HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 29. února 2012 Střední průmyslová škola polytechnická – Centrum odborné přípravy Zlín Mgr. Michal Hampala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Průmyslová střední škola Letohrad
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Vzdělávání a jeho kategorie
Vzdělávací modul je ucelená obsahová jednotka, která je koncipovaná na základě kompetencí, nikoli obsahu vzdělávání. Kombinací modulů mohou vznikat různé.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ošetřovatelství a porodní asistence
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Praha, 23. ledna  Zahájení (Štěpán Blahůšek)  Studijní opory a jejich závazná osnova (Vladimír Kaucký)  Přestávka  Editace interaktivní osnovy.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Organizační struktura
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Kvalita ve vzdělávání - kvalita VŠ. Co je to kvalita? Kvalitou (vzdělávacích procesů, vzdělávacích institucí, vzdělávací soustavy se rozumí žádoucí (optimální)
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Organizační struktura
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

HODNOCENÍ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 29. února 2012 Střední průmyslová škola polytechnická – Centrum odborné přípravy Zlín Mgr. Michal Hampala

Nejčastější chyby ve VP a)Jazykové b)Forma, styl a grafika c)Věcné

a) Jazykové chyby - pravopis - stylistika - nejčastější a přitom často podceňované - „společenská nepřípustnost“ - lehce opravitelné - kontrola češtinářem

b) Forma, styl a grafika - držet jednotný styl dokumentu - používat šablony - obvykle méně znamená více - obal prodává + image poskytovatele vzdělávání - důležitost prvního dojmu - nechat projít kontrolou grafikem či IT odborníkem

c) Věcné chyby - tým musí mít vedoucího - číslovat varianty, ukládat dle data… - vyvarovat se změn za pochodu - zásadní význam pro kvalitu VP - nechat projít kontrolou nezávislým supervizorem, zejména sledovat pedagogicko-didaktickou stránku VP a pak obsahovou a věcnou stránku VP

c) Věcné chyby – vstupní předpoklady - nedostatečné x příliš omezující vymezení - rozpor mezi vstupními požadavky pro celý VP a jednotlivé moduly

c) Věcné chyby – vstupní předpoklady Zavedení a využití elektronického objednávkového systému v restauračním provozu „Střední vzdělávání s maturitou nebo střední vzdělávání s výučním listem“ - Základní vzdělání je problém či ne? - Základní znalost práce s IT? Ano či ne?

c) Věcné chyby – modulové řazení - Často naprosto formální členění do dílčích modulů A B C D E 6 hod. 8 hod. 4 hod. 8 hod. 6 hod. = 32 hodin + podmínka, že je nutno absolvovat všechny moduly vs. 1 VP o délce 32 hodin X - možnost vstoupit do VP až v modulu C a dokončit D, E.

c) Věcné chyby – modulové řazení - smysluplné členění do dílčích modulů Společný základ D – specializace hod. A B C 6 hod. 8 hod. 4 hod. E – specializace 2 – 6 hod. Není nutno absolvovat všechny moduly, ale jen společný základ a jeden nadstavbový. Společný základ možno vynechat po prokázání znalostí, popř. vstoupit do VP až v modulu B či C.

c) Věcné chyby – obsahová část - aplikujte nové trendy a poznatky - využívat e-learning (např. formou přípravy na prezenční část výuky VP) - využívat moderní technologie při výuce - důraz na praxi, teorii prezentovat spíše formou studijních opor a materiálů - poskytnout účastníkům kvalitní učební materiály - nezapomínejte na ekonomiku – dobře „nacenit“ realizaci VP

Kontakt Mgr. Michal Hampala