Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ 3.10.2014 ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ekonomicko-společenská část soutěže POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Maturita 2015.
Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2015: Rozpor mezi čísly a sliby Miroslav Kalousek.
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Management a rozvoj obcí
Analýza financování přenesené a samostatné působnosti obcí a krajů v ČR Petr Toth koordinátor projektu Praha
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Koordinátoři ICT Organizační informace
Název prezentace v zápatí1 Uhlovodíkové systémy – ropa a zemní plyn … 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
1 Zlato – (nej)vzácnější nerostná surovina světa 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Název prezentace v zápatí1 Environmentální a sociálně- ekonomické aspekty těžby 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Ekonomika malých a středních podniků
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Pracovní setkání 28. června 2007
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Geologická olympiáda 2017 Mgr. Jitka Pešková.
Strategie regionu, obce
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Úvodní workshop Bohatství země, Dagmar Linnertová dagmar
Program workshopu a harmonogram soutěže Bohatství Země
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Název prezentace v zápatí1 Program workshopu „Bohatství Země“ ESF MU, Lipová 41a, Brno Učebna P101 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU

Název prezentace v zápatí2 Program workshopu Představení organizačního týmu Stručné představení harmonogramu soutěže a hodnotících kritérií Přidělení komodit soutěžním týmům Harmonogram exkurzí na naleziště Upřesňující informace k jednotlivým částem soutěžního úkolu Nabídka konzultací soutěžním týmům Představení Terminálu Bloomberg a práce s ním Prohlídka ESF Přesun na PřF – prohlídka geoparku, mineralogických a paleontologických sbírek, pracoviště elektronické mikrosondy a elektronového mikroskopu

Harmonogram soutěže Úvodní workshop spojený se zahájením soutěže – – soutěžní období spojené s možností konzultací s konzultanty z Přírodovědecké a Ekonomicko-správní fakulty MU – osobní konzultace, konzultace přes web projektu odevzdání soutěžní studie také přes web projektuwww.bohatstvizeme.cz , , – exkurze soutěžních týmů na naleziště soutěžních komodit Březen 2015 – Finální workshop spojený s prezentací soutěžních prací před odbornou komisí, vyhlášení výsledků, předání tabletů vítěznému týmu Název prezentace v zápatí3

Požadavky na soutěžní práci Rozsah – plně na uvážení řešitelských týmů – ale rozhoduje kvalita studie, nikoliv kvantita Bude-li čerpáno z literárních a jiných odborných zdrojů, je nutno je řádně citovat – viz např.: plagiátorství může být důvodem vyřazení týmu ze soutěže Rozdělení kompetencí uvnitř týmů – plně v kompetenci soutěžních týmů, platí zásada, že za výsledek je odpovědný celý soutěžní tým, ne jednotliví členové týmu Na finální workshop nutnost přípravy Powerpointové prezentace vystihující dosažené výsledky – celková délka obhajoby výsledků cca 30 min. (úvodní prezentace, diskuse) Název prezentace v zápatí4

Hodnotící kritéria soutěžních prací 1. Geologicko-matematická část rešerše o zájmové surovině (ložiska v ČR, zásoby, historie těžby) geologická charakteristika ložiska a okolí (geologická stavba území, typ ložiska) vytvoření profilu ložiska (vycházející z vrtného, seismického průzkumu) výpočet zásob správné použití matematických postupů a interpretace výsledků Název prezentace v zápatí5

Hodnotící kritéria soutěžních prací 2. Ekonomicko-společenská část Popis trhu s danou komoditou (definování konkrétního trhu) Analýza a predikce tržního segmentu Analýza a predikce cenového vývoje zvolené komodity Zhodnocení rizika neúspěšné investice (vypracování více variant scénářů) Zohlednění cenového rizika a tržního rizika z hlediska prodané komodity Finanční náročnost a možnosti financování podnikatelského projektu Hodnocení podnikatelského záměru z finančního a ekonomického pohledu Zpracování SWOT-analýzy Zhodnocení environmentálních aspektů (hlubinná x povrchová těžba x stavba nových komunikací, atd.) Zhodnocení sociálních aspektů Zhodnocení ekonomických aspektů (negativní a pozitivní externality) Návrh možností ovlivnit obyvatelstvo, aby chtěli těžbu Název prezentace v zápatí6

Hodnotící kritéria soutěžních prací A na závěr také: Kvalita obhajoby projektu a jeho prezentace Název prezentace v zápatí7

8 Děkuji za pozornost