS Liberec Prof. Ing. Tomáš Čermák – VŠB TU Ostrava RNDr. Jiří Gabriel, DrSc. – AV ČR Ing. Tomáš Hrdlička – Ústav pro výzkum motorových vozidel, s.r.o. Ing. Milan Maxa – TECHEM CZ s.r.o.

Právní rámec poskytování podpory programovým projektům VaV z veřejných prostředků Zákon č. 130/2002 Sb., Zákon č. 218/2000 Sb., Nařízení vlády č. 461/2002 Sb., Nařízení komise (ES) č. 364/2004 ze dne 25.2.2004

Výše účelové podpory u projektů VaV u projektů základního výzkumu ….. max. 100 % u projektů průmyslového výzkumu ... max. 50 % u projektů vývoje ……. max. 25 %

Možnosti navýšení státní dotace o 10 % uznaných nákladů, jestliže je podpora určena pro MSP o 10 % uznaných nákladů, jestliže je projekt řešen na území ČR s vysokou nezaměstnaností o 5 % uznaných nákladů, jestliže je projekt řešen v určitém, vládou podporovaném, odvětví o 15 % uznaných nákladů, jestliže je projekt řešen v rámci projektů Rámcového programu VaV Evropské unie. o 10 % nárok MSP na navýšení z titulu nařízení komise ES

5. Konkurenceschopné strojírenství 6. Informační společnost Vládou podporovaná ekonomická odvětví na základě UV č. 661 z 1. června 2005 1. Udržitelný rozvoj 2. Molekulární biologie     3. Energetické zdroje       4. Materiálový výzkum      5. Konkurenceschopné strojírenství       6. Informační společnost     7. Bezpečnostní výzkum

Nařízení Komise (ES) č. 364/2004 ze dne 25. února 2004 článek 5 c) maximální míra podpory může být navýšena o 10 %, pokud je splněna jedna z následujících podmínek: Projekt spočívá v účinné přeshraniční spolupráci mezi nejméně dvěma nezávislými partnery ze dvou členských států, Projekt zahrnuje účinnou spolupráci mezi podnikem a veřejným výzkumným orgánem, Výsledky projektu jsou veřejně šířeny prostřednictvím technických a vědeckých konferencí nebo zveřejněny ve specializovaných vědeckých a technických časopisech.

Programy VaV MPO v roce 2008 Datum vyhlášení: 23. května 2007 Konec příjmu žádostí: 20. července 2007

Vývoj podpory VaV z veřejných prostředků na MPO

rok 2004 – 232 projektů rok 2005 – 187 projektů   Počet přihlášených návrhů projektů v rámci VaV k řešení na MPO (IMPULS) rok 2004 – 232 projektů rok 2005 – 187 projektů rok 2006 – 226 projektů rok 2007 – 242 projektů rok 2008 – 260 projektů

Děkuji Vám za pozornost