SILNÁ STRÁNKA MŠ - jednopatrová budova po rekonstrukci, vlastní školní jídelna, nově vybavená zahrada a hřiště, herna, tělocvična, samostatná ložnice,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2013
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Škola, rodina, komunita.
Zápis 2014 ZŠ Ostrava-Michálkovice.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Vysoké mýto.
Přijímací řízení na střední školy školní rok 2014/2015
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Rozmarýn.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2012
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ únor 2014 tel. škola: ,
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
Logopedická třída MOTÝLCI
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Projekt dětská skupina MOTÝL
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Přijímací řízení pro školní rok 2016/2017 Rámcová kritéria 1. kola Mgr. Jiří Fresser - zástupce ředitele Mgr. Ivan Váňa - výchovný poradce.
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
4. Dokumentace školy 561/2004 Sb. (§28) rozhodnutí o zápisu do školského rejstříku evidenci dětí (školní matrika) doklady o přijímání dětí (spis) vzdělávací.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.
Monika Puškinová Praha
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Informace ze sociální oblasti
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Organizace předškolního vzdělávání
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Bezpečnost ve škole a školském zařízení
1. kolo přijímacího řízení
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2017/2018
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
PHmax ve středním vzdělávání
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Zápis do 1. ročníku ZŠ pro školní rok 2018/2019
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Novinky v předškolním vzdělávání
S C H Ů Z K A R O D I Č Ů v úterý
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
dne 5. dubna 2018 ve třech skupinách v 15 hodin, 15:30 a v 16 hodin
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Operační program potravinové a materiální pomoci
Transkript prezentace:

SILNÁ STRÁNKA MŠ - jednopatrová budova po rekonstrukci, vlastní školní jídelna, nově vybavená zahrada a hřiště, herna, tělocvična, samostatná ložnice, šatna a příslušenství - pro naše děti se snažíme vytvářet příjemnou atmosféru dětského kolektivu tak, aby se u nás cítily v duševní i fyzické pohodě - pracujeme podle,,ŠVP- Procházíme přírodou“, který respektuje individuální zvláštnosti dětí, je přizpůsoben možnostem školy - prostřednictvím informačního systému jsou rodiče informováni o dění ve škole - dvoutřídní MŠ rodinného typu, počet dětí 50 - sestavování rozpočtu ve spolupráci se zřizovatelem a účelné využití finančních prostředků - přátelství, rodinná atmosféra

NADSTANDARTNÍ AKTIVITY MŠ - saunování - plavecký výcvik - škola v přírodě - hudebně-pohybový kroužek - logopedická prevence - spolupráce s rodiči (společná výtvarná odpoledne, dětský den, výlety do ZOO) - účast na oblastním kole celostátního festivalu MŠ,,Mateřinka“

PŘJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA MATEŘSKÉ ŠKOLE KRITÉRIA PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Ředitelka školy stanoví následující kritéria, podle kterých bude postupovat při rozhodování o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání v případech, kdy počet žádostí podaných zákonnými zástupci dětí o přijetí překročí stanovenou kapacitu maximálního počtu dětí pro mateřskou školu: 1) trvalý pobyt dítěte v obci, v které mateřská škola sídlí 2) dosažení věku dítěte 6 let v období od 1. září do 31. srpna následujícího kalendářního roku 3) délka docházky do mateřské školy- úplná(po celý měsíc)- nejvýše 4 hodiny denně 4) počet dnů docházky dítěte do mateřské školy a délka pobytu v těchto dnech 5) zaměstnanost rodičů 6) v mateřské škole se vzdělává další sourozenec 7) datum podání žádosti STANOVENÍ PODMÍNEK PRO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PŘIJETÍ DĚTÍ K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Ředitelka Mateřské školy Staroholická po dohodě se zřizovatelem a v souladu s § 34 ods. 2 zákona č 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším a jiném vzdělávání (školský zákon) stanoví následující upřesnění pro podání žádosti o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání pro daný školní rok: - místo pro podání žádosti - termín - doba pro podání žádosti Při podávání žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání předloží zákonný zástupce také originál rodného listu dítěte a potvrzení registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost o tom, že se dítě podrobilo pravidelnému očkování.

PRÁVA POVINNOSTI DĚTÍ Jsou pevně stanovena ve školním řádu mateřské školy. Dítě má právo - aby mu společností byla poskytována ochrana (potřeba jídla, oblečení, místa k životu, lékařské pomoci, ochrany před lidmi a situacemi, které by je mohli fyzicky nebi psychicky zranit) - být respektováno jako jedinec ve společnosti (slušné zacházení, i když nemá pravdu, právo na přátelství, na respektování jazyka, barvy pleti, rasy sociální skupiny) - na emoční kladné prostředí a projevování lásky (právo žít s každým se svých rodičů, pokud by mu to neuškodilo, právo mít někoho, kdo se ho zastane, právo být s lidmi, kteří ho mají rádi, právo na pozornost ze strany dospělých,..) - být respektováno jako jedinec s možností rozvoje, který chce potvrzovat svoji identitu(právo vyrůst v zdravého jedince, právo být veden k tomu, aby respektoval ostatní lidi bez ohledu na rasu, náboženství právo na soukromí,..) - být respektován jako individualita, která si tvoří svůj vlastní život (právo ovlivňovat rozhodnutí, co se sním stane, právo být připravován na svobodu jednat a žít vlastním způsobem,.)

PRÁVA POVINNOSTI DĚTÍ A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Jsou pevně stanovena ve školním řádu mateřské školy. Rodiče mají právo - na diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života - po dohodě s učitelkou být přítomni výchovným činnostem ve třídě - konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s učitelkou nebo ředitelkou školy (přispívat svými nápady a náměty k obohacení výchovného programu školy) - projevit jakékoli připomínky k provozu MŠ, učitelce nebo ředitelce školy Zákonní zástupci mají povinnost - zajistit, aby dítě řádně docházelo do mateřské školy - na vyzvání ředitelky školy se osobně zúčastnit projednávání závažných otázek týkajících se vzdělávání dítěte - informovat školu o změně zdravotní způsobilosti, zdravotních potížích dítěte - oznámit škole předem známou nepřítomnost dítěte, není-li nepřítomnost předem známá, omluví dítě neprodleně - oznamovat škole údaje podle § 28 odst.2 zákona 561/2004Sb. a změny o těchto údajích: jméno, příjmení, rodné číslo, státní občanství a trvalé místo pobytu, datum nástupu do mateřské školy, údaje o zdravotní způsobilosti