MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a jeho proměny ( I.díl ) Rozdíl 120 let. Týnem se označovala pevnost, ohrazené místo. Osada vznikla na poč.11. stol. v místech,
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Trutnov Centrem města, obklopeného až do roku 1861 kamennými hradbami ze 14. století, je Krakonošovo náměstí . Jeho domy se středověkým podloubím, rekonstruované.
Památky Unesco Česká republika.
Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Pozděchov Vendula Křupalová.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
Kostelec nad Černými lesy
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zámek Sychrov Klára Panušková.
SVITAVY.
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
Vizovice Eliška Kratinová.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Zlínský kraj.
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci.
Baroko v Čechách Architektura vrcholného baroka 2. část
Občanská výchova 6. ročník
Vizovice Simona Tichá.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Naše město Zruč nad Sázavou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Brno.
Pozděchov je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje. Má 585 obyvatel
Opava.
Plzeň Plzeň.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.

Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Naše město Vizovice a Základní škola
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Město Dačice a okolí Historie a současnost.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-07-Zlínský kraj- Zlínsko TÉMATICKÝ.
Nový Bydžov město českých královen a studentských merend
SNĚŽNÉ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Tato prezentace je hrazena z projektu:
Zámek Hluboká CZ.
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Historie Nesovic Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Královské město Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Transkript prezentace:

MĚSTO VIZOVICE Jana Holá

Vizovice První písemná zmínka o trhové osadě Vizovice je z roku 1261. Ve Vizovicích je přes 4000 obyvatel a je zde 1 271 domů.

Okolní obce Vizovic Lutonina Vsetín Slušovice Zlín Trnava Lhotská Ublo Veselá Zádveřice - Raková Vsetín Zlín Lhotská Bratřejov Dešná Hrobice

Zámek Vizovice Postaven v polovině 18. století na místě bývalého cisterciáckého kláštera Zámek je ve stylu baroka.

Zámecká zahrada Byla vybudována současně s dostavbou zámku v 70.letech 18.století. Ve 20. letech 19. století došlo k přebudování původní klasicistní kompozice zahrady do podoby přírodně- krajinářského parku. Nová zahrada byla pojata v romantickém duchu.

Nemocnice milosrdných bratří Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích byla založena roku 1781 hraběnkou Františkou z Blümegenu, která do ní povolala bratry Hospitalského řádu sv. Jana z Boha. Je to budova ve stylu baroka. V r. 1995 - zrekonstruována a znovu uvedena do provozu lékárna.

Vizovický kostel sv. Vavřince Je výraznou pohledovou dominantou sakrální architektury. Je tvořen trojlodní stavbou s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží s ochozem v průčelí. Před kostelem se nachází Socha sv. Floriána (barokní skulptura postavena v polovině 18. století.) a Socha sv. Jana Nepomuckého (barokní skulptura postavena v r. 1730 a obnovená r. 1899)

Vizovické akce Trnkobraní- Slavilo 45. výročí. Probíhá pojídání knedlíků, koncerty a pouť. tradičním kulturním setkáním Trnkobraní je soutěží v pojídání švestkových knedlík Master of Rock- Probíhají metalové a rockové koncerty.

Vizovické školy Škola má dvě budovy - „Stará škola“ na náměstí T.G.M byla postavena roku 1892. „Nová škola“ ve Školní ulici 790 byla postavena v roce 1950. Škola má 43 pedagogických pracovníků, 12 správních zaměstnanců a 7 kuchařek Vizovice mají také Mateřskou školu. Provoz byl zahájen v roce 1968 a v roce 1983.

Městská knihovna Sídlem Městské knihovny bylo předzámčí do roku 1967, kdy je přestěhována do budovy spořitelny a pak v roce 1992 přemístěna do Kulturního domu. Nyní sídlí u Vizovického zámku. Hned vedle je čokoládovna.

Současnost Vizovice jsou městem s tradicí pálení slivovice, světově proslulou palírnou Rudolf Jelínek. Vizovice jsou vybavený kamerovým systémem, který přispívá k bezpečnosti Vizovic.

Vizovické PEČIVO Ve Vizovicích je tradice Vizovické pečivo. Dělává se už od nedávna . Není určeno k jídlu , ale pouze slouží jako ozdoba.

DĚKUJI ZA POZORNOST… Jana Holá