Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Advertisements

Formy veřejného stravování
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO176 Název.
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Personální práce.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.10 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ZAKLADNI.
Podnik 6.hodina. Podnik jako soubor osobních,hmotných a nehmotných složek podnikání Podnik je právně samostatný subjekt trhu, zakládaný a provozovaný.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.05 Ročník2. ročník.
Struktura a pracovníci podniku
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Organizace a organizování podniku
ČLENĚNÍ ZAMĚSTNANCŮ.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.04 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč25.01 Ročník1. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.07 Ročník1. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E20.17 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.10 Ročník1. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.17 Ročník3. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.08 Ročník1. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.03 Ročník2. ročník.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.12 Ročník2. ročník.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUM VY_32_INOVACE_E21.05 Ročník 2.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.19 Ročník1. ročník.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Organizační struktura hotelu
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Prostory v provozovně společného stravování
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Transkript prezentace:

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0412 Označení DUM VY_32_INOVACE_E21.08 Ročník 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Tematická oblast a předmět Činnosti a majetek podniku veřejného stravování Název učebního materiálu Podnik veřejného stravování Prezentace Autor Ing. Hana Chládková Datum vytvoření 11. 12. 2013 Anotace Učební materiál je určen pro žáky učebního obru Kuchař-číšník. Prezentace slouží k inovativnímu výkladu učiva o podniku veřejného stravování, jeho činnostech a organizačním uspořádání. Zároveň obsahuje řešené úlohy k prověření získaných znalostí. Prezentace obsahuje 14 snímků.

Hodnocení a odměňování pracovníků Podnik veřejného stravování OBSAH: Systémové pojetí podniku Pojem a znaky veřejného stravování Funkce podniku veřejného stravování Procesy podniku veřejného stravování Činnosti podniku veřejného stravování Organizační struktura podniku Řešené úlohy Zdroje

1. Systémové pojetí podniku VSTUPY VÝSTUPY MZ PLAT Výrobky Zaměstnanci podniku (práce) Majetek podniku (kapitál, přírodní zdroje) Služby hmotné Služby nehmotné Vědomosti a zkušenosti (know-how)

2. Pojem a znaky veřejného stravování Hromadná výroba, prodej a spotřeba jídel a nápojů pro širokou skupinu spotřebitelů. VNITŘNÍ VNĚJŠÍ Velký sortiment jídel a nápojů Sezónnost a kolísavost poptávky Nemožnost vyrábět na sklad Návyky spotřebitelů Krátkodobost výrobního cyklu Preference spotřebitelů Přetržitost výroby Hustota a rozmístění podniků společného stravování

3. Funkce podniku veřejného stravování Stravovací Společenskozábavná Ubytovací Poskytování širokého sortimentu jídel a nápojů pro velký okruh spotřebitelů. Poskytování tisku, hudby, společenských her, taneční zábavy. Poskytování ubytování za účelem odpočinku, rekreace nebo léčby.

4. Procesy podniku veřejného stravování Výkonné procesy Správní procesy Řídící procesy výroba úklid plánování a organizování doprava údržba vedení obchod opravy kontrola

Hodnocení a odměňování pracovníků 5. Činnosti podniku veřejného stravování řídící, organizátorská a kontrolní činnost zásobovací a skladovací činnost příprava jídel a nápojů prodej jídel a nápojů ubytovací a společenskozábavná činnost

6. Organizační struktura podniku Členění a seskupování prvků podniku členění PODNIK závody provozovny dílny pracoviště seskupování

Organizační struktura podniku veřejného stravování charakteristické znaky společného stravování funkce společného stravování množství a rozsah poskytovaných služeb právní forma podniku

Dvoustupňová organizační struktura Ředitel hotelu Provozní Ekonom a účtárna Sekretariát a právník Ubytovací středisko Kuchyně Odbytová střediska Sklad a technické zabezpečení

Třístupňová organizační struktura Ředitel podniku Obchodně provozní oddělení Ekonomické oddělení Právní oddělení Personální oddělení Oddělení marketingu Vedoucí hotelu provozovna 1 Vedoucí restaurace provozovna 2 Vedoucí kavárny provozovna 3 Provozní úsek Ekonomický úsek Technický úsek Skladovací středisko Výrobní středisko Odbytové středisko Středisko tech. zabezpečení

Hodnocení a odměňování pracovníků 7. Řešené úlohy Vstupy podniku veřejného stravování? Výstupy podniku veřejného stravování? Znaky podniku veřejného stravování? Procesy podniku veřejného stravování? zaměstnanci, majetek podniku, vědomosti výrobky, hmotné služby, nehmotné služby Vnitřní a vnější Výkonné, správní a řídící

Funkce podniku veřejného stravování? Pojem veřejného stravování? Organizační struktura podniku? Druhy organizačních struktur podniku veř. stravování? Stravovací, společenskozábavná, ubytovací Hromadná výroba, prodej a spotřeba jídel a nápojů pro širokou skupinu spotřebitelů. Členění a seskupování prvků podniku Dvoustupňová, třístupňová

Hodnocení a odměňování pracovníků 8. Zdroje MACH, Josef. Ekonomika pro střední odborná učiliště obor kuchař-číšník II. Díl, 1. vydání Praha: Fortuna 2000, ISBN 80-7168-671-9, s. 31 - 35. Prezentace neobsahuje obrázky.