ZŠ praktická a ZŠ speciální Horní Slavkov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP – Místní akční plán ORP RK
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Plán vzdělávacích aktivit
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

ZŠ praktická a ZŠ speciální Horní Slavkov SOCIÁLNÍ VÝCHOVA A PŘEDPROFESNÍ PŘÍPRAVA ŽÁKŮ ZŠ PRAKTICKÉ A ZŠ SPECIÁLNÍ ZŠ praktická a ZŠ speciální Horní Slavkov

Celková výše uznatelných nákladů: Grantové schéma: „Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních“ 2. kola výzvy OP RLZ: „Zlepšení podmínek pro vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami“. Celková výše uznatelných nákladů: 2 040 991,- Kč Projekt je hrazen systémem veřejného spolufinancování 75% ze zdrojů Evropského sociálního fondu 25% ze státního rozpočtu Operačního programu Rozvoje lidských zdrojů MŠMT ČR.

Data: Prosinec 2005 – seminář k čerpání finančních prostředků 1. 2. – 27.4. 2006 – 80 dní na zpracování projektu Září 2006 – oznámení o udělení grantu, posun zahájení činnosti o 1 měsíc, tj. na 21 měsíců 13. listopadu 2006 – zahájení realizace projektu 30. červen 2008 – ukončení projektových aktivit

ZŠ praktická a ZŠ speciální Horní Slavkov, okres Sokolov Partnerské subjekty realizátor: ZŠ praktická a ZŠ speciální Horní Slavkov, okres Sokolov partner: ZŠ praktická a ZŠ speciální Kraslice partner: ZŠ Sokolov, Běžecká 2055 partner: Speciální školy Sokolov, Žákovská 1

Realizační tým Dohoda o pracovní činnosti: 18 x Koordinátor – Mgr. Magdalena Čavojská Asistent koordinátora – Mgr. Lenka Chmelíková Administrativní pracovník – Mgr. Anna Hadáčková Účetní – Martina Malečíková Mzdová účetní – Marcela Horníková Webmaster – Jan Hadáček Horní Slavkov: odb.pedagogičtí pracovníci – M.Čavojská, L.Chmelíková externí pracovníci – Libuše Slavíková, Lenka Kelucová, Anna Hadáčková (Naděžda Houšková) Kraslice: odb.pedagogičtí pracovníci – Mgr. Radka Gottfriedová externí pracovníci – Mgr. Jana Klvačová, Martina Bečková Sokolov: odb.pedagogičtí pracovníci – Monika Skalová externí pracovníci – Gabriela Burešová, Lenka Korbelová Dohoda o provedení práce : 3 x (krátkodobé činnosti)

Projektem bylo vytvořeno celkem 21 pracovních příležitostí. ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů.

Klíčové aktivity projektu Personální zajištění projektu. Informační a propagační kampaň, zajištění publicity projektu. Aktivity organizačního a administrativního charakteru. Vzdělávání učitelů v oblasti sociální komunikace a předprofesní přípravy Úprava tématické učebny Vytvoření obsahové náplně předmětu "Sociální výchova" Spolupráce s vedením SŠ v regionu Odborné exkurze Individuální příprava žáků na další vzdělávání Tvorba výstupních materiálu a souhrnného kurikula

Předmět „Sociální výchova“ Výuka předmětu 1 hod týdně, 7.-9. třída (disponibilní hodina) 7. ročník – komunikace „Já - Ty“ (poznávání, sebereflexe, hodnotová orientace, názory a postoje, sebedůvěra, respektování odlišností druhých) 8. ročník - komunikace „My“ (mezilidská komunikace, vztahy ve skupině, specifické dovednosti pro správnou volbu povolání) 9. ročník – předprofesní příprava (cílené aktivity k volbě povolání, exkurze do učilišť regionu, fotogalerie učebních oborů regionu) 7. - 8. ročník – základy informační gramotnosti (součást výuky SV – základy práce na PC - textový editor, internet, e-mail)

Obsah předmětu „Sociální výchova“ obsahová náplň předmětu vytvoření pracovních listů specifikace otázek a úkolů zpracování podle ŠVP: konkretizace výstupů, stanovení obsahu učiva, vytyčení kompetencí a průřezových témat – osobnostní a sociální výchova (osobnostní, sociální a morální rozvoj) Tématické Konference žáků podle ročníků www.zsprakticka-hslavkov.euweb.cz

Konference žáků 7. ročníků realizace – 27. března 2007 účast 15 žáků ze všech partnerských škol Zaměření: „Sebepoznání“ Vyjádření pocitů, aktivity na podporu naslouchání Výstupní materiál: prezentace školy a města, modely, plakáty, zpětné hodnocení žáků – PC anketa, článek Mladá fronta Dnes

Konference žáků 9. ročníků realizace 15. 11. 2007, Sokolov účast 20 žáků ze všech partnerských škol Zaměření: „Volba povolání“ podpora orientace vycházejících žáků na trhu práce předprofesní příprava - prezentace povolání, získávání informací na internetu, inzeráty, výběrové řízení tématické hry a činnosti k rozvoji vzájemné spolupráce

Exkurze do odborných učilišť Cíl exkurzí: nabídka učebních oborů, prostředí učiliště a vybavení tříd, domov mládeže, stravování, poplatky, dojíždění – vzdálenost 1) prosinec 2006 Nejdek Abertamy - lesnické práce 2) červen 2007 Cheb 3) listopad 2007 Karlovy Vary- stavební obory Přehlídka škol 2008, K.Vary-Thermál

Vzdělávání učitelů v oblasti komunikace a předprofesní přípravy Vytvoření nebo zajištění akreditovaných vzdělávacích programů (zaměření na specifika rozvoje komunikativních dovedností a zdravého životního stylu žáků ZŠ praktických a speciálních Spolupráce učitelů ZŠ a SŠ regionu (výjezdy výchovných poradců a třídních učitelů vycházejících žáků - kontakty s učiteli a mistry odborných učilišť, znalost podmínek konkrétních škol a jejich požadavků na výuku, obsah učiva 1. ročníku)

1.Víkendový seminář pro učitele realizace – 13. - 14.dubna 2007, Stříbrná, chata Barbora interaktivní seminář „Připraveni pro život“ ve spolupráci s nadačním fondem Lions Quest lektorka PhDr. Jana Stará, Pedagogická fakulta UK Praha Téma: Zvládání emocí, Budování vrstevnických vztahů, Stanovení hodnot

2.Víkendový seminář pro učitele 22. – 24. 11. 2007 Stříbrná Věra a Ivan Janíkovi „Motivace-životní styl“ Nový Jičín „Antistresový program “ podpora profesního rozvoje učitelů v oblasti zdravého životního stylu interaktivní seminář na zlepšení vztahů v oblasti mezilidské komunikace a ozdravení vztahů ve třídě a na pracovišti

1.Diskusní seminář pro učitele realizace 17. 10. 2007, Sokolov, ZŠ Běžecká Prezentace projektu, plán akcí 2007-2008 lektor Mgr. Magdalena Čavojská, autor a koordinátor projektu Systém integrace a vzdělávání žáků se specifickými potřebami v rámci států EU lektor PaedDr. Zuzana Kaprová, MŠMT ČR Základní data o Evropské unii lektor Lucie Šedivá, vedoucí Eurocentra K. Vary

„Individuální příprava“ Rovné příležitosti (vyrovnání odlišností v obsahu učiva - podle vybraného oboru) Udržitelnost (minimalizace předčasného ukončení studia z důvodu nezvládnutí výuky po nástupu do učiliště) Jazyková vybavenost (základy konverzace v AJ, NJ u žáků, kteří ještě nemají cizí jazyk v osnovách) Činnost podle Individuálního programu (konkretizace pro každého žáka)

Plán projektových aktivit pro žáky: říjen 2007: Přehlídka škol a exkurze do OU v Karlových Varech Listopad : Konference žáků 9. tříd „Volba povolání“ Únor 2008: Exkurze do OU Sokolov, H.Slavkov březen 2008: Víkendová konference žáků 8. tříd „Vzájemné vztahy“ pro učitele: 22. – 24. 11. 2007, Stříbrná „Antistresový program“ manželé Janíkovi leden, květen 2008: Výjezd učitelů do SŠ regionu (trasa bude upřesněna podle požadavků učitelů) 15. - 16. 2. 2008, Sokolov „Konflikt-komunikace“ duben, červen 2008: Diskusní seminář pro učitele

www.zsprakticka-hslavkov.euweb.cz Děkuji za pozornost. Magdalena Čavojská