Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích."— Transkript prezentace:

1 Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích a v multimediální oblasti.

2 Velikosti plazmových monitorů
V běžném prodeji jsou plazmové monitory od úhlopříčky 42". 42" (107 cm) 46" (117 cm) 50" (127 cm) 58" (147 cm) 63" (160 cm) 65" (165 cm) Rozlišení těchto monitorů je: HD Ready 1366x768 dpi FullHD 1920x1080 dpi

3 Princip plazmových monitorů
Plazmový monitor se skládá ze dvou skleněných desek. Mezi nimi jsou malé buňky obsahující: Adresovou elektrodu Zobrazovací elektrodu (elektroda zajišťující výboj v plynu) Směs vzácných plynů (argon, neon, xenon) Luminofor

4 Princip plazmových monitorů
Při přivedení střídavého napětí na zobrazovací elektrodu a napětí na adresovou elektrodu, vznikne výboj, který ionizuje plyn a vznikne plasma. Dojde k uvolnění fotonu v UV spektru. Luminofor převede UV záření na viditelní spektrum.

5 Princip plazmových monitorů
Obr. 1

6 Výhody plazmových monitorů
Velké pozorovací úhly – ° Tenká konstrukce při velkých úhlopříčkách Lepší podání barev než LCD

7 Nevýhody plazmových monitorů
O něco horší kontrast oproti LCD Životnost cca hodin (Poloviční oproti LCD) Větší rozteč obrazových bodů než LCD Vyšší spotřeba než LCD

8 Otázky k opakování Vysvětlete princip plazmového monitoru.
Jaké jsou výhody plazmové technologie? Jaké jsou nevýhody plazmové technologie?

9 Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, 2011. BLÁBOLIL, Roman. Podpora výuky: „Technické vybavení osobních počítačů“ [online]. 8. listopadu :10. Dostupný z WWW: < Použité obrázky: Obr. 1 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW:


Stáhnout ppt "Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích."

Podobné prezentace


Reklamy Google