Nový systém ekonomické migrace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právní úprava v oblasti správního vyhoštění a zajištění
Advertisements

10. Slovenská demografická konferencia
Cizinci Vláda České republiky v roce 1999 zahrnula problematiku integrace cizinců na území České republiky do státní politiky. Bylo to jedinečné a velmi.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
MIPEX III v kontextu novely zákona o pobytu cizinců účinné od
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Základní registry veřejné správy
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Zaměstnávání cizinců z pohledu zaměstnavatele
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Proč je tzv. „nový systém ekonomické migrace“ nepřijatelný! Mgr. Pavel Čižinský, Multikulturní centrum Praha.
PRÁVO NA RODINNÝ ŽIVOT VS. MIGRAČNÍ KONTROLA Aktuální trendy slučování rodin v České republice v kontextu Evropské unie Dr. Alice Szczepaniková, University.
Nový cizinecký zákon v Česku
Účetní reforma v druhém roce
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Omezené nabírání žádostí
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Správa sociálního zabezpečení
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Opatření českého státu v oblasti integrace cizinců do společnosti
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
STÁTNÍ PODNIK.
Správa sociálního zabezpečení
Trh práce a politika zaměstnanosti
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Podmínky pracovní migrace občanů třetích států do ČR PhDr. Tomáš Haišman ředitel odboru azylové a migrační politiky 1.
Příprava zákona „o úřednících veřejné správy“ odbor veřejné správy Ministerstvo vnitra 8. Národní konference kvality ve veřejné správě Praha, 28. – 29.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Legislativní aspekty migrační politiky Kateřina Machová, UNHCR 22. listopad 2011, FSV UK.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
Lenka Herčíková,
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Dobrovolné návraty a zajištění bezpečnostní situace ČR
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Evropský návratový fond (ENF)
Ondřej Brychta Odbor azylové a migrační politiky
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Právo sociálního pojištění
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Žadatelé o udělení mezinárodní ochrany a nelegální práce
Zaměstnávání cizinců v ČR
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Nový systém ekonomické migrace Odbor azylové a migrační politiky 28. února 2011

Proč tento materiál? Vypracování uloženo Ministerstvu vnitra ve spolupráci s dalšími rezorty Úkolem č. 3 usnesení vlády č. 344/2010 z května 2010 Bude využit při přípravě věcného záměru nové právní úpravy podmínek vstupu a pobytu cizinců na území s ohledem na závazek vyplývající z programového prohlášení vlády ČR ze 4. srpna 2010 UV č. 48 z 19. ledna 2011

Věcná a osobní působnost Zaměřuje se na státní příslušníky třetích zemí: přijíždějící za účelem zaměstnání přijíždějící za účelem podnikání již pobývající na území, kteří mají zájem změnit účel pobytu

Principy dle UV 344/2010 Ekonomická migrace řízena potřebami ČR Flexibilita – možnost rychlé reakce na měnící se ekonomiku Jak cirkulární tak trvalé přesídlení Efektivní návratová složka U dlouhodobého typu efektivní integrace Spoluzodpovědnost práv. a fyz. osob U trvalého usídlení preference kvalifikovaných migrantů Nízko kvalifikovaná migrace dočasná a asistovaná Diverzifikace zdrojů ek. migrace

Základní východiska Mezinárodní právo EU legislativa Potřeby praxe Systémy ekonomické migrace dalších členských států EU Kontinuita s dosavadním systémem

Základní východiska II transparentnost systému kategorizace pobytových oprávnění snazší administrace možnost kvót a časových harmonogramů pro nabírání žádostí posílení odpovědnosti všech subjektů ochrana cizinců posílení integračních prvků

Účel pobytu zaměstnání Test trhu práce Jednotné povolení (pobytové + pracovní) – nadále zachováno pracovní povolení ve specifických případech Povinnou náležitostí písemná smlouva (PS, DPČ) a určení výše příjmu Progresivní nárůst sociálních práv s délkou pobytu Posílení role zaměstnavatele Povinné adaptačně-integrační kurzy po příjezdu u některých kategorií

Kategorie účelu pobytu zaměstnání Cirkulární pracovní migrace Standardní pracovní migrace Vysoce kvalifikovaná pracovní migrace / Modrá karta Vysoce kvalifikovaná pracovní migrace Sezónní pracovní migrace Vnitropodnikově převádění pracovníci Zaměstnaní dle mezinárodní dohody

Účel pobytu podnikání Prokazování přínosu pro ČR Podmínka investování (pokud důvodem vstupu na území) Podnikání jako OSVČ bez nutnosti investování možné až po 2 letech pobytu na území a při splnění podmínky znalosti českého jazyka Vyšší správní poplatek

Kategorie účelu pobytu podnikání Investování Podnikání Statutární orgán právnické osoby, který sám není účastníkem v dané osobě

Dotazy? Mgr. Pavla Novotná Oddělení koncepcí a analýz Odbor azylové a migrační politiky opu@mvcr.cz