Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. Autor: Mgr. Marie Mazurová Výstupní zařízení Anotace: Seznámení s výstupními zařízeními – monitor, tiskárna, plotter, reproduktory XYZ Klíčová slova: monitor – CRT, LCD, TED, tiskárna- jehličková, inkoustová, laserová, plotter, reproduktory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 39 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPC1_07

3 Monitor, tiskárna, plotter, reproduktory, sluchátka, dataprojektor
Výstupní zařízení Monitor, tiskárna, plotter, reproduktory, sluchátka, dataprojektor Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Monitor Umožňuje sledovat výsledky procesů, probíhajících uvnitř počítače – zobrazuje textové i grafické informace. Propojuje se s grafickou kartou. Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
obr.1 Druhy monitorů - CRT Klasická vakuová obrazovka s vysokým kontrastním poměrem Nevýhodou byla velká váha a větší spotřeba elektrické energie Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Druhy monitorů – LCD (tekuté krystaly)
Jsou lehké, mají nízkou spotřebu el.energie Mají malý kontrastní poměr obr.2 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Druhy monitorů - LED nejnovější technologie má opět menší spotřebu elektrické energie druhy a využití LED obrazovky: designová LED obrazovka (grafický design podporující Vaši image) informační obrazovka (počasí, společenské informace, kulturní informace) komerční obrazovka (reklamy klientů a jednotlivých obchodních partnerů) zábavná obrazovka (hraní her, chat, webové stránky, …) LED obrazovka jako „společenský kanál" (sledování OH, MS, ME, politických událostí, dostihů, zpravodajství,…) Princip LED technologie (light-emitting diode) - jedná se o 3 diody (červená, zelená, modrá), které si při svitu a pohledu z dostatečné vzdálenosti spojí do barevného obrazu Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
obr.3 dataprojektor Promítá zvětšený obsah obrazovky počítače na plátno nebo zeď Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tiskárna Slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír, samolepky, obálky……… Druhy: jehličková inkoustová laserová Zkuste podle vlastních zkušeností popsat jednotlivé tiskárny, princip tisku Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jehličková tiskárna Jehličky vyťukávají přes barvící pásku na papír body, ze které se skládají písmena a obrázky (podobné jako psací stroj) obr.4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

11 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
obr.5 Inkoustová tiskárna Tisková hlava tryská na papír miniaturní kapičky inkoustu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Laserová tiskárna Laserový paprsek vykresluje obrázek na světelném válci, na povrch tohoto válce se pak nanáší toner, který se uchytí na osvětlených místech. Válec s tonerem se obtiskne na papír a nakonec se papír tepelně fixuje. obr.6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

13 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
plotter Je zařízení, které umožňuje tisknout velké formáty obr.7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

14 Reproduktory, sluchátka
obr.8 Reproduktory, sluchátka Jsou to elektro- akustické měniče, tzn. přeměňují elektrický proud na zvuk obr.9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

15 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. Počítačové vzdělávání: program Z. Aktualiz. 2. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2006, 120 s. ISBN KMOCH, Petr. Informatika a výpočetní technika. Aktualizované. Brno: Computer Press, s. ISBN NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 4. Kralice na Hané: Computer Media, 2010, 192 s. ISBN DOSTÁL, Jiří. Hardware moderního počítače. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011, 77 s. ISBN ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy: teoretická učebnice. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 103 s. ISBN obr.1.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.2.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.3.: [online]. [cit ]. Dostupné z: obr.4.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.5.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.6.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.7.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.8.:[online]. [cit ]. Dostupné z: obr.9.:[online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google