Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín"— Transkript prezentace:

1 Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín
Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení DUM VY_32_INOVACE_E21.02 Ročník 2. ročník učebního oboru kuchař-číšník Tematická oblast a předmět Činnosti a majetek podniku veřejného stravování Ekonomika Název učebního materiálu Získávání pracovníků podniku veřejného stravování Autor Ing. Hana Chládková Datum vytvoření Anotace Učební materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Prezentace slouží k výkladu učiva o získávání pra-covníků podniku veřejného stravování. Zároveň obsahuje řešené úlohy k prověření získaných znalostí. Prezentace obsahuje 11 snímků.

2 Hodnocení a odměňování pracovníků
Získávání pracovníků podniku veřejného stravování OBSAH: Získávání zaměstnanců Zaměstnávání přes agentury Osobní dotazník Ochrana osobních údajů Zaměstnávání specifických skupin pracovníků Řešené úlohy Zdroje

3 1. Získávání zaměstnanců
Zdroje získávání zaměstnanců : rodinní příslušníci (mezi manželi, případně partnery nelze založit pracovně-právní vztah), přátelé a známí, žadatelé o práci, úřad práce, personální agentury, ostatní zdroje – inzeráty.

4 2. Zaměstnávání přes agentury
Jedná se o najímání zaměstnance od agentury: Na základě písemné smlouvy o najímání pracovníků mezi agentu-rou a organizací požadující takové zaměstnance. Sjednaná smlouva může běžet maximálně 12 měsíců. Zaměstnanec je v pracovně-právním vztahu s agenturou.

5 Zaměstnávání přes agentury
Všechny smlouvy jsou pod pečlivým dohledem úřadu práce. Organizace nevyplácí přímo zaměstnance, ale platí za ně agen-tuře. Výjimky – najatý zaměstnanec zastupuje jiného, který je na ma-teřské nebo rodičovské dovolené.

6 Je součástí dokumentace uchazeče o pracovní poměr.
3. Osobní dotazník Je součástí dokumentace uchazeče o pracovní poměr. Obsahuje: jméno a příjmení uchazeče, nejvyšší dosažené vzdělání, ostatní znalosti a dovednosti – znalost jazyků, řidičské oprávnění, průběh dosavadní praxe, další údaje – představa pracovního zařazení, platových podmínek apod.

7 4. Ochrana osobních údajů
Osobní údaj je informace, která se týká určitého subjektu. K osobním údajům patří: jméno, příjmení, rodné číslo, etnický původ, členství v politické straně či odborové organizaci, údaje o zdravotním stavu, sexuální orientace. K využití a zveřejnění osobních údajů je nutný souhlas zaměstnance.

8 5. Zaměstnávání specifických skupin pracovníků
Osoby se zdravotním postižením: osoby, které jsou zdravotně znevýhodněné, invalidita prvního a druhého stupně, invalidita třetího stupně. Mladiství do 18 let: mohou pracovat maximálně 40 hodin týdně.

9 Hodnocení a odměňování pracovníků
6. Řešené úlohy Hodnocení a odměňování pracovníků Zdroje získávání zaměstnanců. V jakém vztahu nelze založit pracovně-právní vztah? Zaměstnávání přes personální agentury. Na jakou dobu může být uzavřena smlouva mezi agenturou a organizací? Rodinní příslušníci, přátelé, žadatelé o práci, personální agentury, úřad práce, inzeráty. Mezi manželi, případně partnery. Zaměstnanec je v pracovně-právním vztahu s personální agenturou, ne s organizací. Maximálně na 12 měsíců.

10 Které údaje obsahuje osobní dotazník?
Ochrana osobních údajů. Specifické skupiny zaměstnanců. Zdravotně postižené osoby. Jméno a příjmení, vzdělání, znalosti a dovednosti, dosavadní praxe, další údaje. Jméno a příjmení, rodné číslo, etnický původ, členství v politických stranách, zdravotní stav, sexuální orientace. Osoby se zdravotním postižením, mladiství do 18 let. Osoby zdravotně znevýhodněné, invalidita prvního, druhého a třetího stupně.

11 Hodnocení a odměňování pracovníků
7. Zdroje Hodnocení a odměňování pracovníků Texty jsou tvorbou autora. KOLÁŘOVÁ, Monika. Velká kniha pro podnikání. 2. vyd. Olomouc: Rubico, s. r. o., ISBN


Stáhnout ppt "Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín"

Podobné prezentace


Reklamy Google