Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Zaměření Programu.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Aktuální dotační příležitosti IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví

Globální cíl IOP 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Globální cíl: Zvýšení kvality a dostupnosti standardizované zdravotní péče včetně rozvoje efektivního systému prevence zdravotních rizik modernizace procesů řízení kvality a nákladovosti v systému poskytování služeb veřejného zdraví.

Integrovaný operační program Podporované aktivity/operace v rámci 3.2 IOP -Služby v oblasti veřejného zdraví 3.2a Modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí (traumatologie, onkologie, kardiologie, popáleninová centra, neurologie) 3.2b Systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem 3.2c Řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví (inovativní zařízení pro měření, hodnocení kvality a nákladovosti péče)

Výzvy v procesu hodnocení- 3.2 a Řízená modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí Termíny výzvy: Alokace výzvy: 340 mil. Kč (ERDF) Podporovaná národní síť:  Specializovaná spolupracující pracoviště poskytující komplexní onkologickou péči Příjemci podpory: specializovaná pracoviště Příspěvkové organizace zřizované MZ ČR  Organizace zřizované kraji  Fyzické a právnické osoby poskytující veřejnou službu v oblasti zdravotní péče podle zákona č. 20/1966 Sb. anebo zákona č. 258/2000 Sb., v platných znění

Výzvy v procesu hodnocení- 3.2 b a 3.2 c Systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem Termíny výzvy: Alokace výzvy: 668 mil. Kč (ERDF+SR) Příjemci podpory:  Ministerstvo zdravotnictví ČR  Příspěvkové organizace zřizované MZ ČR  Nestátní neziskové organizace Řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví (inovativní zařízení pro měření, hodnocení kvality a nákladovosti péče) Termíny výzvy: Alokace 3 výzvy: 813 mil. Kč (ERDF+SR) Příjemci podpory:  Ministerstvo zdravotnictví ČR  Příspěvkové organizace zřizované MZ ČR

Plánované výzvy v rámci IOP 3.2 Aktivita 3.2 a řízená modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí Zaměření:  Specializovaná pracoviště kardiologických center  Popáleninová centra Termín:  konec roku 2009

Vyhlášené výzvy v porovnání k celkové výši alokace

Podíl vydaných Rozhodnutí MZ ČR Zdroj IS Monit k % vydaných rozhodnutí – Ministerstvo zdravotnictví

Integrovaný operační program PO MZ ČR, KRAJSKÉ, NESTÁTNÍ ZZ MZ ČR, PO MZ ČR, NNO, ostatní MZ ČR, PO MZ ČR, ostatní

Finanční prostředky čerpání v rámci první výzvy IOP – traumacentra, onkocentra členění dle příjemců

Významné projekty v rámci výzvy 3.2 c Projekt tvorby Národní sady standardů odborné zdravotní péče v ČR - navazuje na realizované pilotní projekty (Odborné fórum) - realizací dojde k plnění úkolů vyplývajících z významných evropských dokumentů (Lucemburská deklarace, Doporučení EK o bezpečnosti pacientů z června 2009 atd.) - cílem - vytvoření národního systému pro tvorbu standardů péče, vč. řešitelské struktury - vytvoření cca 100 ks standardů v nejpotřebnějších oblastech, standardy prostředí - vše v časovém horizontu 3 – 5 let -v rámci navazujících výzev tvorba dalších standardů Konečný příjemce: MZČR

Významné projekty v rámci výzvy 3.2 b Systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem v rámci Integrovaného operačního programu. Systémové nástroje pro ochranu a podporu veřejného zdraví a prevenci zdravotních rizik obyvatelstva Cílem projektu je zajistit prevenci v těchto oblastech:  Civilizační choroby  Zneužívání alkoholu, tabáku a drog  HIV/AIDS  Zdraví u seniorů  Nadužívání antibiotik Prevence bude zajištěna pomocí marketingových kampaní. Konečný příjemce: SZÚ

Plánované výzvy v rámci IOP Aktivita 3.2 a řízená modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí Zaměření:  Specializovaná pracoviště kardiologických center  Popáleninová centra Termín:  konec roku 2009

Čerpání fondů EU z jiných operačních programů Spolupráce Ministerstva zdravotnictví s ostatními rezorty na zaměření relevantních výzev pro sektor zdravotnictví OP Životní prostředí  Oblast podpory Realizace úspor energie u nepodnikatelské sféry Předpokládané předložení několika projektů přímo řízených organizací MZ ČR zaměřených na zateplování budov s celkovými náklady cca 600 mil. Kč. Vyhlášená výzva: červenec 2009 OP výzkum a vývoj pro inovace  Oblast podpory 1.1 a 2.1 Centra excelence a Regionální centra Předpokládané předložení projektů několika přímo řízených organizací MZ ČR zaměřených na rozvoj regionálních VaV center. Předpokládaný rozsah finančních prostředků 4,5 mld. Kč. Vyhlášené výzvy: červen 2009 (prosinec 2008) OP Lidské zdroje a zaměstnanost - vzdělávání  Oblast podpory 1.1 Zvýšení adaptability pracovní síly a konkurenceschopnosti podniků MZ ČR předkládá v rámci individuálních projektů celkem tři projekty na vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví (lékaři, nelékaři, jazykové vzdělávání, komunikace, řízení lidských zdrojů) s celkovými náklady cca 950 mil. Kč. Vyhlášená výzva: červen 2009

Děkuji za pozornost! Kontakt: Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Oddělení projektového řízení Tel: