Netradiční zobrazovací prostředky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.
Advertisements

Autoři: Václav Kudrna (4.D) Michal Dúbravský (4.D)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Monitory.
Roman Kysel Obrazovky.
LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.
Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – základní principy
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY OLED – technologie Ing. Petr Bouchala Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento.
OLED technologie Úvod OLED = Organic Light Emitting Diode
Monitory.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hardware 5 verze 2.6.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vznik přechodu P- N Přechod P- N vznikne spojením krystalů polovodiče typu P a polovodiče typu N: “díra“ elektron.
Zobrazovací zařízení.
4. DISPLEJE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
Rozklad světla optickým hranolem, barvy
Displeje.
Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích.
Novinky ve vědě a technice Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta.
TELEVIZOR.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Monitory Plazma – OLED - SED
Hardware 5 verze 2.6.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Grafický monitor II.
LCD monitory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_12_MONITORY.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Moderní obrazovky Moderní obrazovky.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tato prezentace byla vytvořena
PC Výstupní periferie.
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Plazmový displej.
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Digitální učební materiál
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Světelná technika Světelné diody.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Transkript prezentace:

Netradiční zobrazovací prostředky

O čem bude tato prezentace? Plazmové panely OLED Velkoplošné LED obrazovky Laserové panely Technologie „HelioDisplay“

Plazmové panely

Plazmové panely Technologie využívá miniaturních barevných fluorescenčních reflektorů Každý pixel tvořen trojicí luminoferů červeným, zeleným a modrým Mezi dvojicí skleněných stěn miniaturní buňky, obsahující neon a xeon elektrický proud vybudí reakcí s netečným plynem plazmu, která rozzáří jednotlivé luminofery a vzniká obraz

Plazmové panely Výhody Nevýhody + Rychlá odezva oproti LCD + Kvalitní a čistý obraz + Odpadá problém s úhlem pohledu Nevýhody - Vyšší spotřeba energie - Vyšší cena - Citlivější na manipulaci

Plazmové panely - Další vývoj bude spočívat v dokonalejším zpracování barev - Konstruktéři experimentují s různým poměrem velikosti tří barevných luminoforů

OLED (Organic light-emitting diode)

OLED (Organic light-emitting diode) Technologie využívá organických elektroluminiscenčních diod, vyrábí se polygrafickými metodami Display z několika vrstev je tvořen mřížkou z miniaturních LED diod Vstrva vypuzující díry, přenášející díry, vyzařovací vrstva a vrstva přenášející elektrony Kladné a záporné náboje se spojují ve vyzařovací vrstvě a tím produkují světelné záření

Jeden pixel barevného displeje OLED se skládá ze tří mikropixelů předepsaných barev Diody svítí samy o sobě, displej nepotřebuje podsvětlení

OLED (Organic light-emitting diode) Výhody + Nízká spotřeba energie + Kvalitní a jasné barvy + Rychlost odezvy Nevýhody - V součastné době nižší rozlišení

OLED (Organic light-emitting diode) Dnes nachází uplatnění v mp3 přehrávačích, mobilních telefonech etc. Do budoucna se počítá s výrobou velkoplošných OLED stěn Dále se počítá s technologiemi FOLED (Flexible OLED) a TOLED (Transparent OLED)

Velkoplošné LED obrazovky

Velkoplošné LED obrazovky Jsou sestaveny z několika tisíců vysoce svítivých LED diod Každý bod (pixel) je tvořen pomocí tří barevných led diod (RGB) Obrazovka je řízena průmyslovými počítači se speciálními programy

Velkoplošné LED obrazovky Výhody + Velký formát Nevýhody - Náročnější montáž

Velkoplošné LED obrazovky Nachází uplatnění zejména v reklamě, dále se využívají např. při koncertech, sportovních utkáních atp Budocnost LED stěn – zkvalitňování dosavadních technologií, s jiným než výše jmenovaným využitím se nepočítá

Laserové panely

Laserové panely Zcela nová technologie vyvíjená společnostmi Arasor a Novalux Podle některých prognóz, má nahradit Plazmové panely Mají být o polovinu levnější se čtvrtinovou spotřebou Barevný rozsah až 90% toho, co je schopno zachytit lidské oko

Laserové panely - Komerční výrobky od firem jako Mitsubishi nebo Samsung jsou dostupné již od konce rku 2007

Technologie „HelioDisplay“

Technologie „HelioDisplay“ Tato technologie, v součastné době vyvíjená společností IO2 Technology, má být schopna zobrazovat předměty v prostoru Jedná se o projektor fungující na principu laserových paprsků převádějících obraz z počítače či jiného zdroje Bude fungovat nejen jako výstupní zařízení, ale je možné jej využívat i jako ovládací prvek

Technologie „HelioDisplay“ Výrobce tvrdí, že technologie je již hotová a připravená k prodeji za nemalou částku 22500 USD a jedná se o limitovanou edici několika kusů Webové stránky firmy IO2 Technology údajně nevydržely nápor zvědavých lidí z celého světa