Vendula Smékalová VŠLG

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení počítače
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_153_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tiskárny.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo-název šablony a klíčové aktivity.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
POČÍTAČOVÝ TISK.
LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.
Laserová tiskárna První laserovou tiskárnu vyvinul Gary Strarweather v Xerox PARC modifikací kopírky Xerox v roce První laserová tiskárna určená.
TISK. TEPELNÉ TISKÁRNY Tiskárny malých rozměrů PROVOZ TISKÁREN n probíhá pomocí zahřátých miniaturních odporových tělísek, které se dotknout tepelně.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
TELEVIZOR.
TISKÁRNY SIMONA LESCHINGEROVÁ 4.Z. TISKÁRNY 4 JEHLIČKOVÉ TISKÁRNY 4 LASEROVÉ TISKÁRNY 4 TRYSKOVÉ TISKÁRNY 4 BAREVNÉ TISKÁRNY 4 VOSKOVÉ TISKÁRNY.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Počítačová grafika.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Inkoustové tiskárny.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Vendula Smékalová VŠLG TISKÁRNY Vendula Smékalová VŠLG

Druhy tiskáren Jehličkové (bodové) Inkoustové Laserové LED tiskárny LCD tiskárny

Jehličkové tiskárny Jehličkové tiskárny se dělí podle velikosti tiskové hlavy na: 1 jehličková 8 jehličková 9 jehličková 24 jehličková

jehličková tiskárna

Jehličky jsou seřazeny vertikálně. Pomocí magnetického pole odpuzuje magnet jehličky, které naráží na barvící pásku (páska do psacího stroje) před papírem a tím se na papír vytiskne bod. Všechny jehličky pracují zároveň. U tohoto tisku se pracuje pouze s jednou barvou. A to takovou jaká je barvící páska.

Inkoustové tiskárny Tiskové body jsou maličké ionizované kapičky inkoustu, vstřikované přímo na papír. Tisk může být černý nebo barevný podle toho jakou použijeme cartrige. Barvy vznikají mícháním kombinací tří barev a to – azurové, purpurové a žluté. Tyto barvy jsou jiné než při zobrazování na monitoru, kde se používají červená, zelená a modrá. Proto někdy mají vytištěné barvy jiný odstín než na monitoru.

inkoustová tiskárna

Laserové tiskárny Jsou rychlé, ekonomické a velmi kvalitní. Spotřebním materiálem jsou tonery s tiskařským práškem. Při tisku je prášek přichycen v místech, kde byl citlivý povrch válce ozářen laserovým paprskem. Potom je tento otisk otištěn na papír a poté zažehlen.

laserová tiskárna

LED tiskárny Zdrojem světla a tepla zde není laserová dioda, ale velké množství LED diod, které jsou v pásu nahuštěny vedle sebe a každá dioda reprezentuje jeden bod. Tyto tiskárny jsou konstrukčně jednodušší a menší než laserové. Jedinou nevýhodou je problém zvýšení rozlišení.

LED tiskárna

LCD tiskárny Princip je totožný s LED tiskárnami jediný rozdíl je v tom, že pro tvorbu předobrazu na válci se používají tekuté krystaly.

LCD tiskárna

Jiné zařízení tiskového charakteru: Plotry (souřadnicové zapisovače) Multifunkční zařízení Foto tiskárny

plotr

multifunkční zařízení

foto tiskárna

Děkuji za pozornost! Vendula Smékalová