Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
3 Separace SO2 a CO2 ze spalin reálné elektrárny Pavel Machač
Advertisements

Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Druhý – učebního oboru „Karosář“
Solární systémy pro aktivní topení
Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
Klimatizační zařízení
Pasivní dům Marek Švestka.
EXPERT NA TEPLO.
ZDROJE TEPLA - KOTELNY PŘEDNÁŠKA Č. 11.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
TZ přednáška Otopné soustavy
Tepelné čerpadlo 3.
Hodnocení elektráren - úkolem je porovnat jednotlivé elektrárny mezi sebou E1 P pE1 P E1 vliv na ŽP E2 P pE2 P E2 vliv na ŽP.
Topení biomasou Vypracoval: Pavel Bárta
Tematická oblast: Vytápění – 1. ročník Instalatér
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Úspora energií v domácnostech - Tomáš Bílý -
Kyselý déšť.
Solární systémy třetí generace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Ing. Jiří Štochl, technický ředitel, TEDOM-VKS s.r.o
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Aromatické uhlovodíky (Areny)
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
Tepelná čerpadla třetí generace
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
JUDr. Ing. Ing. Mgr. Petr Měchura
PROPAN - BUTAN CH3 – CH2 – CH3 CH3 – CH2 – CH2 – CH3.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Zdravotechnika Příprava teplé vody II (STA56) Ing. Vladimíra Straková STAVEBNICTVÍ.
Vytápění Armatury měřící
Využití zemního plynu v domácnosti
Uhlovodíky jako palivo VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Uhlí Výroba paliv a energie.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
STAVEBNICTVÍ Zdravotechnika Příprava teplé vody I (STA56)
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Tepelná elektrárna.
VLIV PRŮMYSLU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Využití energie Slunce
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Škola Střední odborné učiliště a střední odborná škola Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo NázevKotle ve vytápění Téma hodinyKotle.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 AutorIng. Ivana Bočková Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Vytápění Ústřední vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Zdroje tepla-kotle. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Vytápění Kotle pro zplynování dřeva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje.
Vytápění Plynové kotle
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana ZMRHALOVÁ
Vytápění Paliva.
Ochrana ovzduší IV (pp+ad-blue)
Parní generátory – kotle 2
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Topné plyny VY_32_INOVACE_17_328
Vytápění Dálkové vytápění
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Uhlí.
Teplovodní kotle UT do tepelného výkonu max. 50 kW Vypracovala: Ing
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Paliva Benešová Markéta 2015/16.
Transkript prezentace:

Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu: Vytápění Název a ID tématu: Zdroje tepla STA41 Zpracoval(a): Ing. Svatopluk Pešek

Zdroje ZÁVĚSNÉ PLYNOVÉ KOTLE Stránka pro uvedení dílčích témat

ZÁVĚSNÉ PLYNOVÉ KOTLE Zdroje Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

Zdroje ZÁVĚSNÉ PLYNOVÉ KOTLE Kotle se používají do objektů o max. tepelné ztrátě 45 kW Kotle využívají ke spalování zemní plyn nebo propan butan Instalují se na zeď, čímž znatelně šetří prostor a hodí se tak i do menších prostor Plně automatický provoz pomocí řídicí elektronické jednotky Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

Zdroje PALIVO - EKOLOGIE Z hlediska tvorby škodlivých látek je plyn ve srovnání s uhlím nebo s kapalnými palivy ekologický. Při jeho spalování vzniká daleko méně škodlivin – prach a oxid siřičitý jsou ve spalinách obsaženy v zanedbatelném množství a také emise oxidu uhelnatého a uhlovodíků jsou ve srovnání s ostatními palivy výrazně nižší. Jediným problémem spalování zemního plynu je vznik oxidů dusíku (NOx). Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

Zdroje PALIVO - EKOLOGIE Zemní plyn je jako každé uhlíkaté palivo také zdrojem oxidu uhličitého (CO2), který vzniká při spalování Ve srovnání s ostatními palivy zemní plyn opět nemá konkurenci – na uvolněnou jednotku tepla vzniká při spalování zemního plynu o 40 až 50 % méně CO2 ve srovnání s tuhými palivy o 30 až 35 % méně CO2 ve srovnání s kapalnými palivy Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

ROZDĚLENÍ KOTLŮ PODLE ZPŮSOBU PROVOZU Zdroje ROZDĚLENÍ KOTLŮ PODLE ZPŮSOBU PROVOZU Klasické kotle s účinností 90 % až 94 % Využívá jen výhřevnost plynu Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

ROZDĚLENÍ KOTLŮ PODLE ZPŮSOBU PROVOZU Zdroje ROZDĚLENÍ KOTLŮ PODLE ZPŮSOBU PROVOZU Kondenzační kotle s účinností 107 % až 109 % Využívá spalné teplo plynu (výhřevnost + kondenzační teplo) Stránka s grafikou Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů.

PRINCIP KONDENZAČNÍHO KOTLE Zdroje PRINCIP KONDENZAČNÍHO KOTLE U spalného tepla je uvažována voda obsažená ve spalinách v kapalné fázi a u výhřevnosti v plynné fázi. Pokud ochlazujeme spaliny zemního plynu pod teplotu rosného bodu plynu cca 55°C začne ve spalinách kondenzovat vodní pára, čímž můžeme získat až 11% ze spalného tepla plynu – tzv. kondenzační teplo, které využívá kondenzační kotel Pokud chceme využívat kondenzační teplo musí být teplota vody vracející se do kotle hluboko pod teplotou 55°C – nízkoteplotní otopné soustavy (podlahové vytápění) Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

KONDENZAČNÍ KOTLE - EKOLOGIE Zdroje KONDENZAČNÍ KOTLE - EKOLOGIE U kondenzačních kotlů je obsah škodlivin CO2 a NOx snížen na minimum. Díky větší účinnosti spalujeme méně paliva, a tím vypouštíme méně škodlivin do ovzduší Topná soustava se volí nízkoteplotní (např. 50/40 °C), a tím dochází k dalším úsporám. Technická životnost kondenzačního kotle je delší než u kotle klasického. Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

PŘIKLAD INSTALACE KOTLE Zdroje PŘIKLAD INSTALACE KOTLE Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.

TYPY NÁSTĚNÝCH KOTLU pro vytápění Zdroje Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. Obrázek - http://www.buderus.cz/files/201104140957500.2_PP_Logamax_plus_GB162_2010_CZ.pdf

TYPY NÁSTĚNÝCH KOTLU pro vytápění a zásobníkový ohřev teplé vody Zdroje TYPY NÁSTĚNÝCH KOTLU pro vytápění a zásobníkový ohřev teplé vody Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. Obrázek - http://www.buderus.cz/files/201205180910350.PP_GB072_GB17_GB172T_2012_CZ.pdf

TYPY NÁSTĚNÝCH KOTLU pro vytápění a průtokový ohřev teplé vody Zdroje Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. Obrázek - http://www.buderus.cz/files/201205180910350.PP_GB072_GB17_GB172T_2012_CZ.pdf

PŘÍKLADY SCHÉMAT NAPOJENÍ Zdroje PŘÍKLADY SCHÉMAT NAPOJENÍ Napojení jednoho okruhu a ohřevu teplé vody Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. Obrázek - http://www.buderus.cz/files/201205180910350.PP_GB072_GB17_GB172T_2012_CZ.pdf

PŘÍKLADY SCHÉMAT NAPOJENÍ Zdroje PŘÍKLADY SCHÉMAT NAPOJENÍ Napojení více okruhů a ohřevu teplé vody Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje. Obrázek - http://www.buderus.cz/files/201205180910350.PP_GB072_GB17_GB172T_2012_CZ.pdf

SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY Zdroje SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY http://www.buderus.cz/dokumenty/projekcni-podklady/pp-nastenne-kotle.html Problematice životního prostředí věnováno: 10 minut Textová stránka MS Powerpoint neumožňuje automatický poznámkový aparát (poznámky pod čarou). Z tohoto důvodu je nutné veškeré odkazy na zdroje vytvářet manuálně v rámci k tomu určeného textového pole. Pro citování zdrojů používejte manuálně umísťovaná čísla v horním indexu (např. 1) a textového rámce pod čarou. Citační norma pro uvádění zdrojů je identická s citační normou uvedenou v metodickém pokynu pro autory textů. Z důvodu přehlednosti informací prezentovaných na stránce, doporučujeme odkazovat maximálně na dva zdroje.