Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Statutární město Ostrava
Statutární město Mladá Boleslav
studie regenerace sídliště Na Rozhledně - Chrudim
Regenerace sídliště Hromůvka
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA JILEMNICE 11. dubna 2013, SD Jilm.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Expozice muzea v památkově chráněném objektu čp. 1.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Volnočasové projekty a EU financování
Fórum Zdravého města 2009 Ing. Jana Čechová politik Projektu Jilemnice – Zdravé město 9. dubna 2009, Společenský dům Jilm.
Statutární město Ostrava
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Dopravní a liniové stavby
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
N á zev projektu: „ Sportovní víceúčelové centrum Králův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Sportovní.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Jablonné nad Orlicí.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Revitalizace a zatraktivnění pevnosti Dobrošov „Kulturní dědictví ze strukturálních fondů“ , Sázava.
Odbor dopravy a silničního hospodářství
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici Kulatý stůl na téma Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici – plánování mobiliáře 30. října 2008, zasedací místnost města Jilemnice M Ě S T O J I L E M N I C E Projekt „Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici“ je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

H i s t o r i e p r o j e k t u diskuse o řešení prostoru náměstí od 90. let 20. století (studie centra z roku 1992) veřejná diskuse k architektonické studii Masarykova náměstí v červenci a srpnu 2002 odevzdáno 96 hlasovacích lístků 68,75 % souhlas s řešením, připomínky k řešení: požadavek zrušení parkování, více zeleně, návrh dlažby, nové VO 29,15 % nesouhlas s navrženým řešením, důvody nesouhlasu: omezené parkování, plýtvání financemi, konzervativní náhled, snížení návštěvnosti, zimní údržba

P ř í p r a v a p r o j e k t u projekt byl připraven do 2. výzvy, oblast podpory 2.2 Rozvoj měst externí zpracovatel SEH, žádost vč. příloh připravena na MěÚ aktivity projektu: rekonstrukce Masarykova náměstí – úpravy zpevněných ploch, vymezení odpočinkové zóny, snížení počtu parkovacích ploch parkoviště u zámecké zdi – demontáž stávající opěrné zdi a vybudování nové, vytvoření 48 parkovacích stání v návaznosti na snížení počtu stání na Masarykově náměstí výměna VO na Masarykově náměstí II. etapa restaurování kašny sadové úpravy a mobiliář na Masarykově náměstí -vysazení vzrostlého stromu, umístění mobilní zeleně, odpadkových košů, laviček apod. náhradní výsadba u zámecké zdi

C í l e p r o j e k t u zklidnění dopravy v centru města – vymezení klidové a parkovací zóny zvýraznění historické funkce a zlepšení vzhledu náměstí – regulace automobilové dopravy, rekonstrukce kašny, zeleň zvýšení bezpečnosti chodců – vybudování chodníků a míst pro přecházení zlepšení stavu životního prostředí – ozelenění ploch, zeleň zachytí prachové částice, v létě poskytne zastínění a zvlhčení vzduchu zajištění dostatečného počtu parkovacích míst – úbytek parkovacích míst na náměstí bude nahrazen v ul. Valdštejnská (u zámecké zdi)

P r o j e k t zahájení projektu: 04/2007 ukončení projektu: 10/2010 celkové způsobilé výdaje: 24 210 717 Kč projektový tým v rámci úřadu externí firmy: zpracovatel SEH, zajištění výběrového řízení, metodické vedení administrativního procesu, dodavatel stavebních prací

Z k u š e n o s t i z p ř í p r a v n é f á z e šití horkou jehlou psaní projektu na poslední chvíli = nebylo možné zapojit veřejnost rychlost zpracování se odráží nyní – žádosti o změny počáteční snahy o ulehčení, přináší komplikace v realizaci každému se nejde zavděčit

Navržený mobiliář a sadové úpravy Vzhledem k umístění v centru městské památkové zóny = požadavek ze strany orgánů památkové péče po jednotícím prvku Navrženy tři varianty k dalšímu posouzení

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta a)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta a)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta a)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta b)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta b)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta b)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta c)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta c)

Navržený mobiliář a sadové úpravy Varianta c)

Děkuji Vám za pozornost! Ing. Martin Šnorbert odbor rozvoje a místního hospodářství tel: 481 565 127, e-mail: snorbert@mesto.jilemnice.cz