SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Doporučení pro přípravu žádosti;
Úvod do kampaně Koordinaci zajišťuje Evropská agentura pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA) Kampaň probíhá ve více než 30 zemích Podporu.
Partnerství při prevenci rizik Kampaň Zdravé pracoviště 2012–2013 Jméno a funkce přednášejícího Datum | Název akce Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Vůdčí řídící schopnosti v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Kampaň Zdravé pracoviště 2012–2013 Jméno a funkce přednášejícího Datum | Název.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program činnosti Komise sportu žen ČOV na období
Soutěž Obec přátelská rodině Petr Šimerka ministr práce a sociálních věcí 14. května 2009.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Účast na bezpečnosti a ochraně zdraví při práci Kampaň Zdravé pracoviště 2012–2013 Jméno a funkce přednášejícího Datum | Název akce Bezpečnost a ochrana.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Seminář Dotační programy v oblasti školství v roce 2009.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
2. I NFORMAČNÍ ZDROJE V OBLASTI BOZP Ing. Lucie Václavková.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
vítěz 1. ročníku národní soutěže
Politika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Mohelnice
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
Plánování prvních kroků
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
PROFESIONÁL BOZP Bc. Michal Bystrianský
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Institucionální program
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky

Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE  Praktické zkušenosti podniků, které se do programu zapojily  Nejúspěšnější postupy a opatření v prevenci rizik

Cíle a záměry programu SPRÁVNÁ PRAXE (SP) Podporovat a prosazovat záměry EW BOZP Ověřit model přípravy, uskutečnění a vyhodnocení programu SP Rozšiřovat informace o SP při zavádění efektivnějších praktických řešení ke zvyšování úrovně BOZP

Cíle a záměry programu SPRÁVNÁ PRAXE (SP) Informovat o tom, jakých rizik se SP týká a jakým způsobem je možné prevenci rizik dále zdokonalovat V rámci publicity a propagace SP vhodnými nástroji propagovat aktivity a šířit zkušenosti ověřené praxí Podporovat výměnu zkušeností z řízení rizik a jejich prevence uvnitř podniků i mezi nimi

Pravidla programu SP Dobrovolná účast (přihláškou je formulář pro zpracování aktivit podniku) Podnik se přihlašuje prostřednictvím místně příslušného IBP Účast v programu se dokládá realizovanými aktivitami (informace, postupy, opatření,...)

TERMÍNY 2. února – oficiální vyhlášení programu SP v ČR 16. dubna – uzávěrka přihlášek na místně příslušných IBP 10. května – vyhodnocení prezentací podniků hodnotící komisí 18. května – slavnostní vyhlášení výsledků a předání ocenění nejlepším účastníkům národního kola programu Správná praxe 19. října – slavnostní zakončení EW BOZP v Praze 22. listopadu – závěrečný mezinárodní ceremoniál EW BOZP v Bilbau a předání Evropské ceny vítězům národních kol programu Správná praxe

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 1. Vyvěste na vhodných místech na pracovištích obdržené (info balíček) i vlastní materiály vztahující se k dané problematice 2. Zveřejněte v rámci podniku a zařaďte do plánu úkolů měsíc říjen jako vyvrcholení EW BOZP (vyhodnocení programu), sledujte aktuality na

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 3. Neodkladně začněte připravovat vlastní program (využijte námětů a nápadů z uvedených webových stránek a odkazů) 4. Oznamte všem zaměstnancům, kdy a jaké aktivity zaměřené na zvýšení úrovně BOZP se v podniku uskuteční (smysl a obsah)

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 5. Připomeňte všem zaměstnancům, že jejich aktivní účast v EW BOZP a programu SP přispěje k posílení dobrého jména podniku i k celkové úrovni BOZP (přínos i pro ně samé) 6. Objasněte všem, jak mohou přispět k naplnění záměru EW BOZP a programu SP při tvorbě bezpečného a zdravého pracoviště

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 7. Připravte a uskutečněte vlastní aktivity, zaměřené na dané téma a nezapomeňte všechna realizovaná informační, osvětová a propagační opatření podrobně zaznamenat, zdokumentovat do příslušného formuláře. Nezapomeňte na sdělovací prostředky a oslovte je !

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 8. Uskutečněné aktivity vyhodnoťte a stanovte si cíle do dalšího období. 9. Výsledky aktivit nemusejí přinést okamžitý efekt. Trvalé snižování úrazovosti a nemocnosti ve prospěch bezpečnějších pracovišť a očekávaných finančních úspor dosáhnete jedině trvalou, nepřetržitou a trpělivou osvětou a cílenými opatřeními.

Deset kroků k úspěchu v EW BOZP 10. Pokud se rozhodnete k účasti v programu SP (EW BOZP) včas odešlete vyplněný formulář pro zpracování prezentace na adresu IBP. Snižování rizik – dokonalejší ochrana osob!